Γιατί μπλέκονται τα ακουστικά μας; Επιτέλους, υπάρχει επιστημονική εξήγηση!
Όπως σοφά είπε ο Bill Murray: "Πώς μπορείς να κάνεις τον πιο δυνατό κόμπο που υπάρχει: 1) Βάλε τα ακουστικά σου στην τσέπη, 2) Περίμενε ένα λεπτό".

Έχεις αναρωτηθεί, όμως, ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Ε, λοιπόν, οι επιστήμονες αποφάσισαν να εντοπίσουν τον λόγο πειραματιζόμενοι σε τσέπες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος.

Τι έκαναν;

Τοποθέτησαν διαφορετικά είδη καλωδίου σε ένα κουτί και άρχισαν να τα κουνάνε για να δουν εάν θα μπερδευτούν. Το έκαναν πολλές φορές. 3.415 για την ακρίβεια.

Τα αποτεέσματα έδειξαν πως υπάρχουν δυο βασικοί παράγοντες που προκαλούν τους κόμπους που μας σπάνε τα νεύρα σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα: το μήκος του καλωδίου και ο χρόνος ανακίνησης.

Αναλυτικότερα, όσο μεγαλύτερο το μήκος του καλωδίου και όσο μεγαλύτερη η ανακίνηση, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα κόμπου. Παράγοντες όπως η ευκαμψία του καλωδίου και η διάμετρος του παίζουν, επίσης, σημαντικό ρόλο, όμως, το μήκος και ο χρόνος ανακίνησης παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο.

 

Οι Raymer και Smith, που πραγματοποίησαν την σχετική έρευνα, συμπέραναν πως τα καλώδια που είναι κοντύτερα των 46 εκατοστών σπάνια θα μπλέκονται ενώ οι πιθανότητες για κόμπο αυξάνονται ραγδαία.

Για το μέσο ζευγάρι ακουστικών (το οποίο έχει μήκος 139 εκατοστά), αυτό σημαίνει πως η πιθανότητα κόμπου όταν βρεθεί σε κλειστό χώρο αγγίζουν το 50%.

Ω ναι, κάθε φορά που παρατάς τα ακουστικά σου μετά την δουλειά ή την σχολή υπάρχει πιθανότητα 1 στις 2 να σπάσουν τα νεύρα σου την επόμενη μέρα.

Οι επιστήμονες, να ξέρεις, εντόπισαν περίπου 120 διαφορετικούς τύπους κόμπων κατά την διάρκεια της έρευνας τους. Κλάμα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;