10 χρόνια ελληνική μόδα: Τα fashion trends που άφησαν ιστορία! #neolaia10
Fashion trends στην Ελλάδα: Από τις φράντζες  μέχρι τα chokers και ακόμη παραπέρα!

 

Η μόδα περνάει φάσεις και φάσεις από την ημέρα που ο άνθρωπος αποφάσισε να βγάλει τα ανεπεξέργαστα τομάρια από πάνω του και να δημιουργήσει ρούχα.

Άλλες φορές έχουμε δει trends τα οποία ευχόμασταν να ζούσαμε για να τα τιμήσουμε, ενώ άλλες φορές ευγνωμονούμε τους γονείς μας που δεν γνωρίστηκαν νωρίτερα για να μας φέρουν στον κόσμο εκείνη την εποχή.

Βλέπε 80s:

Μπορεί να μην ζούμε πλέον σε τέτοιες εποχές, όμως, για όσους θυμούνται, και η τελευταία δεκαετία είχε τις “μεγάλες” στιγμές όσον αφορά την μόδα.

Για να θυμηθούμε μερικά από αυτά τα trends.

Emo

 

i truely miss his bat bangs #scene #emo #goth #pastel #edgy #depressed #sad #oc #furry #fnaf #bleach #memes #mcr #dead #prince #genderfluid #tøp #ryanross #panicatthedisco #leafyishere #music #notmyrodrick #furryart #botdf #sinnersarewinners #dahvievanity #dahvieinsanity #jayyvonnonroe #fallon #slipknot

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη call me dae (@dahvie.fxking.insanity) στις

 

Trendy (που είναι περίπου το ίδιο πράγμα απλά μείον την “θλίψη”)

 

Tags:{#emo #scene #emokid #emogirl #emoboy #scenegirl #alternative #alternativegirl #tumblr #emogirls #otaku #anime #pansexual #transgender #lgbtrights #LGBT}

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Neko Chan? (Payton) (@xxanime.and.fandomsxx) στις

 

Χαμηλοκάβαλα τζιν, τοποθετημένα στρατηγικά ώστε να καλύπτουν τα επίμαχα σημεία προτού πεταχτούν έξω.

Μπλούζες Von Dutch. Αχ, και το είχαμε ξεχάσει αυτό.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ζωγραφισμένα σταράκια.

Ορισμένα από αυτά τα trends κατάφεραν να επιβιώσουν τουλάχιστον μέχρι το 2012, ενώ άλλα εξαφανίστηκαν μερικά χρόνια μετά!

Μπορεί οι emo και οι trendy να είναι κάτι που ανήκει πλέον στο παρελθόν και το οποίο κοροϊδεύουμε κάπως σήμερα, όμως, πολλοί από εμάς είχαμε υποκύψει στο συγκεκριμένο trend και την δημοτικότητα που είχε εκείνη την περίοδο και αγοράσαμε μια ζώνη σκακιέρα έτσι για το γαμώτο.

To 2008, ο κόσμος αποφάσισε να κοιτάξει λίγο πίσω και σταδιακά επανήλθαν στην μόδα ορισμένα trends της δεκαετίας του ‘80 (Αυτής που παραπάνω νόμιζες ότι απέφυγες; Αυτής. Έκπληξη!), μεταξύ των οποίων τα νέον χρώματα, τα σανδάλια του μονομάχου, animal print ή polka dot κομμάτια, οι σέξι μπότες μέχρι το μπούτι και πολλά άλλα.

Για τους κυρίους τα πράγματα ήταν πιο απλά: μπουφάν ταχυδρόμου, μαύρα δερμάτινα μπουφάν, κολλητά τζιν, μπλουζάκια Ed Hardy με νέον χρώματα και φυσικά, τα μοναδικά γυαλιά ηλίου τύπου Aviator.

Τα fashion trends της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα περιγράφονται με μια απλή λέξη: λιτότητα.

Η μόδα πλέον καθορίζεται από ένα mix κομματιών της περιόδου που ακολούθησε την οικονομική κρίση του 1930 συνδυασμένων με hipster και alternative στοιχεία.

Πολλοί, κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, συνέχισαν να “τιμούν” τα trends της περιόδου 2007-2009, όπως το indie και alternative στυλ.

Από το 2010 μέχρι το 2012, ο κόσμος φορούσε όλο και περισσότερο κομμάτια που θύμιζαν τις δεκαετίες 1980-1990, όπως τζάκετ του μπέιζμπολ, υπερμεγέθη φουτεράκια, ψηλοκάβαλα παντελόνια, δερμάτινα μπουφάν με τρουκς και τα περίφημα Keds!

Από το 2013 έως το 2016 τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά. Πέραν από όλα τα παραπάνω, σταδιακά άρχισε να επικρατεί η κουλτούρα του απλού και μονόχρωμου. Τα ρούχα δεν είχαν πλέον τόσα prints, αλλά κυκλοφορούσαν λιτά και μονόχρωμα.

Κάπου εδώ άρχισαν να κάνουν, παρεπιπτόντως, την εμφάνιση τους οι λεγόμενες “τιρκουάζ άκρες” στα μαλλιά. Πολλές κοπέλες, κυρίως μελαχρινές, άρχισαν να βάφουν τις άκρες των μαλλιών τους τιρκουάζ…ως καλλιτεχνική παρέμβαση.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Meghan Kinsman (@kinsmm) στις

 

Anywho, γενικότερα, σε αυτήν την φάση αρχίσαμε να βλέπουμε ξανά τις ζιπ κιλότ, τα chokers, τα σακάκια, τα midi φορέματα, τα boyfriend τζιν και μια τίμια ποσότητα jumpsuits. Αντίθετα, στην ανδρική μόδα επικράτησε ένας συνδυασμός αθλητικού και επίσημου στυλ.

#zipculotte on duty ??? ? Ζιπ κιλοτ €19,00 ? Ροζ & Μαύρο ? Onesize

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη wear me (@_wear.me_) στις

 

Τα έντονα χρώματα και οι ρετρό στάμπες έδωσαν την θέση τους στις απλές άσπρες, μαύρες, μπεζ, γκρι, κτλ μπλούζες. Το ντύσιμο αποτελούνταν από φαρδιές φόρμες, τζιν μπουφάν και μπότες πεζοπορίας με χοντρή σόλα.

Αν έχεις δει κανένα σόου του Kanye West, έχεις μια ακριβή εικόνα του περί τίνος πρόκειται.

Late nights ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michel Jeffrey (@eastsouth99) στις

 

Πέραν του αθλητικού στυλ, βέβαια, αξίζει να υπογραμμίσουμε την ύπαρξη των wayfarer γυαλιών και των γυαλιών με καθρέφτες.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Selwyn-Davis (@tomselwyndavis) στις

 

Σήμερα, 2017, ήρθε το τέλος των στενών παντελονιών, αφήνοντας τόπο στα army cargo παντελόνια, τα φαρδιά τζιν και τα μακριά τουίντ πανωφόρια, τις έντονες ρίγες, τον ιριδισμό (αλλαγή των αποχρώσεων ενός ρούχου όπως το κοιτάς από διάφορες πλευρές) και φυσικά, τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου.

Swag Bag – #deniminspo #baggyjeans #patcheddenim #boyfriend #authenticdenim #vintagewash #denimlove #trendforecasting #denimconsultant

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TheDenimConsultant-Emma Murray (@thedenimconsultant) στις

 

For long summer days… Sunglasses by @lgrworld & Closed ☀️#sunglasses #summerlook #festivaloutfit #roundglasses #holidayshopping #closedofficial

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Closed Official (@closedofficial) στις

Πάντως, αν ένα πράγμα είναι σίγουρο, παρά την παραπάνω ανασκόπηση που σε όλους μας θύμισε μερικά trends της προηγούμενης δεκαετίας, αυτό είναι πως καμία τάση της μόδας δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένη υπόθεση.

Η μόδα κάνει κύκλους. Αυτή η διαπίστωση είναι ευχή και κατάρα. Μπορεί να χαιρόμαστε που επανήλθαν τα chokers στην μόδα, όμως, δεν θα χαρούμε ιδιαίτερα αν επανέλθει και το 80s κοκόρι του John Bon Jovi, για παράδειγμα.

 

Τo neolaia.gr κλείνει 10 χρόνια και όλο τον Απρίλιο ετοιμάζει σούπερ αφιερώματα για όλα όσα άλλαξαν στις ζωές μας αυτή τη δεκαετία! Μείνει συντονισμένος στο #neolaia10!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;