Η εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου - Σύριος εικονολήπτης κατέρρευσε μπροστά στα νεκρά παιδιά
Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε έξω από το Χαλέπι στέρησε την ζωή σε 126 άτομα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έρχεται να προστεθεί στις εκατοντάδες άλλες που απεικονίζουν την φρίκη του πολέμου στην Συρία, όπου χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν χάσει την ζωή τους.

Ο άνδρας που βλέπουμε στην φωτογραφία είναι ένας Σύριος εικονολήπτης που, αφού προσπάθησε να σώσει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από το σημείο της έκρηξης, λύγισε και  και κατέρρευσε μπροστά στο μακάβριο θέαμα των εκατοντάδων νεκρών γύρω του.

Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας  πραγματοποιήθηκε εναντίον λεωφορείων στα οποία επέβαιναν άνθρωποι που εγκατέλειπαν φιλοκυβερνητικές περιοχές, έξω από το Χαλέπι.

Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που ετοιμαζόντουσαν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων.

Τα θύματα της έκρηξης ανέρχονται στα 126, μεταξύ των οποίων 68 παιδιά, και, όπως αναφέρει  το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται για το πιο αιματηρό επεισόδιο που έχει συμβεί στην Συρία τον τελευταίο χρόνο.

 

Σύμφωνα με το BBC, το παγιδευμένο όχημα μετέφερε τρόφιμα ενώ οι επιβαίνοντες προσπαθούσαν να πάρουν μαζί τους και μερικά μικρά παιδιά, προσελκύοντας τα με πατατάκια.

Ο  Abd Alkader Habak, ο άνδρας της φωτογραφίας, βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης και τραβούσε εικόνες λίγο προτού σημειωθεί η έκρηξη.

Ο Habak κατάφερε να απομακρύνει  πολλά από τραυματισμένα παιδιά από το σημείο της έκρηξης, προτού χάσει τις δυνάμεις του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;