Οι top 10 καλοκαιρινοί φοιτητικοί προορισμοί την τελευταία 10ετία! (+poll) #neolaia10
Κάποιοι από αυτούς τους προορισμούς είναι ακριβοί, άλλοι είναι πιο οικονομικοί, το σίγουρο όμως είναι πως όλοι τους μάζεψαν φοιτητόκοσμο όλων των στυλ και των τρόπων ζωής.

Η εξεταστική τελειώνει. Οι φοιτητές μαζεύουν όσα χρήματα έχουν στη διάθεσή τους και ξεκινούν τις εξορμήσεις στη νησιωτική Ελλάδα. Ποιοι όμως είναι εκείνοι οι προορισμοί που αναδείχθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεών τους τη δεκαετία που μας πέρασε; Που έγιναν must ή hip; Εμείς επιχειρούμε να τους δούμε και σας προτείνουμε τι να κάνετε σε αυτούς!

Σκιάθος

Σκιάθος

Η Σκιάθος εκτός από τη νυχτερινή ζωή φημίζεται για τις πολύ όμορφες παραλίες της. Σε αυτό το νησί λοιπόν μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο! Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ και θεωρείται ένας από τους top προορισμούς παγκοσμίως.

Η νυχτερινή ζωή κρατάει μέχρι το πολύ, τα clubs, μπιτσόμπαρα είναι πολλά και σίγουρα θα ζήσεις το απόλυτο καλοκαίρι! Όσο παράξενο και αν ακούγεται η Σκιάθος δεν έχει χωριά οπότε η Χώρα είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού!

Τι αξίζει να δεις: 

Λαλάρια: Τα λευκά βότσαλα, τα πράσινα, κρυστάλλινα νερά και τα κάτασπρα, απότομα βράχια που κόβουν την ανάσα είναι σίγουρο πως θα σας εντυπωσιάσουν, όπως συμβαίνει άλλωστε με όλους! Σε αυτό το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, στα βόρεια του νησιού, που ακούει στο όνομα Λαλάρια, μπορείτε να φτάσετε μόνο διά θαλάσσης.

Βόρειες ακτές: Ανέγγιχτες ακόμη από τον μαζικό τουρισμό οι πλαζ Μαντράκι (γνωστή και ως το Λιμάνι του Ξέρξη), Άγκιστρος, Ελιά, Μεγάλη και Μικρή Ασέληνος προσφέρονται για πιο prive στιγμές!

Κουκουναριές: Δεν νοείται να βρεθείς στη Σκιάθο και να μην βουτήξεις στα νερά της διασημότερης παραλίας του νησιού. Εκεί μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το ταλέντο σου στα water sports!

Βρωμόλιμνος: Διαυγή νερά, ψάθινες ομπρέλες, μπιτσόμπαρα. Πανικός.

Ίος

ΙΟΣ

Η Ίος είναι διαχρονικά ένα από τα ελληνικά νησιά που φημίζονται για τη νυχτερινή ζωή.

Τι αξίζει να δεις: 

Την ασύλληπτη θέα από τη Παναγία η Γκρεμιώτισσα με τα τρία μικροσκοπικά εκκλησάκια πίσω της.

Τον διάσημο Μυλοπότα, τη χρυσή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, τις αμέτρητες ξαπλώστρες και τα μπιτσόμπαρα που η διασκέδαση κρατάει μέχρι το πρωί.

Το νησί γενικότερα διαθέτει πάνω από 30 παραλίες, όλων των ειδών, οργανωμένες, ερημικές, με άμμο, βότσαλο, ό,τι θέλετε. Εκτός από τον Μυλοπότα ξεχωρίζουμε το Κολιτσάνι που είναι παραλία γυμνιστών, το Μαγγανάρι (και εκεί έχει μπιτσόμπαρα) και αν έχετε όρεξη να πάρετε το καραβάκι και να πάτε στο Πικρί Νερό από το Γιαλό.

Πάρος

Πάρος

Η Πάρος είναι ένα must νησί για πολλούς λόγους αλλά κυρίως για την νυχτερινή ζωή.  Ποιος δεν έχει ακούσει για την διάσημη Punda Beach ή για τις πανέμορφες Κολυμπήθρες!

Αξίζει να δεις 

Το Πίσω Λιβάδι είναι αυτό που όλοι φανταζόμαστε όταν ακούμε για γραφικό ψαροχώρι. Είναι αμφιθεατρικά κτισμένο σε έναν καταπράσινο λόφο, με τα σπίτια να φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Ακριβώς δίπλα από το Πίσω Λιβάδι σας περιμένει άλλος ένας γραφικός όρμος με υπέροχη ακτή, ο Λογαράς. Από εκεί, λίγο πιο μακριά θα βρεις  την Πούντα που είναι επίσης must!

Συνεχίζοντας, η Νέα Χρυσή ακτή (Τσαρδάκια) είναι από τα ιδανικότερα σημεία για wind surfing σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή, με μεγάλα, σύγχρονα ξενοδοχεία. Λίγο πιο κάτω, η Χρυσή ακτή είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου και ιδανικό μέρος για θαλάσσια sports.

Αντίπαρος

Αντίπαρος

Εάν έχεις όρεξη πάρε το καραβάκι από την Πούντα της Πάρου (όχι εκεί που είναι το μπιτσόμπαρο, λίγο πιο πέρα) και πέρασε απέναντι, στην Αντίπαρο, που είναι κυριολεκτικά 7 λεπτά με το ferry boat.

Τι αξίζει να δεις: 

Πολύ πιο χαλαρή από την Πάρο αλλά μοναδική! Θα βρεις διαφορετική νυχτερινή ζωή από αυτή της Πάρου, πιο “εναλλακτική” αλλά σίγουρα μοναδική! Ελάχιστα μπαρ εξάλλου ξεπερνούν αυτά που συμβαίνουν μετά τις 2:00 στο διάσημο La Luna της Αντιπάρου!

Επιπλέον, μπορεί να είναι μικρή αλλά έχει πολύ όμορφες παραλίες. Σε περίπτωση που σου αρέσει το camping, αυτό που βρίσκεται στην Αντίπαρο είναι οργανωμένο και πολύ καλό!

Μύκονος

Μύκονος

Δε γινόταν να λείπει η Μύκονος από τη λίστα μας. Το νησί των ανέμων συνδυάζει νυχτερινή ζωή και πανέμορφες παραλίες είναι must προορισμός παγκοσμίως, δε θα ήταν για τους Έλληνες;

Τι αξίζει να δεις: 

Ανεμόμυλοι: Από το 16ο αιώνα οι ανεμόμυλοι αποτελούν σήμα κατατεθέν της Μυκόνου. Βρίσκονται νότιο της χώρας και κοιτάζουν προς τη θάλασσα.

Μικρή Βενετία: Θα κάτσεις εκεί να πιεις τον καφέ σου, να φας το πρωινό σου (εάν καταφέρεις ποτέ στη Μύκονο να σηκωθείς νωρίς) και να αράξεις κυριολεκτικά δίπλα από τη θάλασσα. Μια πανέμορφη πασαρέλα από μαγαζιά και πολύχρωμα σπίτια!

Η Μύκονος είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό παραλιών με κύριο χαρακτηριστικό τη χρυσαφένια άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Στη Μύκονο κάποιος συναντάει από ήσυχες παρθένες παραλίες (όπως της Φτελιάς) μέχρι οργανωμένες παραλίες με υπαίθρια club και γνωστούς DJ’s (όπως στη Super Paradise).

Εμείς ξεχωρίζουμε την Ψαρού, τον Πλατύ Γιαλό, το Paradise, Super Paradise και το Δραγονήσι.

Ζάκυνθος

Ζάκυνθος

Τα Επτάνησα γενικά φημίζονται για τις πανέμορφες παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά και την απίστευτη φύση. Η Ζάκυνθος εκτός από αυτά συνδυάζει και εξαιρετική νυχτερινή ζωή! Όλοι ξέρουμε για το χαμό που γίνεται στο Λαγανά εξάλλου.

Τι αξίζει να δεις: 

Μπουγαρίνι: Μη φύγεις από το νησί, αν δεν πάρεις μαζί σου το περίφημο άρωμα που προέρχεται από ένα ιδιαίτερο είδος γιασεμιού. Οι Ζακυνθινοί δείχνουν πως ξέρουν καλά πώς να «αιχμαλωτίζουν» τις αισθήσεις και όλη την ευωδιά σε ένα μπουκάλι.

Πλατεία Αγίου Μάρκου: Περπατήσε στην πλατεία της Χώρας, η οποία κάποτε υπήρξε σημείο συνάντησης των ευγενών. Θαύμασε την καθολική εκκλησία του Αγίου Μάρκου και θυμηθείτε ότι κάποτε στο ίδιο μέρος οι «ποπολάροι» έκαψαν το Libro d’oro, το βιβλίο των ευγενών, γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία.

Ναυάγιο: Κανένας δε λέει όχι στην… «ντίβα» της Ζακύνθου. Μια παραλία, που «ταξιδεύει» στα πέρατα του κόσμου, διαφημίζοντας τη χώρα μας ως τόπο διακοπών «διαλεγμένο από τους θεούς», έχει… παρελθόν.

*Σπηλιές του Κερίου: Αν βαρέθηκες τις επίπεδες αμμώδεις παραλίες, τότε κατηφόρησε στο νοτιότερο σημείο του νησιού·. Ζήσε την απόλυτη εμπειρία σε μία τοποθεσία όπου η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με βάρκα.

*Κόλπος του Λαγανά: Πρωί και βράδυ στο Λαγανά γίνεται το… «σώσε»! Οι όροι «ξεκούραση» και «ηρεμία» δεν περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιο της περιοχής. Ζήσε την εμπειρία της πιο κοσμικής παραλίας του νησιού, βουτώντας στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και νιώθοντας την αδρεναλίνη σας να εκτινάσσεται στα ύψη με τα πιο extreme θαλάσσια σπορ.

Εάν είσαι πιο εναλλακτικός τύπος προτείνουμε:

Σέριφος

Σέριφος

Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά του Αιγαίου. Βρίσκεται στις δυτικές Κυκλάδες ανάμεσα στην Κύθνο και την Σίφνο και απέχει 73 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά ή διαφορετικά, 2 ώρες με ταχύπλοο πλοίο και 5 ώρες με το συμβατικό.

Αξίζει να δεις 

Η πιο όμορφη παραλία της Σερίφου μάλλον είναι το Γάνεμα, στο νότιο κομμάτι που απέχει μόλις 15 λεπτά από το κέντρο του Λιβαδιού. Η Ψιλή Άμμος είναι επίσης μια φανταστική αμμουδερή παραλία με πράσινα νερά και μεγάλα κύματα.

Άλλες παραλίες που προτείνουμε είναι ο Αυλόμωνας, το Καλο Αμπέλι, η Βαγιά και η Συκαμιά. Η Σέριφος έχει 72 παραλίες, δε γίνεται κάποια από αυτές να μη σας αφήσει ικανοποιημένους!

Τα μπαράκια και κλαμπ, όπου η ζωή κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι στο Λιβάδι και τα Λιβαδάκια, που είναι και το κοσμικό κέντρο του νησιού αλλά και στη Χώρα, στην πλατεία των Μύλων καθώς και μέσα στα στενάκια της Πάνω και Κάτω Χώρας.

Η Σέριφος φημίζεται για το φοβερό κάμπινγκ που έχει.

Αμοργός

Αμοργός

Η Αμοργός είναι ένας από τους πιο εναλλακτικούς και “must” προορισμούς!

Αν τα Κατάπολα στο Νότο είναι η γραφική, ήρεμη πλευρά της Αμοργού, η Αιγιάλη στο Βορρά, είναι η ενθουσιώδης και «ζωντανή»! Ως φοιτητής που είσαι και διαβάζεις το άρθρο αυτό προτείνουμε να μείνεις στην Αιγιάλη. Εκεί έχει επίσης ένα εξαιρετικό camping.

Ένας ακόμη λόγος για να αγαπάει κανείς την Αμοργό είναι το γεγονός ότι παντού, πάντα και με οποιαδήποτε δικαιολογία σε κερνάνε ρακί ψημένη, την οποία φυσικά και θα δοκιμάσεις και θα λατρέψεις. (θα  τη ψάχνεις μετά στην Αθήνα και δύσκολα θα τη βρίσκεις αλλά θα αναπολείς).

Αξίζει να δεις: 

Μονή της Χοζοβιώτισας: Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς το τελευταίο πράγμα που μάλλον θέλετε να κάνετε στις διακοπές σας είναι να πάτε επίσκεψη σε κάποιο μοναστήρι αλλά πιστέψτε μας ότι το συγκεκριμένο είναι μοναδικό. Εκπληκτική θέα, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στο βράχο, δε γίνεται να το χάσεις. Επιπλέον οι μοναχοί είναι τόσο ευγενικοί και σε κερνάνε μια ρακί ψημένη για το καλώς όρισες.

Οι παραλίες του νησιού είναι σχεδόν όλες απόκρημνες και τα νερά είναι πεντακάθαρα. Η παραλία του Μούρου είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη παραλία στην Κάτω Μεριά και κοντά στο χωριό Βρούτσι, ενώ ακριβώς πάνω στο βράχο μπορείς να καθίσεις για καφέ ή φαγητό στο ομώνυμο με την παραλία cafe-εστιατόριο, απολαμβάνοντας την εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο.

Το ίδιο εντυπωσιακή είναι και η παραλία της Αγίας Άννας, κάτω από το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Διάσημη (όπως και το μοναστήρι) από την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο», καθώς ο Besson την επέλεξε για να γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας του, μαζεύει αρκετό κόσμο και θεωρείται από τις καλύτερες του νησιού.

Πέρα από τις δύο πιο γνωστές παραλίες, υπάρχουν αρκετές ακόμα γύρω από το νησί -στις οποίες, ωστόσο, θα πάτε με καραβάκι- καθώς και εκείνες στην Αιγιάλη και τα Κατάπολα, οι οποίες δεν είναι τόσο δύσβατες, όπου καταλήγουν οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού.

Αστυπάλαια

Αστυπάλαια

Κοντά στην Αμοργό βρίσκεται και η Αστυπάλαια, μόλις μισή ώρα με το πλοίο. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις τα δύο νησιά αλλιώς όποιο και να διαλέξεις σίγουρα θα μείνεις ευχαριστημένος. Η Αστυπάλαια είναι ΄ένα ακόμη “εναλλακτικό” νησί στην λίστα μας!

Αξίζει να δεις: 

Η Αστυπάλαια περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες οι οποίες βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλη την περίμετρο του νησιού! Η φυσική διαμόρφωση της είναι πλούσια, διαθέτοντας από μεγάλες παραλίες, όπως αυτή στο Λιβάδι, το Πέρα Γιαλό, τις Βάτσες, τα Καμινάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Στενό, την Ψιλή Άμμο μέχρι και μικρότερους κολπίσκους όπως τα Τζανάκια και τις Πλάκες! Αξίζει να αναφέρουμε τις απομακρυσμένες παραλίες στα μικρά νησάκια οι οποίες είναι προσβάσιμες από τα καϊκάκια που σταθμεύουν στο νησί είτε από ιδιωτικά σκάφη τα οποία συρρέουν κατά δεκάδες.

Η νυχτερινή ζωή είναι καλή και βρίσκεται στη Χώρα -που αλλού-.  Επίσης να ξέρεις ότι για κάποιες αποστάσεις χρειάζεται αμάξι αλλά είναι ένα νησί που κάνουν γενικά οτοστόπ οπότε εάν δεν έχεις να μη σε ανησυχεί.

Ικαρία

σευχελλες

Ό,τι και να πει κανείς για την Ικαρία είναι λίγο. Εάν δε πας για να το ζήσεις δύσκολα θα καταλάβεις. Ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, η ομορφιά του νησιού είναι απλά μοναδικά. Πολύ μεγάλο νησί που όμως εάν δεν έχεις αμάξι φημίζεται για το οτοστόπ, οπότε μην ανησυχείς καθόλου!

Αξίζει να δεις: 

Νας: Η πανέμορφη αμμουδιά του Να κρύβεται σε έναν γραφικό όρμο, περίπου 60χμ βορειοδυτικά του Άγιου Κήρυκου, κοντά στο χωριό του Αρμενιστή.

Αρμενισής: Γραφικό χωριό που έχει ωραίες ταβερνούλες και εάν μένεις στο κάμπινγκ στο Λιβάδι σίγουρα θα γίνει το σημείο “ανεφοδιασμού” σου.

Σευχέλλες: Μοναδικά νερά, απίστευτη παραλία. Αξίζει με χίλια να πας αλλά μη ξεχάσεις τα αθλητικά σου παπούτσια διότι η διαδρομή είναι λίγο δύσκολη…

Μεσακτή: Εκεί συγκεντρώνονται όλοι οι νέοι και επίδοξοι σέρφερς. Ένα είναι το γνωστό μπιτσόμπαρο που είναι και κλασικό σημείο συνάντησης. Μάλλον θα περάσεις τις περισσότερες μέρες σου εκεί.

Άλλες περιοχές: Καραβόσταμο, Χριστός, Άγιος Κύρηκος.

maxresdefault

Αλλά αυτό που αξίζει πραγματικά είναι τα πανηγύρια της Ικαρίας. Εκεί γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Μιλάμε για χιλιάδες άτομα, όλων των ηλικιών, να πίνουν και να χορεύουν όλοι μαζί. Εικόνες που δύσκολα θα δεις αλλού. Εμείς ξεχωρίζουμε το πανηγύρι της Προεσπέρας για το σεληνιακό τοπίο και το πανηγύρι της Λαγκάδας τον 15γουστο που μπορεί να ξεκινάει το μεσημέρι και να τελειώνει νωρίς το βράδυ αλλά είναι μια διονυσιακή εμπειρία που εάν πας στην Ικαρία δε γίνεται να χάσεις.

fournoi_560a

Επίσης εάν κάτσεις αρκετές ημέρες στην Ικαρία μπορείς να επισκεφτείς τους μαγευτικούς Φούρνους! Έχουν την ίδια μοναδική ομορφιά της Ικαρίας, είναι ήσυχοι και δύσκολα θα τύχει να πας άλλη φορά μέχρι εκεί ώστε να τους επισκεφτείς, οπότε εμείς σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Αξίζει να μείνεις έστω μια ημέρα εκεί. Δες εδώ τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις καταλυμάτων! 

Κουφονήσια

Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια είναι απλά πανέμορφα. Το Άνω Κουφονήσι είναι αυτό που κατοικείται και το Κάτω αυτό που φημίζεται για τις μοναδικές παραλίες και όλοι προτιμούν για ελεύθερο camping.

Αξίζει να δεις 

Στο Άνω Κουφονήσι πας παντού με τα πόδια. Εάν βαριέσαι να κάνεις κάτι τέτοιο τότε παίζουν καραβάκια που σε αφήνουν σε όποιον κόλπο θέλεις και για την πιο “μακρινή” παραλία υπάρχει λεωφορείο. Αν και εμείς θα σου προτείναμε έστω μια φορά να κάνεις τη διαδρομή από τη Χώρα που θα μείνεις (που είναι και το λιμάνι) μέχρι το Πορί με τα πόδια καθώς η διαδρομή είναι εκπληκτική.

Νυχτερινή ζωή έχει αρκετά καλή με τον Σορόκο να ξεχωρίζει. Το μπαρ αυτό είναι ένα από τα πιο γνωστά του Αιγαίου και έχει γράψει τη δική του ιστορία. Απλά δε γίνεται να μη πας.

Στο Κάτω Κουφονήσι μπορείς να πας είτε για ελεύθερο κάμπινγκ είτε για μια μονοήμερη εκδρομή. Εκεί θα δεις συγκλονιστικές παραλίες και θα μπορέσεις να φας στην υπέροχη ταβέρνα που βρίσκεται εκεί και προτιμούν όλοι όσοι μένουν εκεί, καθώς είναι η μόνη που υπάρχει εκεί αλλά είναι εξαιρετική.

Και τώρα ψηφοφορία!

 Τo neolaia.gr κλείνει 10 χρόνια και όλο τον Απρίλιο ετοιμάζει σούπερ αφιερώματα για όλα όσα άλλαξαν στις ζωές μας αυτή τη δεκαετία! Μείνει συντονισμένος στο #neolaia10!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;