Πανελλήνιες 2017: Έντονη δυσαρέσκεια από γονείς για τις μειωμένες θέσεις υψηλής ζήτησης
Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι γονείς όσων παιδιών πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες, λόγω της απόφασης να μειωθούν οι εισακτέοι στις λεγόμενες σχολές υψηλής ζήτησης.

Σε ανακοίνωσή τους προς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι γονείς των υποψηφίων εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την μεγάλη μείωση των εισακτέων στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, εκδίδοντας έτσι ψήφισμα διαμαρτυρίας με τις υπογραφές 500 γονέων.

«Με συναισθήματα λύπης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για μεγάλη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης» γράφουν χαρακτηριστικά στην πρώτη τους ανάρτηση στο σάιτ διαμαρτυρίας που δημιούργησαν.

«Είμαστε γονείς παιδιών που εφέτος διαγωνίζονται πανελλαδικά με στόχο τις σχολές Ιατρικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου και αιφνιδιαστήκαμε δυσάρεστα από την απόφαση αυτή για μείωση συνολικά 220 θέσεων στις σχολές αυτές που κατ’ αντιστοιχία ισοδυναμεί με το κλείσιμο 2 σε σύνολο 7 Ιατρικών σχολών» εξηγούν τον λόγο της αντίδρασής τους.
Αν θες να μαθαίνεις όλα τα νέα για πανελλήνιες εξετάσεις τότε κάνε like στη σελίδα μας !

Σύμφωνα με το υπουργείο, η μείωση των θέσεων αναμένεται να εκτοξεύσει τις βάσεις στα ΑΕΙ και κυρίως στις σχολές πρώτης προτίμησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου οι θέσεις στα ΑΕΙ μειώνονται κατά 210 και 400 θέσεις αντίστοιχα. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι θέσεις σε σχολές με μικρότερη προτίμηση, όπως στις θεολογικές αλλά και στα ΤΕΙ.

Το γεγονός ότι στο μηχανογραφικό υπάρχουν φέτος δυο νέα πανεπιστημιακά τμήματα τουρισμού, καθώς και ένα τμήμα ΤΕΙ τουρισμού που επαναλειτουργεί, αυξάνει τον αριθμό εισακτέων σε τμήματα που αντιστοιχούν στον συγκεκριμένο τομέα της οικονομίας, ενώ ενισχυμένα είναι και τα τμήματα που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή και την πληροφορική.

Δες περισσότερα νέα για τις πανελλήνιες εδώ 

Επίσης, επιχειρείται, με μια μείωση του αριθμού εισακτέων σε ορισμένα τμήματα, η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης, καθώς έχει ληφθεί υπ’ όψιν ο αριθμός μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού και την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηρίων (π.χ. ιατρικής, βιολογίας, μηχανικών).

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των γονέων, εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;