3+1 τροφές που σε χορταίνουν & μειώνουν την επιθυμία σου για περαιτέρω φαγητό!
Ορισμένοι από εμάς παραδίδουμε τον εαυτό μας στις λιγούρες συχνότερα από ότι θα έπρεπε!

Αντί να ψοφήσεις στις σαλάτες, μπας και μειώσεις την πείνα σου, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι πιο απλό και ρεαλιστικό, το οποίο είναι να βάλεις στην ζωή σου τρόφιμα που σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτος/-η.

Έτσι, και δεν θα πεινάς κάθε λίγο και λιγάκι αλλά και δεν θα πάρεις βάρος.

Για να δούμε ορισμένα από αυτά τα τρόφιμα:

Πατάτα

Οι πατάτες μπορούν να σε χορτάσουν πιο ικανοποιητικά από οποιοδήποτε άλλο αμυλούχο. Ταυτόχρονα, έχουν υψηλή θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν κάλιο και βιταμίνη C, ενώ είναι και μια ιδιαίτερα οικονομική τροφή.

Αυγό

Το αυγό είναι μια πλήρης πρωτεϊνη που δημιουργεί μια ικανοποιητική αίσθηση κορεσμού. Η συγκεκριμένη τροφή μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με διάφορα λαχανικά αλλά και να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, πράγμα που την καθιστά πιο ενδιαφέρουσα από ορισμένους υδατάνθρακες.

 

Φυστικοβούτυρο

Σύμφωνα με μια έρευνα του Nurses’ Health Study, οι γυναίκες που έτρωγαν φυστικοβούτυρο 5 φορές την εβδομάδα ζύγιζαν περίπου 4.5 κιλά λιγότερο από όσες το απέφευγαν (Επίσης, εμφάνιζαν μικρότερη τάση για εμφάνιση διαβήτη κατά 30%). Το φυστικοβούτυρο φαίνεται πως μπορεί να χορτάσει περισσότερο έναν άνθρωπο από ότι ένα σνακ με χαμηλή ποσότητα φυτικών ινών αλλά πολλούς υδατάνθρακες.

Αβοκάντο

Μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό μπορεί να σε κρατήσει ικανοποιημένο μέχρι το απόγευμα. Αρκεί να μην το παρακάνεις, είναι μεν υγιεινή τροφή, αλλά τις θερμίδες της τις έχει.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;