Είναι ντροπή να βλέπει κάποιος Survivor;
Και δεν το εστιάζω στο survivor μόνο, αλλά το ανοίγω και σε όλα τα υπόλοιπα realities ή προγράμματα της ευρύτερης trash tv. Αναφέρω όμως το survivor στον τίτλο γιατί αυτό είναι της μόδας τώρα.

Προσωπικά survivor δεν βλέπω γιατί το βαριέμαι. Αλλά βλέπω φουλ trash tv, όλων των ειδών. Από Μενεγάκη (για όσους τη θεωρούν τέτοιου είδους) μέχρι και παιχνίδια με τραγουδιστές κλπ. Οπότε δεν μπορώ να κατακρίνω όσους βλέπουν. Δεν θέλω κιόλας να το κάνω.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί αισθάνονται κάποιοι την ανάγκη να κράξουν κάποιον που τα βλέπει και, κυρίως, να τον υποτιμήσουν. Να υποτιμήσουν το πόσο έξυπνος είναι, να υποτιμήσουν το επίπεδό του (γιατί όλοι οι Έλληνες με όπερα και national geographic μεγαλώσαμε), να του δώσουν συμβουλές για το πώς να σώσει τη ψυχή του και να μην καεί στην κόλαση.

Το να βλέπει κανείς τέτοιου είδους τηλεόραση είναι ένα ένοχο μυστικό. Πώς βλέπουμε όλοι τσόντες και όταν μας το λένε, κάνουμε τους έκπληκτους…; Πώς διαβάζουμε όλοι βίπερ και βιβλία τύπου 50 Αποχρώσεις και όταν μας ρωτάνε, διαβάζουμε μόνο Κοέλιο και γαλλική ποίηση; Αυτό ζούμε και τώρα.

Τέτοια σοβαροφάνεια είχα καιρό να δω. Και μιλάω εδώ για τους ενήλικες, γιατί για το αν πρέπει να τα βλέπουν αυτά τα προγράμματα τα παιδιά, νομίζω είναι ένα άλλο θέμα, που ανακατεύει και άλλες λεπτομέρειες που δεν είμαι σε θέση να αναλύσω, δεν έχω τις γνώσεις και τις εμπειρίες. Αλλά οι μεγάλοι γιατί ντρεπόμαστε;

Ο κάθε ένας άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να χαλαρώνει, να ξεφεύγει το μυαλό του. Δεν είναι αναγκαίο να είναι ο ίδιος για όλους, ούτε είναι εφικτό. Κάποιοι λοιπόν θέλουν να βλέπουν αυτά τα «ελαφριά» προγράμματα (μπαίνει το ελαφριά σε εισαγωγικά γιατί κάποια είναι βαριά και ασήκωτα), να μην πρέπει να αναλύουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα κάθε φορά, να μην πρέπει να παίρνουν σοβαρές αποφάσεις ακόμα και για το τι θα παρακολουθήσουν.

Από τη στιγμή που κανείς δεν μας το «φοράει» με το ζόρι στο κεφάλι και δεν μας αναγκάζει να το δούμε, καλό θα ήταν να αφήσουμε τον κάθε άνθρωπο να κάνει ό,τι γουστάρει. Δεν μας ενοχλεί στην ουσία και το ξέρουμε και οι ίδιοι. Απλά όταν βλέπουμε τον άλλον να διασκεδάζει με κάτι έξω από τις νόρμες, μας πιάνει το…καθώς πρέπει μας και θέλουμε με κάθε τρόπο να τον βάλουμε στον ίσιο δρόμο, να γίνει σαν και εμάς, να καταπιεστεί όσο καταπιεζόμαστε και εμείς που θέλουμε να δούμε το survivor -και το κάθε survivor- αλλά δεν μας αφήνει το επίπεδό μας.

Άντε καλοί μου άνθρωποι, κοιτάξτε τι θα κάνετε εσείς με τους εαυτούς σας και αφήστε τους άλλους να περνάνε καλά, αφού έχουν βρει τον τρόπο. Δεν είναι κακό να έχουν βρει διαφορετικούς τρόπους από εσάς να διασκεδάζουν. Και όχι, δεν είναι δείγμα του ξεπεσμού των Ελλήνων των καταπληκτικών. Αυτά τα προγράμματα είναι της μόδας σε όλον τον κόσμο, είναι της εποχής, κάποια στιγμή και αυτά θα ξεπεραστούν όπως και όλα τα υπόλοιπα. Να δω όταν θα έρθουν και χειρότερα τι θα κάνετε….

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;