Μην είστε κωλόπαιδα!
Μην είστε για εσάς κυρίως, για τον εαυτό σας, και για το πώς αισθάνεστε τελικά όταν τα βράδια ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας και σκέφτεστε τη μέρα σας.

Γιατί όσο και αν υποστηρίζετε ότι είστε όπως θέλετε, μέσα σας ξέρετε ότι κάνετε μαλακίες και δυσκολεύετε τη ζωή των γύρω σας. Και αν δεν το ξέρετε τώρα, θα το μάθετε σύντομα, είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο.

Μην είστε όμως και για τους γύρω σας, για το κοινωνικό σύνολο, για τους ανθρώπους που είναι η οικογένειά σας, οι συμμαθητές και συμφοιτητές σας, οι συνεργάτες σας, οι σύντροφοί σας.

Αντιλαμβάνομαι ότι το να είσαι κωλόπαιδο μπορεί να είναι πολύ γαμάτο αν είσαι σε κάποια ηλικία (στην έκτη δημοτικού ίσως). Οκ, μερικοί μπορεί να περνούν και μια μακρά εφηβεία (μέχρι τα 40 τους), ας κάνουμε λίγη υπομονή. Αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι.

Το κωλόπαιδο μπορεί να παίρνει διάφορες μορφές, ανάλογα τον άνθρωπο και το πλαίσιο. Μπορεί να είναι αυτό το σπαστικό παιδί που κάνει όλο κουταμάρες, επικίνδυνες και για τον εαυτό του και για τους άλλους που τον περιτριγυρίζουν. Φυσικά δεν λέω σκανταλιές και άλλα ανάλογα, μην τρελαθούμε, αλλά πιο σοβαρά θέματα. Όσο μεγαλώνει κάποιος, το κωλόπαιδο αυτό μέσα του, μεταμορφώνεται και κρύβεται. Και αυτό είναι το χειρότερο. Δεν είναι ότι κάνει κάποια επικίνδυνη ή κακή «πράξη», αλλά δουλεύει υπογείως. Είναι αυτός που έχει γραμμένους τους φίλους του, είναι αυτός που δυσκολεύει την οικογένειά του, είναι αυτός που κερατώνει τη σύντροφό του (το γένος τυχαίο, μπορεί να είναι και το αντίστροφο), είναι αυτός/αυτή που δεν της/του συμπεριφέρεται καλά. Είναι και αυτός που είναι λαμόγιο στη δουλειά του, που επίτηδες λουφάρει, που δίνει στεγνά τους συνεργάτες του, που δεν τους στηρίζει. Είναι πολλά τα παραδείγματα.

Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι είναι μαγκιά να είσαι κωλόπαιδο. Ότι είναι μαγκιά να ξέρεις να περνάς καλά στις πλάτες των άλλων. Και ότι είναι τόσο καλοί που δεν θα πιαστούν ποτέ. Αλλά πέφτουν στην παγίδα τους και όπως αυτοί δουλεύουν υπόγεια, έτσι δουλεύει και το κλίμα εναντίον τους. Γιατί την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη θα το σώσουν. Μετά θα αρχίσουν όμως να τους παίρνουν πρέφα. Θα αρχίσουν να σχολιάζονται, θα αρχίσουν να ενοχλούν. Και θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος τους μέχρι να φάνε πόδι. Το ότι δεν μιλάει κανένας για να τους ξεμπροστιάσει, δεν σημαίνει ότι δεν τους έχουν πάρει και χαμπάρι. Απορώ ποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του μάγκα και κωλόπαιδο, αν είναι τόσο αφελής.

Κανείς δεν αγαπάει τα κωλοπαίδια. Να το ξέρετε αυτό. Και πάντα γυρνάει ο τροχός και από ένα τέτοιο θα την πατήσετε και εσείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;