Νηστεία: Τα θετικά & τα αρνητικά της για τον οργανισμό μας!
Η νηστεία μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας την αποτοξίνωση που χρειάζεται, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θέλει προσοχή!

 

Οι υπερβολές μπορεί να προκαλέσουν αρνητικά αποτελέσματα ακόμη και σε ένα απλό πράγμα, όπως είναι η νηστεία.

Η μεγάλη περίδος αποφυγής προϊόντων ζωικής προέλευσης μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους αλλά και σοβαρά ζητήματα υγείας. Ακόμη, η απότομη κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης μετά το τέλος της νηστείας μπορεί πάλι να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως η δυσπεψία.

Τι πρέπει να προσέξεις:

 

1. Πριν αρχίσεις νηστεία, συμβουλεύσου διατροφολόγο. 

Ορισμένες κοινωνικές ομάδες (έγκυες, έφηβοι, αθλητές ή ασθενείς) είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας όταν κάνουν νηστεία καθώς η έλλειψη των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν τα ζωϊκά προϊόντα μπορεί να οδηγήσει σε υποσιτισμό, κακή ανάπτυξη αλλά και εξασθένηση του ανοσοποιητικού.

 

2. Προσοχή στην έλλειψη σημαντικών βιταμινών!

Η κατανάλωση πολλών υδατανθράκων κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να γεμίσει τον οργανισμό με σάκχαρα, οδηγώντας σε αύξηση του βάρους. Επίσης, εάν η νηστεία δεν πραγματοποιηθεί οργανωμένα, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ορισμένων σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων, όπως η βιταμίνη B12, D, το φολικό οξύ, το ασβέστιο, το σίδηρο, το ιώδιο, κτλ.

3. Με το πέρας της νηστείας, μην το ρίξεις στο κρέας.

Φάε κρέας αλλά σε μετρημένες ποσότητες και μάσα το σωστά. Η κακή μάσηση του κρέατος μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, ιδιαίτερα σε έναν οργανισμό που έχει ταλαιπωρηθεί από την νηστεία.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;