6 tips για να ευχαριστιέσαι περισσότερο το τρέξιμο!
Το τρέξιμο είναι ένα από τα καλύτερα είδη γυμναστικής που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου!

Αντικειμενικά, μπορεί να μην είναι και το πιο εύκολο είδος άσκησης, ειδικά αν δεν έχεις ξανατρέξει ποτέ στην ζωή σου. Όμως, αν καταφέρεις να συγκροτήσεις όση συγκέντρωση και αντοχή διαθέτει ο οργανισμός σου και να την διοχετεύσεις στο τρεξιματάκι σου, θα δεις πως τα αποτελέσματα δεν θα σε απογοητεύσουν.

Όσο περισσότερο τρέχεις, τόσο πιο απλό σου φαίνεται.

Επειδή, όμως, υπάρχουν ορισμένες μέρες που κάθε βήμα είναι βανανιστήριο, έχουμε συγκροτήσει ορισμένα tips για εσένα, τα οποία θα κάνουν το τρέξιμο σου ευκολότερο.

  • Βάζε μικρούς στόχους

Οι υπερβολικά δύσκολοι και υψηλοί στόχοι μπορεί να σε αποθαρρύνουν εντελώς και τελικά να μην καταφέρεις ούτε χιλιόμετρο. Προσπάθησε να θέσεις μικρούς αλλά και πραγματοποιήσιμους στόχους στο τρέξιμο σου.

  • Βρες κάποιον να τρέχετε μαζί

Αν και ορισμένοι αρέσκονται στο να τρέχουν μόνοι τους, η παρέα στο τρέξιμο μπορεί να σου παρέχει κίνητρο να συνεχίσεις αλλά και να μετατρέψει το τρέξιμο σε μια πιο ευχάριστη εμπειρία.

  • Άλλαξε διαδρομή

Μην ακολουθείς την ίδια διαδρομή κάθε μέρα, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βαρεθείς. Δοκίμασε έναν άλλο δρόμο. Η αλλαγή περιβάλλοντος πιθανότατα θα σε βοηθήσει.

  • Πρόσεξε τις αναπνοές σου

Η αναπνοή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν τρέχεις. Αν νιώσεις κούραση, πάρε βαθιές ανάσες για να ανακτήσεις τον έλεγχο. Ο έλεγχος της αναπνοής μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή εμπειρία τρεξίματος.

  • Τρέξε πατώντας στην μπροστινή πλευρά του ποδιού σου

Το τρέξιμο μπορεί να ταλαιπωρήσει κάπως τα άκρα σου, ιδιαίτερα τα σημεία που βρίσκονται κοντά στην φτέρνα. Μάθε το σώμα σου να προσγειώνεται στο μπροστινό μέρος της πατούσας σου.

  • Απόσπασε τον εαυτό σου

Κυριολεκτικά. Σκέψου κάτι άλλο. Σκέψου τι σε απασχολεί, τα προβλήματα σου, συγκεντρώσου σε ό,τι θεωρείς πως μπορεί να σε βοηθήσει.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1