Φτιάξε την απόλυτη τούρτα με γέμιση Oreo cheesecake και ganache σοκολάτας
To απόλυτο γλυκό. Υπέροχη τούρτα σοκολάτας, με γέμιση ένα τέλειο oreo cheesecake, γαρνιρισμένημε ganache σοκολάτας, σαντιγί και σταγόνες σοκολάτας.

 

Υλικά συνταγής
Για το κέικ-παντεσπάνι σοκολάτας:
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 ¾ φλ. τσαγιού αλεύρι, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλ. τσαγιού κακάο σκόνη
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
½φλ. τσαγιού σπορέλαιο + επιπλέον για άλειμμα ταψιών
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
Για το cheesecake oreo:
1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%
220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
¾ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
12 μπισκότα oreo, κομμένα σε μικρά κομματάκια
Για τη ganache σοκολάτας:
220 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%
Για γαρνίρισμα:
½ φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
¾ φλ. τσαγιού σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνετε 2 στρογγυλά ταψάκια, μιας χρήσης, με διάμετρο βάσης 22 εκ. και στρώνετε τη βάση τους με χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τη ταχύτητα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2 λ. Ρίχνετε και το βραστό νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Μοιράζετε το μείγμα στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους βγει καθαρή. Αφαιρείτε τα ταψάκια από το φούρνο, τα αφήνετε για 10 λ στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για τη γέμιση cheesecake oreo: Σε ένα μπολ χτυπάτε, με καθαρό μίξερ, τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε δεύτερο, μεγάλο μπολ χτυπάτε το μαλακό τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε στο μείγμα τυριού τα θρυμματισμένα όρεο, ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με μαρίζ μέχρι να αναμιχθούν πλήρως τα υλικά.
Για τη ganache σοκολάτας: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος μαζί με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο, ρευστό μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε για πολύ λίγο στην άκρη να κρυώσει και σφίξει ελαφρώς, φροντίζοντας να παραμείνει αρκετά ρευστό.
Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος το ένα κομμάτι κέικ, πιέστε το ελαφρώς με τα χέρια σας, αν από τη μια πλευρά του έχει φουσκώσει, και στρώνετε ισομερώς από πάνω το μείγμα cheesecake oreo. Προσεκτικά τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο κέικ, πιέζοντάς το ελαφρώς πάνω στο cheesecake oreo.
Περιχύνετε την επιφάνεια του κέικ με τη ganache σοκολάτας, φροντίζοντας να κυλίσει προς τα κάτω η ρευστή σοκολάτα. Γαρνίρετε με ένα κορνέ την επιφάνεια πάνω από τη σοκολάτα και πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας. Διατηρείτε στο ψυγείο.

Πηγή: sintayes.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Άρη
74'
1 - 1
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
37'
1 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
7'
47 - 45
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1