Τι είναι το Phising & πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτό;
Όλοι μας καθημερινά χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο είτε αυτό το κάνουμε για να συνομιλήσουμε με κάποιον φίλο μας μέσω των Social Media είτε για να ενημερωθούμε για το τι συμβαίνει στον κόσμο ακόμα και για να πληρώσουμε λογαριασμούς.

Όπως ξέρουμε κάθε πράγμα δεν έχει μόνο μια πλευρά κάθε πράγμα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του έτσι και το διαδίκτυο, η χρήση του διαδικτύου έχει τα αρνητικά της έχει και τα θετικά της.

Ένα από τα αρνητικά του διαδικτύου μπορεί πολύ να έχετε ακούσει τον όρο \”Phising\” άλλοι μπορεί να ξέρετε τι είναι άλλοι μπορεί πρώτη φόρα τώρα να το ακούτε. Αρχικά θα πούμε τι είναι το Phising (+ παράδειγμα) και πως βέβαια να προστατευόμαστε από αυτό ας ξεκινήσουμε!.

Phising είναι μια μορφή του εγκλήματος στο χώρο του internet και σημαίνει ψάρεμα από την αγγλική λέξη fishing.

Phising είναι μια μέθοδος υποκλοπής δεδομένων όπως Email / Password. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα.. ανοίγουμε το email μας ένα πρωί και βλέπουμε ένα email από την \”τράπεζα\” και λέει μέσα \”αγαπητέ χρήστη κάναμε μια αλλαγή στην βάση δεδομένων μας και πρέπει να βάλετε τον κωδικό σας στην παρακάτω τοποθεσία για επιβεβαιώσετε ότι ο λογαριασμός είναι δικό σας\” βέβαια ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων βάζει τα στοιχεία του.

Πάμε να δούμε τώρα πως θα προστατευτούμε!

Τρόποι προστασίας :

1) Αν λάβουμε ένα περίεργο μήνυμα / mail από άγνωστο παραλήπτη και μας ζητάει να βάλουμε κάποιο password / email σε link που μας στέλνει, αμέσως το διαγράφουμε.

2) Συχνά τα mails και οι σελίδες που μας στέλνουν να μας κλέψουν τα στοιχεία είναι κακογραμμένες με ορθογραφικά λάθη.

3) Αν τώρα ανοίξουμε ένα τέτοιο μήνυμα πότε δεν πατάμε την διεύθυνση καλό θα ήταν να την γράψουμε εμείς και να την προσέξουμε.

4) Πάτα κοιτάμε τον σύνδεσμο παράδειγμα δεν θα είναι ο σύνδεσμος https://www.facebook.com/ θα είναι http://www.kakaskda.facebook.98.com/.

5) Καμιά τράπεζα και γενικά σοβαρή εταιρία δεν σας ζητάει να γράψετε ευαίσθητα στοιχεία.

6) Να έχετε πάντα ενημερωμένα Firewalls / Antivirus λογισμικά.

7) Να προσέχετε το http πριν από τον σύνδεσμο πάντα όταν σας ζητάει να βάλετε στοιχεία να είναι κοιτάτε άμα έχουν το πράσινο το σηματάκι που λέει ασφαλές.

8) Άμα εντοπίσετε κάτι τέτοιο μπορείτε να το κάνετε report ώστε να προστατευθούν και άλλοι χρήστες.
Ευχαριστούμε τον N4ckH@cker που που μας έστειλε το άρθρο του μέσω του info@neolaia.gr!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;