Συμμετοχή σε πρόγραμμα κατάρτισης άνεργων νέων

Από neolaia.gr Team 12 Απριλίου 2017

Τα προγράμματα απευθύνονται σε νέους άνεργους μέχρι 30 ετών! Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες

Η εταιρεία CRYSTALCLEARSOFT θα επιλέξει 20 νέους για να συμμετάσχουν στο έργο Entrepreneurial education for youth», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το πρόγραμμα Erasmus +.

Ο σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων που θα επιλεγούν.

Το προφίλ των νέων που θα επιλεγούν είναι το ακόλουθο:

– 10 νέοι μεταξύ 17 και 30 ετών.
– 10 νέοι μεταξύ 17 και 30 ετών οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες: χαμηλό βιοτικό επίπεδο, χαμηλό εισόδημα, εξάρτηση από κοινωνικά επιδόματα ή μακροχρόνια άνεργοι ή φτωχοί, άστεγοι, νέοι με χρέη ή οικονομικά προβλήματα.

Κριτήρια Επιλογής
•       Να μην έχουν εργασία και να επιθυμούν να αποκτήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα, άνεργοι / φοιτητές (πανεπιστήμιο ή λύκειο).
•       Να ανήκουν στο προφίλ των νέων που θα επιλεγούν.
•       Να επιθυμούν την προσωπική και επαγγελματική βελτίωση.
•       Να σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν / αναπτύξουν μετά το πέρας του έργου.
•       Θα τηρηθεί η αρχή της παροχής ίσων ευκαιριών και δε θα υπάρξει διάκριση φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, αναπηρίας.

Μέσα από το έργο, οι νέοι θα αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και θα δημιουργηθεί μια υποδομή για να συναναστραφούν με ειδικούς από τους τομείς της επιχειρηματικότητας, εκπαίδευσης και της πολιτείας ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματικά πλάνα και ιδέες. Το υλικό του έργου περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, επιχειρηματικά πλάνα και εργαλεία για να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν τις ιδέες τους.

Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Ρουμανία για 7 ημέρες, με σκοπό να μάθουν πως λειτουργεί μια επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Τα έξοδα καλύπτονται από το έργο.

Οι νέοι που θα επιλεγούν θα συμμετέχουν στις εξής δραστηριότητες του έργου:

•       Θα συμμετέχουν σε 17 εργαστήρια μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου 2017, το κάθε ένα θα έχει διάρκεια 1 μέρας (περίπου 3,4 μέρες/μήνα).
•       Θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ρουμανία στις αρχές Δεκεμβρίου (7 ημέρες). Όλα τα σχετικά έξοδα καλύπτονται από το έργο.
•       Θα συμμετέχουν σε 9 εργαστήρια μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2018, κάθε εργαστήρι θα έχει διάρκεια μιας μέρα (μέσος όρος 2,17 μέρες/μήνα)
•       Θα συμμετέχουν σε 4 εργαστήρια μεταξύ Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2018, κάθε εργαστήριο θα έχει διάρκεια 1 μέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής εδώ: www.entreyouth.eu

Η προθεσμία για εκδήλωση συμμετοχής είναι μέχρι 5 Μαΐου 2017.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν υπάρχει κόστος για τα εργαστήρια. Όλα τα κόστη συμπεριλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού ταξιδιού θα καλυφθούν από το έργο.

Δείτε περισσότερα προγράμματα για νέους ανέργους εδώ 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486