Κινέζικη κουζίνα: Όσα χρειάζεται να ξέρεις!
Η Κινέζικη κουζίνα είναι μια από τις πιο διάσημες στον κόσμο! Ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα γι' αυτήν!

Η κινέζικη κουζίνα είναι από τις πιο αγαπητές στην Ελλάδα. Εάν δεν την έχεις ανακαλύψει ακόμα, ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα σε ένα χορταστικό αφιέρωμα από το deliveras.gr!

Απ’ ότι καταλαβαίνεις η κινέζικη κουζίνα είναι μια από τις πιο παλιές στον κόσμο. Στην αρχαία Κίνα η προετοιμασία και το σερβίρισμα του φαγητού ήταν κάτι σαν ιεροτελεστία, νοοτροπία που παραμένει μέχρι σήμερα στους ντόπιους. Οι αυτοκράτορες μάλιστα έδιναν πολύ σημασία στον “σεφ” της αυλής και υπήρχε πολύ σκληρός ανταγωνισμός.

Η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα και είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην κουζίνα ανάλογα με την περιοχή.

Οι τέσσερις κατηγορίες που θα μπορούσε κανείς να διαχωρίσει την κινέζικη κουζίνα είναι αυτή του Πεκίνου (αποκαλούμενη κάποτε Μανδαρινή) και Σαντόγκ, της Καντόνας και Τσαοτζού, της Σαγκάης και της Τζιανγκτζέν και τέλος της Σιτσουάν.

Μπορεί τα παραδοσιακά πιάτα να αλλάζουν ανά περιοχή αλλά η νοοτροπία είναι ίδια παντού. Για τους Κινέζους, η προετοιμασία του φαγητού παραμένει το σημαντικότερο στάδιο στο μαγείρεμα. Επίσης η γενική λογική της κουζίνας είναι το σύντομο μαγείρεμα, γι’ αυτό και τα υλικά κόβονται σε μικρά κομμάτια προκειμένου να ψήνονται γρήγορα. Τα λαχανικά, τα θαλασσινά και το ρύζι είναι τα βασικά στοιχεία και  γενικότερα τα φαγητά έχουν λίγο λίπος, μαγειρεύονται με λίγο λάδι και σάλτσες χωρίς πολλές θερμίδες.

Τώρα σίγουρα θα αναρωτιέσαι για τα chop sticks. Μέρος της γευστικής εμπειρίας για τους Κινέζους είναι η αποδοχή και μεταχείριση της τροφής με τα ξυλάκια. Εάν δεν το κάνεις, απλά χάνεις ένα κομμάτι αυτού. Ωστόσο, εάν είσαι στο σπίτι σου και απλά παραγγέλνεις delivery μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις.

Τα πιο κλασικά υλικά στην κινέζικη κουζίνα είναι το τοφού (είδος τυριού), το κινέζικο λάχανο,  το πιπέρι, το τζίντζερ και ένα μείγμα πέντε  μπαχαρικών που χρησιμοποιείται κυρίως στο πανάρισμα των θαλασσινών, και γίνεται από πιπέρι, γλυκάνισο, κανέλα, σκόρδο και μάραθο.

Βρες το καλύτερο πλησιέστερο κινέζικο και παράγγειλε online τώρα!

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας προκειμένου να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει!

Γλυκόξινο χοιρινό

Το πιάτο αυτό έχει ένα πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και μια ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση. Η παραδοσιακή συνταγή θέλει μόνο χοιρινό ως το βασικό υλικό, ωστόσο λόγω της ζήτησης του κόσμου μπορεί να βρεθεί κάτι αντίστοιχο σε κοτόπουλο ή μοσχάρι.

Κοτόπουλο Gong Bao

Ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας που αγαπάνε τόσο οι Κινέζοι, όσο και οι ξένοι. Τα βασικά υλικά είναι κομμάτια κοτόπουλο, αποξηραμένο τσίλι και τηγανητά φιστίκια. Στη δύση, μπορεί να το συναντήσει κανείς με λαχανικά, γλυκόξινη σως ή σκόρδο.

Ma Po Tofu

Το τόφου είναι ένα από τα πιο διάσημα κινέζικα προϊόντα και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που το περιέχουν είναι το Ma Po Tofu.

Το “Ma” περιγράφει την πικάντικη γεύση που προέρχεται από τη σκόνη πιπεριού, ένα είδος καρυκεύματος που χρησιμοποιείται εκεί. Το γαλακτώδες τόφου είναι εμπλουτισμένο με βοδινό κρέας και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Μια γεύση που πραγματικά αξίζει να ανακαλύψεις!

Dumplings

Κινέζικο χωρίς dumplings δε γίνεται. Αυτά τα ζυμαρικά έχουν ιστορία πάνω από 1,800 χρόνια και θεωρούνται παραδοσιακό φαγητό της Βόρειας Κίνας. Τα dumplings περιέχουν συνήθως κομματάκια κρέας και ψιλοκομμένα λαχανικά. Εναλλακτικά μπορεί να έχουν γέμιση από κοτόπουλο, βόδι, γαρίδες ή απλά λαχανικά. Μπορεί να είναι τηγανητά, βραστά ή στον ατμό. Τα dumlings θεωρούνται κλασικό πρωτοχρονιάτικο πιάτο!

Πάπια Πεκίνου


Μπορεί και να πρόκειται για τη πιο διάσημη πάπια του κόσμου. Είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Κίνας και ξεχωρίζει για τη λεπτή και τραγανή κρούστα της.

Spring Rolls

Για το τέλος αφήσαμε το πιο κλασικό επειδή είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι έχεις δοκιμάσει κάποια στιγμή. Αν όχι, τότε να σου πούμε πως τα spring rolls μπορεί να έχουν γέμιση από οτιδήποτε. Μπορεί να είναι με λαχανικά, κρέας, γαρίδες και πολλά ακόμη. Είναι τηγανητά και ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλη την Κίνα.

Βρες το καλύτερο πλησιέστερο ινδικό και παράγγειλε online τώρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 9 
 3 
 1 
 1 
 0