Μήπως η χημεία στο σεξ είναι απλά ένας μύθος;
Πόσες φορές έχεις "κολλήσει" με ένα άτομο σκεπτόμενος/-η πως είχατε "χημεία" στο σεξ; Έλα, πες την αλήθεια!

Είσαι έτοιμος να μάθεις αν τζάμπα καιγόσουν ή όχι;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, η ικανοποίηση που παίρνουμε από το σεξ εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την διάθεση που αντιμετωπίζουμε μια τέτοια κατάσταση. Δηλαδή, βασίζεται στο αν δίνεις βάση στη σεξουαλική ανάπτυξη ή το πεπρωμένο.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Πανεπιστήμιο Νταλχάουζι, ανέφεραν πως τα άτομα που πιστεύουν ότι η αγάπη και το σεξ χρειάζονται χρόνο και δουλειά είναι γενικότερα πιο πετυχημένα σε σχέση και σεξουαλική ζωή σε σχέση με όσους πιστεύουν πως κάπου κάποτε υπάρχει μια “αδερφή ψυχή” που θα τους βρει και θα τους διεκδικήσει.

Η δεύτερη κατηγορία τείνει να μένει ανικανοποίητη καθώς έχει εξιδανικεύσει τα πράγματα και επενδύουν σε μια ιδέα που δεν υφίστανται.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι πιο ρομαντικοί τείνουν να ερμηνεύουν κάπως υπερβολικά τα πράγματα που τους συμβαίνουν πιστεύοντας πως αποτελούν κάποιο “θεϊκό” σημάδι πως δεν έχουν βρει το τέλειο άτομο, πράγμα που πάντα τους οδηγεί στην απογοήτευση.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, μια σχέση είναι υγιής, όταν οι δύο σύντροφοι συζητούν και προσπαθούν να λύσουν τις διαφορές τους, σεξουαλικές ή μη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;