ΟΑΕΔ: Γιατί μετέφερε στην Τράπεζα της Ελλάδος 65 εκατ. ευρώ διαθέσιμα αντί να βοηθά ανέργους

Από neolaia.gr Team 5 Απριλίου 2017

Την αιφνίδια μεταφορά διαθεσίμων ύψους 65 εκατ. ευρώ του ΟΑΕΔ σε λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος καταγγέλλει η ΝΔ.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτής τομεάρχη, Θ. Καράογλου η συγκεκριμένη ενέργεια θυμίζει ημέρες 2015.

Τότε μεγάλοι κρατικοί οργανισμοί είχαν μεταφέρει τα ταμειακά τους διαθέσιμε στους ειδικούς λογαριασμούς της ΤτΕ. Υπονοούν δε ότι η κίνηση του ΟΑΕΔ έχει ως στόχο να μαζευτούν τα αποθεματικά σε περίπτωση που απαιτηθεί από το μη κλείσιμο της αξιολόγησης έγκαιρα.

Η δήλωση Βρούτση-Καράογλου
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, αντί να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, προχωρά σε μια αναιτιολόγητη ενέργεια.

Αιφνιδίως, ζητά τη μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Προφανώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αντιμετωπίζει τον ΟΑΕΔ σαν χρηματοπιστωτικό Οργανισμό. Δείχνει έτσι πως, είτε αδιαφορεί επιδεικτικά για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, είτε επικρατούν δεύτερες σκέψεις και σχεδιασμοί…

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ενέργεια θυμίζει ημέρες 2015 Τσίπρα – Βαρουφάκη».

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ