Το πρόγραμμα του Δεσμού «Δεσμός για τους Νέους» συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, προσκαλώντας άνεργους νέους έως 30 ετών και κοινωφελείς οργανισμούς που έχουν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό.

Σκοπός να πραγματοποιήσουν από κοινού αίτηση συμμετοχής. Μέσα από το πρόγραμμα θα υποστηριχθούν τουλάχιστον 8 κοινωφελείς οργανισμοί στην Ελλάδα, έτσι ώστε να προσλάβουν για ένα χρόνο συνολικά ισάριθμους νέους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι.

Ο σκοπός του «Δεσμός για τους Νέους» είναι διπλός, καθώς μέσω του προγράμματος προσφέρεται επαγγελματική εμπειρία στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα ενισχύεται σημαντικά το έργο κοινωφελών οργανισμών της χώρας.

Σε συνέχεια της πρώτης επιτυχημένης χρονιάς του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» και με γνώμονα τον πολύπλευρο αντίκτυπό του, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) προχώρησε σε δωρεά καταλυτικής σημασίας ύψους 100.000 δολάρια, η οποία κατέστησε δυνατή τη συνέχιση του προγράμματος. Αντίστοιχα η εταιρεία VISA προχώρησε σε δωρεά 50.000 ευρώ, ενισχύοντας σημαντικά το νέο κύκλο του προγράμματος.

Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει με προθεσμία υποβολής την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

Και καμπάνια Crowdfunding

Ο Δεσμός με στόχο να συγκεντρωθούν επιπλέον πόροι για την υλοποίηση του «Δεσμός για τους Νέους» και να υποστηριχθούν έτσι περισσότεροι άνεργοι νέοι και κοινωφελείς οργανισμοί, έχει ξεκινήσει νέα διαδικτυακή εκστρατεία με τίτλο ”GREECE WORKS!” Η καμπάνια έχει στόχο τη συγκέντρωση 100.000€ μέχρι το Μάιο, οπότε και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων και μπορούμε να συμμετάσχουμε όλοι!

Η Αλέξια Κατσαούνη, Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δεσμού δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι για τη συνέχιση του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» έχοντας δει πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει στις ζωές των νέων που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και στη λειτουργία των κοινωφελών οργανισμών. Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Πρωτοβουλία και τη VISA για την εμπιστοσύνη και την ουσιαστική στήριξη που παρέχουν στο έργο μας».

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Ο Δεσμός είναι ένας σημαντικός συνεργάτης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, καθώς υλοποιεί με συνέπεια καινοτόμα προγράμματα και δράσεις, με στόχο να ωφελείται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε ανάγκη, αλλά και να υποστηρίζεται ουσιαστικά το έργο κοινωφελών οργανισμών. Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους», ένα εξαίρετο παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς, καθώς ο διπλός σκοπός του ανταποκρίνεται σε δύο σημαντικά ζητήματα στην Ελλάδα, τη νεανική ανεργία και την υποστήριξη των ΜΚΟ στη χώρα. Το πρόγραμμα αυτό είναι σε πλήρη συμφωνία με την αποστολή και το έργο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με άξονες την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των πρωτοβουλιών ενάντια στις επιπτώσεις της κρίσης στη χώρα, με στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλους.»

Ο Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της VISA Europe για την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Κύπρο προσέθεσε: «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με τον Δεσμό μας έδειξε ότι μπορούμε να ελπίζουμε στο αύριο.  Με τον Δεσμό πέρυσι καταφέραμε να ζεστάνουμε πάνω από 3.000 άτομα και 35 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους», είμαστε πάλι κοντά στον Δεσμό, όπως και στους οργανισμούς που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα αυτό. Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, αφού δίνει τη δυνατότητα σε νέους συμπολίτες μας να μπουν στον χώρο εργασίας. Με τη συμβολή της Visa, 3 νέα παιδιά θα καταφέρουν να βρουν δουλειά και να ονειρευτούν ένα καλύτερο αύριο».

Δες εδώ αναλυτικά όλες τις θέσεις εργασίας!

Ο Δεσμός σε αριθμούς

Ο Δεσμός είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό να στηρίξει κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους, κάνοντας την προσφορά εύκολη, έξυπνη και αποτελεσματική για όλους. Από την ίδρυσή του το 2012 μέχρι και σήμερα, ο Δεσμός έχει υποστηρίξει σημαντικά ένα ολοένα αυξανόμενο δίκτυο 700 κοινωφελών οργανισμών, χάρις στην προσφορά ειδών, υπηρεσιών και χρηματικών δωρεών χιλιάδων ιδιωτών, κοινωφελών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 250 εταιρειών, βοηθώντας περισσότερους από 300.000 επωφελούμενους. Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχουν προσφερθεί μέσω του Δεσμού ξεπερνά τα 3.500.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;