neolaia Fav: H αγαπημένη μας ταινία την τελευταία 10ετία! #neolaia10
Τα μέλη του neolaia.gr γράφουν για την αγαπημένη τους ταινία την τελευταία 10ετία!

Πολύ μεγάλοι φαν του κλασικού με επιλογές που ξαφνιάζουν. Ο νεορεαλισμός τους έχει επηρεάσει και είναι σαφές. Τέλος πάντων, βαριέμαι να γράφω εισαγωγές, πάμε να τις δούμε:

Γιώργος Γκριτζάλας

Το Κεφάλαιο του Γαβρά (2012)

Εβίτα Γοργορίνη

Το Ματωμένο Διαμάντι γιατί πραγματεύεται τον πολύ “σκοτεινό” εμφύλιο πόλεμο στην Ακτή Ελεφαντοστού και το εμπόριο διαμαντιών που έχει επηρεάσει τη ζωή τόσων ανθρώπων. Αν και μια παραγωγή του Hollywood είναι αρκετά ρεαλιστική. Τόσο που μπορεί να είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες αλλά δεν έχω αντέξει να την δω άλλη φορά. Εννοείται ότι είχα κλάψει δίχως αύριο.

Γιάννης Καπογιάννης

Αναλογιζόμενος τις ταινίες που είδα την τελευταία 10ετία δυσκολεύομαι να επιλέξω την κορυφαία. Αυτή όμως που θα ξαναέβλεπα σαν καλό ξαναζεσταμένο φαγητό είναι η απίστευτη ιστορία του Benjamin Button.

Γιώργος Μπαρδάκης

Η καλύτερη, από τον καλύτερο.

Νικόλας Μπαρδάκης

​​Ταινίες…

(σσ, αυτή ήταν ακριβώς η απάντηση του Νικόλα Μπαρδάκη σε αυτήν την ερώτηση)

Αλεξάνδρα Παρλαμά

Υπάρχουν πολλές ταινίες που αγαπάω και έχω δει 10 φορές την κάθε μία την τελευταία 10ετία. Γεγονός που εμποδίζει την καριέρα μου στον κινηματογράφο, αφού καταλήγω να βλέπω συνέχεια τις ίδιες ταινίεςκαι να χαίρομαι κάθε φορά το ίδιο – μόνο σ’ εμένα συμβαίνει αυτό; Ξεχωρίζω πάντα, όσο κοινότυπο κι αν ακουστεί το Love Actually. Πολλές ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων με κοινό πλαίσιο τον ρομαντισμό – τι άλλο να ζητήσει κανείς; Από κει και πέρα να μιλήσω για Χάρι Πότερ, Moulan Rouge, Phantom of the opera. Chicago – είμαι μουσικάνθρωπος τελικά #nocomments **Γελάω πολύ με το Hitch εκεί που ο Will Smith έχει πρηστεί από αλλεργία σε θαλασσινά και βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη 😀

(σ.σ. Ούτε μία εντός δεκαετίας. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Άντε το Χάρυ Πότερ επειδή πορώνεται θα το περάσω)

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Γιώργος Τσαλίκης

Προσπαθώντας να ξεράσει από πάνω του τον χαρακτηρισμό “χιπστεροδήθεν” ο Γιώργος Τσαλίκης που είπε ότι η αγαπημένη του ταινία είναι το Synechdoche New York, χαμήλωσε και μου ψιθύρισε “Ναι, αλλά δεν μου άρεσαν το Boyhood, το tree of Life και ήμουν ανάμεσα στο Synechdoche, στις συμφωνίες του Warckmaister, στο Return και στο Tribe, θα κερδίσει για αυτό το μονόλογο”:

Μαρία Ελπίδα Φλέσσα

Τι συμβαίνει όταν το αγαπημένο σου βιβλίο μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη; Παρασύρεσαι από τον ενθουσιασμό σου φυσικά φυσικά. Η αγαπημένη μου ταινία μέχρι στιγμής είναι η Anna Karenina, όχι γιατί δεν ήταν εξίσου καλές οι άλλες ταινίες που σκέφτηκα αλλά η συγκεκριμένη με τράβηξε όσο το βιβλίο οπότε δεν μπορώ να πω όχι.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν η Αμελί ή το “Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ”, ωστόσο, μετά είδα ότι έχουν περάσει παραπάνω από 10 χρόνια από όταν βγήκαν…

Τo neolaia.gr κλείνει 10 χρόνια και όλο τον Απρίλιο ετοιμάζει σούπερ αφιερώματα για όλα όσα άλλαξαν στις ζωές μας αυτή τη δεκαετία! Μείνει συντονισμένος στο #neolaia10!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;