23 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου, δείτε όλες τις εκδηλώσεις!
Το 1995 η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Δικαιωμάτων!

Μία συμβολική ημερομηνία για τη λογοτεχνία καθώς κατά το έτος 1616, την ημέρα αυτή, απεβίωσαν ο Σαίξπηρ και ο Θερβάντες. Το 1995 η UNESCO καθιέρωσε την 23η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Δικαιωμάτων, για να αποδώσει φόρο τιμής στο βιβλίο και τους συγγραφείς και να ενθαρρύνει, κυρίως τους νέους, να ανακαλύψουν τη «μαγεία» της ανάγνωσης και το έργο όλων αυτών των δημιουργών που συνετέλεσαν στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, με μια ουσιαστική κίνηση, οργανώνοντας διαφημιστική καμπάνια σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η διαφημιστική προβολή θα ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Απριλίου και θα λήξει την Κυριακή 23 Απριλίου, προτρέποντας το κοινό να «αναζητήσει τη μαγεία των βιβλίων στα βιβλιοπωλεία».

Συγκεκριμένα, το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει, στον αίθριο χώρο έξω από το Βασιλικό Θέατρο, «τους Άθλιους» και το κουκλοθέατρο «Το δώρο». Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου διοργανώνει μια περιπατητική δράση με σημεία-σταθμούς, όπου οι ηθοποιοί θα διαβάζουν βιβλία με αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο. Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, θα πραγματοποιήσει ανοιχτά προς το κοινό θεατρικά δρώμενα στο κέντρο της πόλης, την Κυριακή, 23 Απριλίου, με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Εληάς. Στις δράσεις θα συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά με το σύνθημα «ΑΥΤΟΣΧΕδιαβάΖΩ.»

Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με μια επιλεγμένη ομάδα καλλιτεχνών, θα επισκεφθεί το ορφανοτροφείο και το κέντρο φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες της πόλης, την Κυριακή, 23 Απριλίου και την Τετάρτη, 26 Απριλίου, θα πραγματοποιήσει μια πειραματική performance ανοιχτού χώρου. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, την Κυριακή, 23 Απριλίου, έκθεση θεατρικού βιβλίου και παράλληλα στον ίδιο χώρο θα γίνεται ανάγνωση από ηθοποιούς βιβλίων Γιαννιωτών συγγραφέων.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης την Παρασκευή, 21 Απριλίου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο λογοτεχνικό έργο «Άσμα Ασμάτων» στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Τέλος, στο Ηράκλειο Κρήτης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου Κρήτης, τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, θα οργανώσει αναγνώσεις σε ΚΑΠΗ του Δήμου, ενώ το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου διοργανώνει Λογοτεχνικό Αναλόγιο στις εγκαταστάσεις της. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (μουσικούς, θεατρικές ομάδες, λέσχες ανάγνωσης και γραφής, λογοτέχνες) θα αναγνωστούν επιλεγμένα αποσπάσματα από τη δωδεκανησιακή, την ελληνική και την παγκόσμια πεζογραφία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;