Οι 9 τροφές που σε ξυπνούν καλύτερα και από τον καφέ!
Έχεις αρχίσει να εθίζεσαι στην καφεΐνη; Καιρός να αλλάξεις τις πρωινές διατροφικές σου συνήθειες!

Ο καφές, όσο παραδεισένιο αφέψημα και αν είναι, δημιουργεί εθισμό. Αυτό και μόνο είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να ανακαλύψεις άλλες επιλογές για το πρωινό σου αντί του καφέ.

 

Υπάρχουν, που λες, ορισμένες τροφές που λειτουργούν ακριβώς όπως ο καφές το πρωί (ή κατά την διάρκεια της ημέρας), δίνοντας σου την ενέργεια που χρειάζεσαι ενώ ταυτόχρονα κάνεις αποτοξίνωση από την καφεΐνη.

Μήλο

Η κερσετίνη, μια ουσία που περιέχεται στα μήλα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει τα κύτταρα του εγκεφάλου. Έρευνες που έχουν γίνει έδειξαν πως η κατανάλωση τροφών που περιέχουν την συγκεκριμένη ουσία μας προσφέρει περισσότερες αντοχές και διάθεση για άσκηση. Άλλες τροφές που περιέχουν την συγκεκριμένη ουσία είναι οι ντομάτες, οι πιπεριές και η πράσινη σαλάτα.

Αυγά 

Τα αυγά είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Οι κρόκοι τους περιέχουν βιταμίνες Β αλλά και χολίνη, η οποία δίνει περισσότερη ενέργεια.

 

Σοκολάτα

Η συμβολή της ζάχαρης στην σοκολάτα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ενέργεια που έπειτα, ωστόσο, οι ειδικοί έχουν ξεκάθαρα πει πως η σοκολάτα μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο σε όσα κάνουμε

Νερό

Η αφυδάτωση προκαλεί υπνηλία. Προτού πιεις άλλον έναν καφέ, δοκίμασε να πιεις νερό και συνέχισε να καταναλώνεις κατά την διάρκεια της ημέρας, ανά τακτά διαστήματα.

 

Ανανάς

Ίσως να μην είναι το καλύτερο τρόφιμο για κάποιον που πάσχει από διαβήτη ή κάποιον που κάνει αυστηρή δίαιτα (καθώς περιέχει ζάχαρη) αλλά, παρ’όλα αυτά, ο ανανάς είναι το ιδανικό φρούτο για να “ξυπνήσεις” μια δύσκολη μέρα.

Βρώμη

Η βρώμη έχει δεχθεί πολλές διακρίσεις ως “τροφή που μας ξυπνάει το πρωί” και “ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσει κανείς την μέρα”. Αν θες να την βάλεις στην διατροφή σου, πρόσεξε να αγοράσεις προϊόν που να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;