Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2017 - Ζώδια: Σε τόνους μελαγχολικούς (3-10 Απριλίου)
Πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και λίγο πριν φθάσουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, ο τόνος που επικρατεί αποπνέει έναν αέρα μελαγχολικό.

Από την Λίλιαν Σίμου
Η Αφροδίτη συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της http://astrolife.gr/anadromi-afroditi-ke-karmikes-schesis/, όπως είδαμε αναλυτικά στο άρθρο: «Ανάδρομη Αφροδίτη», αλλά περνά στο ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων, όπου έχει την έξαρσή της.
Μία ευαίσθητη, δεκτική και ευάλωτη Αφροδίτη λοιπόν, έρχεται σταδιακά σε σύνοδο προς τον Χείρωνα στους Ιχθείς και σε τετράγωνο προς τον Κρόνο.

Στην στροφή προς το χθες, διασθανόμαστε τα λάθη ή τις αδυναμίες που επιδείξαμε. Λάθη ευαισθησίας, αφέλειας ή ανασφάλειας. Οικονομικά ή συναισθηματικά, υπήρξαμε αβέβαιοι στις επιλογές. Οι προσδοκίες ήταν ίσως υπερβολικές, εξιδανικευμένες.

Καθώς ο Κρόνος στον Τοξότη φέρνει δικαίωση και εξισορρόπηση, η προσγείωση αρχικά είναι δύσκολη και μάλιστα αρκετά επίπονη.
Η ανάδρομη Αφροδίτη μας υπενθυμίζει την καρμική μας πρόοδο, η οποία επιτυγχάνεται με συγκεκριμένες αντιλήψεις, ώριμη οπτική, διδάγματα ζωής και εμπειρίες.
Στο ζώδιο των Ιχθύων, η υπερβολή των συγκινήσεων συγκρούεται με την εξωστρέφεια του Τοξότη που φιλοξενεί τον Κρόνο.

Θέλουμε να συνεχίσουμε την αυτοθυσία δίχως όρια;
Θέλουμε να αποφύγουμε την διαιώνιση του πόνου;
Θέλουμε να λειτουργούμε σε βάρος των προσωπικών μας αναγκών;
Μήπως η γενναιοδωρία μας, υλική ή συναισθηματική, χρειάζονται όρια;
Μήπως απομονωθήκαμε ηθελημένα, αλλά επιρρίπτουμε ευθύνες στους άλλους;
Υπάρχει η αίσθηση πως δεν αξίζει να παλεύουμε στην πεζή πραγματικότητα;
Μήπως αναζητάμε ένα ουτοπικό όνειρο;
Τελικά ποια είναι η έννοια της ασφάλειας για μας;

Αυτά τα ερωτήματα τίθενται τις ημέρες που ακολουθούν, ως το Πάσχα. Λίγο μετά, ισορροπώντας σταδιακά μεταξύ εφικτού και ανέφικτου, μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, θα ξεπεράσουμε ενδοιασμούς και ευαισθησίες, θα θωρακίσουμε τον εαυτό μας, θα πάψουμε να είμαστε ευπρόσβλητοι ή υπερβολικοί.

Διπλά καρμική η Αφροδίτη των ημερών:
Συνήθως δεν θα υπάρχει σαφής αντίληψη για την αγάπη και αυτό έχει τις ρίζες του σε προηγούμενες εμπειρίες. Μπορεί να έχουμε μια τραυματική εμπειρία, κι αυτό να μας οδηγεί στο να μην αφήνουμε τον εαυτό μας να βιώσει τον πλούτο της αγάπης από φόβο να μη πληγωθούμε ξανά. Συχνά οι αντιδράσεις σχετίζονται με το παρελθόν. Προσκόλληση σε ένα χρονικό σημείο και παρεμπόδιση στην πορεία για την ασφάλεια.
Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις προσφορές αγάπης, γιατί θεωρούμε πως ξεκινούν από ιδιοτελή κίνητρα των ατόμων που τις προσφέρουν. Συνήθως δείχνει ένα βαρύ κάρμα στον συναισθηματικό τομέα. Η ανάμνηση του πόνου, μας αποτρέπει να δινόμαστε ολοκληρωτικά.

Επειδή όμως κάθε τι έχει δύο όψεις, ας σταθούμε στην θετική πλευρά.
Θα μάθουμε να είμαστε λιγότερο δοτικοί και περισσότερο σοφοί, λιγότερο ανεπαρκείς και περισσότερο θωρακισμένοι, -λιγότερο απαισιόδοξοι και περισσότερο γειωμένοι.
Θα αποτρέψουμε ιδιοτελείς από το να μας δημιουργούν στο εξής προβλήματα, ή αν υπήρξαμε ιδιοτελείς κάποια στιγμή, θα εισπράξουμε το αντίτιμο για να κατανοήσουμε το λάθος.
Δεν αποκλείεται να μάθουμε να ζούμε δίχως περιττά, δίχως όλα εκείνα τα «στολίδια» που είχαν επιφάνεια αλλά όχι βάθος.
Δεν θα φοβόμαστε την μοναξιά, όταν η συντροφικότητα πληγώνει και είναι με ένα ομιχλώδες πέπλο.
Θα εκτιμήσουμε ανθρώπους που διαθέτουν ποιότητα ψυχής, πνεύματος. Εκείνους που θα είναι πλάι μας σε χαρά και σε λύπη.
Θα πέσουν οι μάσκες!
Θα γίνουμε δημιουργικοί, αναπτύσσοντας ένα ταλέντο που μας αντιπροσωπεύει, όπου θα αποτυπωθεί το συναίσθημα, αποφορτίζοντας τον πόνο, την μοναξιά, την πικρία, την μελαγχολία. Τα πλέον μεγαλειώδη επιτεύγματα δεν έγιναν σε περίοδο χαράς, αλλά πίεσης και πόνου.

Κριός
Πολύ ρομαντικά ίσως βλέπετε τις σχέσεις σας και θα περάσετε μία περίοδο απογοήτευσης, για να προσαρμοστείτε στην πραγματική εικόνα της κατάστασης. Αν έχετε κάνει λάθη, είναι η κατάλληλη στιγμή να τα κατανοήσετε και να συγχωρήσετε τους άλλους και τον εαυτό σας, φεύγοντας από την αυτολύπηση. Επίσης, σημαντικό θα είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην εγκλωβιστείτε στον δισταγμό να τολμήσετε ξανά να χαρείτε την αγάπη.
Επιλέγετε τους αγαπημένους σας πιο προσεκτικά και σκεφθείτε για τις επιλογές του σήμερα που επηρεάστηκαν από το παρελθόν, κυρίως τις τελευταίες μέρες της ανάδρομης Αφροδίτης. Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές υποθέσεις, μην κάνετε συναλλαγές παρασκηνιακές, γιατί μπορεί να εκτεθείτε αργότερα.

Ταύρος
Γοητευμένοι ίσως από τις όμορφες προτάσεις φίλων, μπορεί τώρα να διαπιστώσετε την λανθασμένη σας εκτίμηση. Δεν θα ήταν καλό να στρέφεστε συνέχεια στις ίδιες γνωριμίες, ούτε να προβάλλετε επιθετικότητα. Προχωρήστε μπροστά.
Αν κάποια σχέδια χρειάζεται να αναθεωρηθούν, μελετήστε καλύτερα τις προοπτικές και τις αδυναμίες τους, αλλά μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις.
Αν είχατε φανεί αρκετά διεκδικητικοί μέσα από τις σχέσεις φιλίας, σήμερα διαπιστώνετε τα αποτελέσματα και τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν με τη στάση σας. Μία φιλική σχέση μπορεί να στραφεί σε ερωτική και να σας φέρει σε προβληματισμό. Προς το τέλος της περιόδου, θα είναι σημαντικό να έχετε διπλωματία και τακτ.

Δίδυμοι
Η αναγνώριση δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλατε και αυτό μπορεί να σας κάνει ίσως σκληρούς ή πικρόχολους με τις κοινωνικές σας γνωριμίες. Με λίγη υπομονή και περισσότερη ευγένεια, θα μπορέσετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις. Ενδεχομένως η επικοινωνιακή σας φύση έχει συμβάλλει στο να δώσετε πολλά και τώρα πικραίνεστε. Αλλά αμφιταλαντεύεστε μεταξύ αισθημάτων ανωτερότητας και κατωτερότητας. Επιλέγοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, θα έχετε σωστή καθοδήγηση στις δύσκολες στιγμές.
Αναθεωρήστε σε ένα βαθμό το κοινωνικό σας προφίλ, ίσως αυτό δεν αρέσει αρχικά, αλλά θα είναι ό,τι καλύτερο για σας στο μέλλον. Και παραμείνετε παρατηρητής των γεγονότων για ένα διάστημα.

Καρκίνος
Οι πνευματικές σας αναζητήσεις αλλά και η κοινωνική σας ζωή, μπορεί να έχουν πάρει λανθασμένο δρόμο και από εγωισμό δεν θέλετε να το κατανοήσετε. Αυτή η περίοδος θα σας δώσει τις αφορμές για να αμβλύνετε λίγο το «εγώ» σας και να καταλάβετε πως για να προοδεύσετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, θα πρέπει να υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία ή στάση ζωής. Πολύ σημαντικό θα είναι να επανεξεταστούν θέματα όπως η ηθική και οι αξίες.
Μάθετε να αλλάζετε και αποφασίστε να αποδεσμευτείτε από αποκτήματα, ή από την επιβολή εξουσίας στους άλλους. Αναζητήστε ένα δρόμο ανώτερης γνώσης ή μία πιο ενδιαφέρουσα φιλοσοφία ζωής. Κυρίως όμως, μην μελαγχολείτε: η αλλαγή σημαίνει πρόοδο σε κάθε πεδίο.

Λέων
Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεπεράσετε την ανασφάλεια, την αποθάρρυνση ή κάποιες φοβίες και να χρησιμοποιείτε σωστά ό,τι έχετε αποκτήσει ως τώρα. Αν έχει γίνει κακή χρήση, θα βρεθείτε μπροστά σε αποτελέσματα που θα φανούν δυσάρεστα. Επειδή όλα όμως έχουν την αιτία τους και την λύση τους, μην απογοητευθείτε. Δεν θα ήταν καλό να κάνετε επένδυση αυτή την εποχή.
Αναπτύξτε περισσότερες πνευματικές αξίες και αποδεσμευτείτε από την κτητικότητα. Σεβαστείτε τον άλλο και φέρετε την αρμονία στη ζωή σας. Στην ερωτική σας ζωή, αναθερμάνετε τις σχέσεις με το ταίρι σας, προσέχοντας τις ευαίσθητες πτυχές της σχέσης και το επόμενο διάστημα.

Παρθένος
Είστε τυπικοί στην ευθύνη των προσωπικών σχέσεων, αλλά μέσα στην πορεία του χρόνου, σε κάποιες σχέσεις δεν υπήρξε σεβασμός και είτε το ανεχτήκατε, είτε το προκαλέσετε εσείς οι ίδιοι. Σήμερα, θα έρθετε αντιμέτωποι με τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς.
Ας είστε λιγότερο ατομιστές μέσα από τις σχέσεις ή ας μην επιτρέπετε τον εγωισμό του συντρόφου σας να ρυθμίζει τις καταστάσεις της ζωής. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας και φροντίστε να συμβάλλετε παραγωγικά βοηθώντας άλλους. Αν η υπάρχουσα σχέση σας φάνηκε αξιόλογη, θα σκεφθείτε να την επισημοποιήσετε. Μία αγάπη από το παρελθόν μπορεί να περιπλέξει τη ζωή σας.

Ζυγός
Μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με δυσκολίες στις συναλλαγές με άτομα από τον επαγγελματικό σας χώρο. Αποτέλεσμα αμέλειας προς τις ανάγκες τους ή τις δικές σας, προφανώς, δεν θα είναι εύκολο να κερδίσετε τον χαμένο χρόνο. Προσπαθήστε να βάλετε μία τάξη στη ζωή σας και να φροντίσετε όσους είναι αδύναμοι ή ζητούν την στήριξή σας.
Θα ήταν καλό να φερθείτε στοργικά και να αναλάβετε ευθύνες ή υποχρεώσεις, σύμφωνα με τις περιστάσεις. Αλλά να επιδείξετε συνέπεια και αφοσίωση. Η σοβαρότητα με την οποία θα αναλάβετε ευθύνες, θα είναι επωφελής στο μέλλον για σας.
Ως προς την φυσική αντοχή σας, πολλά θα εξαρτηθούν από την συναισθηματική σας κατάσταση. Γι’ αυτό μην μελαγχολείτε, ό,τι κι αν συμβαίνει, θα περάσει.

Σκορπιός
Το άγχος ή κάποια ανασφάλεια, είναι δυνατόν να σας έκανε αμελείς στις προσωπικές σχέσεις και σήμερα να πρέπει να ξεπεράσετε τις αδυναμίες του χθες. Φροντίσετε να μην επιστρέφετε σε σχέσεις που ανήκουν στο παρελθόν, και να μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος στο παρόν ή στο μέλλον.
Ένα δημιουργικό ταλέντο που έχει παραμεληθεί ως τώρα, θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να το αναδείξετε. Η έμπνευση λειτουργεί ως αποφόρτιση.
Αν είστε γονείς, ας ακούσετε καλύτερα τη γνώμη ή την ανάγκη των παιδιών σας και ας έχετε κατανόηση για να αποφύγετε μία αμυντική ή επιθετική συμπεριφορά από μέρους τους.

Τοξότης
Θα υπάρχει δυσαρμονία στις οικογενειακές σας σχέσεις, πιθανώς μία περίοδος οξύτητας και έντασης. Παράπονα από το παρελθόν και ανάγκη για περισσότερη ζεστασιά θα είναι οι αφορμές. Μήπως θα πρέπει να περάσετε λίγες στιγμές γαλήνης κοντά στους αγαπημένους σας; Να αφήσετε την αμυντική στάση και να ακούσετε τις ανησυχίες τους; Δύσκολα ίσως ο ένας αφουγκράζεται ουσιαστικά τον άλλο, είναι γεγονός.
Κάνοντας ενδοσκόπηση ή κατανοώντας τις αδυναμίες όλων σας, θα αναπτύξετε τον διάλογο και θα αποφύγετε τις αντιπαραθέσεις. Μην αποθαρρύνεστε, ας δώσετε μία ακόμη ευκαιρία στην αγάπη, την αρμονία, την σύμπνοια, διορθώνοντας λάθη του χθες.

Αιγόκερως
Κάποιες φορές έχετε πικράνει ανθρώπους με καυστικές συζητήσεις ή μαχητικές απόψεις. Θα ήταν σημαντικό να επανέλθετε στον διάλογο με ηρεμία και αγάπη. Να καταλάβετε τι έχει συμβεί, αλλά και ποιοι έγιναν αφορμή να πληγωθείτε και στη συνέχεια να πληγώσετε. Ο λόγος της διαφωνίας πρέπει να αφορούσε διαφορές αξιών. Γραπτά ή προφορικά, προσπαθήστε να προσεγγίσετε τους άλλους και αποφύγετε τις ρήξεις με συγγενικά σας πρόσωπα. Ίσως νιώσετε μία παροδική μοναξιά ή αποστασιοποιηθείτε για λίγο.
Σε οικονομικής φύσης συμφωνίες, ίσως αθετηθεί μία υπόσχεση, ή επιθυμήσετε να αλλάξετε κάποιους όρους. Όπως και να έχει, καθώς ο Κρόνος κυβερνά το ζώδιό σας, απαιτεί να λειτουργήσετε με αίσθηση του δικαίου, για να επέλθει ισορροπία σύντομα.

Υδροχόος
Η ανασφάλειά σας, σας κάνει ευάλωτους και ευαίσθητους στις επιρροές των ημερών. Μπορεί να υπήρξατε πολύ γενναιόδωροι και τώρα να πληρώνετε το τίμημα. Ή αντίθετα, να ήσασταν πολύ κτητικοί και να πληγώσατε τους αγαπημένους σας.
Σήμερα πρέπει να κατανοήσετε την ανάγκη του να έχετε κάποιον ή κάτι και να ξεπεράσετε τις δεσμεύσεις αυτού του τύπου. Αλλά μην επιμένετε να έλκετε διαρκώς το ενδιαφέρον των άλλων και μην προσωποποιείτε όλες τις καταστάσεις. Παραλείψεις οικονομικές, πρέπει να διορθωθούν αυτή την περίοδο και καλό θα ήταν να τις ρυθμίσετε ή να τις κλείσετε κατά τη διάρκεια της ανάδρομης Αφροδίτης. Ωστόσο, αυτό το διάστημα φέρνει στενότητα οικονομική, γι’ αυτό και κάνετε σωστά κάθε κίνηση.

Ιχθείς
Θα υπάρχει ο κίνδυνος να φανείτε εγωιστές στην αγάπη και συμπεριφέρεστε σαν να τα θέλετε όλα με την δική σας μόνο οπτική. Εκείνο που πρέπει να μελετηθεί από εσάς, είναι μήπως η ανάγκη για κατάκτηση περιόρισε το συναίσθημα. Για να πάρετε, πρέπει να μάθετε να δίνετε. Αν πάλι είστε εσείς συνεπείς, θα αντιμετωπίσετε από το ταίρι σας αυτή την συμπεριφορά. Προς το τέλος της περιόδου, μία στροφή σε παλιές σχέσεις σας παρασύρει εκτός ελέγχου και μπορεί να φανείτε πολύ έντονοι και ιδιαίτερα απαιτητικοί ή πιεστικοί.
Η μελαγχολική διάθεση των ημερών, ας μην σας πτοήσει. Θα βοηθήσει να διερευνήσετε περισσότερο αυτό που σας ενοχλεί, είτε ως προς τις σχέσεις, είτε ως προς τις αξίες της ζωής. Ελέγχοντας την ευαισθησία, ωστόσο, θα χρειαστεί να αποφύγετε την πικρόχολη κριτική ή την απαισιοδοξία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;