Πώς οι σεξουαλικές φαντασιώσεις μπορούν να επηρεάσουν μια σχέση!
Η σεξουαλικές φαντασιώσεις καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα μιας σχέσης!

Το βασικότερο πράγμα σε μια σχέση είναι η άνεση. Άνεση στις κινήσεις, στο φαγητό αλλά και στο κρεβάτι. Ο περισσότερος κόσμος, όμως, δυσκολεύεται να μοιραστεί τις κρυφές επιθυμίες του με το άλλο του μισό.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research, έδειξε πως η εκμυστήρευση των φαντασιώσεων στο σεξ λέει πολλά για την ποιότητα μιας σχέσης.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στις ΗΠΑ πραγματοποίησαν διαδικτυακή δημοσκόπηση σε άτομα που διατηρούσαν μόνιμη σχέση περίπου 2,5 ετών κατά μέσο όρο.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πόσο σταθερή είναι η σχέση τους, πόσο καλή επικοινωνία έχουν με τον/την σύντροφο τους, πόσο ικανοποιημένοι είναι από την σεξουαλική τους ζωής, τι είδους σεξουαλικές πληροφορίες μοιράζονται με το άλλο άτομο αλλά και εάν είναι πρόθυμοι να συζητήσουν με το άλλο άτομο θέματα που αυτό μπορεί να βρει προσβλητικά.

Οι απαντήσεις τους έδειξαν πως τα άτομα που είναι πιο ικανοποιημένα από την σχέση αλλά και την σεξουαλική τους ζωή είναι πιο πιθανό να επικοινωνούν καλά με τον/την σύντροφο τους.

Αυτά τα άτομα ένιωθαν, ακόμη, πως μπορούν να συζητήσουν άνετα τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους με το άλλο άτομο. Κοινώς, η άνεση στην εκμυστήρευση των σεξουαλικών φαντασιώσεων σχετίζεται με τα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους σε μια σχέση.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως η μελέτη απαντά στο ερώτημα του γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο “ανοιχτοί” στις σεξουαλικές συζητήσεις με το άτομο που είναι μαζί και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της σεξουαλικής τους ικανοποίησης και τη σχέση τους γενικότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;