Σπουδές στη Νορβηγία: 7 λόγοι για να σπουδάσεις εκεί!
Και όχι, σε αυτούς δεν ανήκουν τα περίφημα φιόρδ!

Μπορεί τα φιόρδ να ανήκουν στην λίστα σου για την Νορβηγία, όμως, αυτές οι φυσικές ομορφιές απέχουν αρκετά από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να σπουδάσεις στην Νορβηγία.

Έχοντας βρεθεί στην Νορβηγία και έχοντας μιλήσει με ορισμένους φοιτητές, διεθνείς και μη,  συγκροτήσαμε ορισμένος λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο της Νορβηγίας ως προορισμού για σπουδές.

Για να τους δούμε αναλυτικά:

1.  Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη, η Νορβηγία είναι καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζει κανείς. Το επίπεδο ζωής είναι ιδιαίτερα υψηλό ενώ ταυτόχρονα ο πληθυσμός χαρακτηρίζεται από μακροβιότητα και υγεία.

2.  Ευτυχία στο φαϊ. Χωρίς πλάκα, η Νορβηγία έχει μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη βιομηχανία αλιείας, πράγμα που συνεπάγεται φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά. Πέραν των θαλασσινών, βέβαια, οι Νορβηγοί σο προσφέρουν ουκ ολίγες επιλογές σε αλμυρά και γλυκά.

3. Χειμερινά αλλά και θερινά σπορ. Εντάξει, ίσως λίγο περισσότερο χειμερινά. Το σκι είναι πιθανότατα το εθνικό σπορ των Νορβηγών, καθώς χρονολογείται πως αποτελεί χόμπι του συγκεκριμένου λαού από το 5100 π.Χ.. Παρ’όλα αυτά, η Νορβηγία προσφέρει και πολλές δραστηριότητες για το καλοκαίρι, όπως πεζοπορία στα βουνά, καλοκαιρινά φεστιβάλ και γιορτές.

4. Ακόμη και αν το κόστος ζωής είναι υψηλό, είναι ιδιαίτερα εύκολο να βρεις δουλειά, μερικής ή πλήρους απασχόλησης, με ικανοποιητικές απολαβές. Έτσι, δεν θα στερηθείς τίποτα.

5. Η πλειονότητα των πανεπιστημίων και κολλεγίων στην Νορβηγία χρηματοδοτείται από το κράτος. Η κυβέρνηση της χώρας θεωρεί την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, γι’ αυτό και τα νορβηγικά πανεπιστήμια και κολλέγια επιβάλλεται να μην έχουν δίδακτρα. Αυτό ισχύει και για τους αλλοδαπούς φοιτητές, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης τους.

Ωστόσο, οι φοιτητές πληρώνουν ένα μικρό αλλά υποχρεωτικό ποσό (περίπου 50 ευρώ) κάθε εξάμηνο στην φοιτητική ένωση. Αυτό το ποσό, όμως, δίνει στον φοιτητή πρόσβαση σε διάφορες προσφορές και εκπτώσεις, είτε αυτές αφορούν γεύματα σε εστιατόρια είτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακόμη, δίνουν πρόσβαση σε διάφορες άλλες υπηρεσίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες κατά την διάρκεια των σπουδών στην Νορβηγία.

6. Οι Νορβηγοί “αγκαλιάζουν” την καινοτομία. Αν και η Νορβηγία είναι γνωστή για το “πλούσιο” παρελθόν της, έχει ένα εξίσου φωτεινό μέλλον χάρη στην εθνική της νοοτροπία, η οποία δίνει προτεραιότητα στην μόρφωση, την τεχνολογία και την καινοτομία.

7.  Αν και οι ντόπιοι μιλούν, φυσικά, Νορβηγικά, τα Αγγλικά είναι ευρέως διαδεδομένα ως δεύτερη γλώσσα. Είναι σχεδόν απίθανο να εντοπίσεις Νορβηγό που να μην μιλάει άπταιστα Αγγλικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 1