Πόση γυμναστική πρέπει να κάνεις για να αρχίσεις να χάνεις βάρος;
Η διάρκεια της γυμναστικής παίζει σημαντικό ρόλο στην καύση του λίπους και στην απώλεια βάρους!

Μπορεί να φανταζόσουν πως όσο περισσότερο διαρκεί η άσκηση, τόσο το καλύτερο, όμως αυτό δεν συμβαίνει.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, η απώλεια κιλών δεν είναι ανάλογη της άσκησης που κάνει κανείς. Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι εθελοντές που ασκούνταν για 30 λεπτά  έχασαν περισσότερο βάρος από αυτούς που ασκούνταν 60 λεπτά ανά ημέρα.

Στην μελέτη έλαβαν 60 υπερβαροι υγιείς άνδρες, οι οποίοι και παρακουθήθηκαν για 13 εβδομάδες.

Έπειτα οι ερευνητές ζήτησαν από τους μισούς να κάνουν τζόγκινγκ, ποδηλασία ή cross training για 30 λεπτά την ημέρα και από τους άλλους μισούς 60 λεπτά την ημέρα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι εθελοντές που έκαναν το σύντομο πρόγραμμα γυμναστικής αισθάνονταν γεμάτοι ενέργεια μετά το πέρας του και είχαν μεγαλύτερη όρεξη για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Αντιθέτως, όσοι είχαν ασκηθεί περισσότερο δήλωναν περισσότερο κουρασμένοι στο τέλος του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, όσοι ασκούνταν για 30 λεπτά, δήλωναν περισσότεροι ενεργητικοί και υιοθετούσαν υγιεινές καθημερινές συνήθειες, όπως π.χ. σκάλες αντί για ασανσέρ, επιπλέον βόλτες τον σκύλο, μεταφορά στην δουλειά με το ποδήλατο, κτλ, ενώ όσοι γυμνάζονταν 60 λεπτά ανά ημέρα, αισθάνονταν κουρασμένοι και δεν είχαν όρεξη για υγιεινή ζωή.

Με το πέρας της έρευνας, όσοι ασκούνταν για σύντομο χρονικό διάστημα είχαν καταφέρει να χάσουν 3.5 κιλά μέσα σε 3 μήνες ενώ όσοι ασκούνταν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είχαν χάσει 2.7 κιλά. Πρόκειται για διαφορά 30%.

Το συμπέρασμα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως δεν πρέπει καποιος να εξαντλείται στο γυμναστήριο αν θέλει να χάσει βάρος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;