Πώς η μπύρα κατάφερε να ξεπεράσει το κρασί στα θέματα υγείας!
Δεν είναι μόνο το κρασί αυτό που μπορεί να ωφελήσει σημαντική την υγεία μας!

Σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν 16 προηγούμενες μελέτες που περιλάμβαναν περισσότερους από 200.000 συμμετέχοντες, η μπύρα κάνει καλό στο καρδιαγγειακό μας σύστημα, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην αύξηση της καλής ή HDL χοληστερόλης.

Οι ειδικοί αναφέρουν, ακόμη, πως το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες έχει ευεργετική δράση στα αιμοπετάλια ενώ προστατεύει τον οργανισμό μας και από τις φλεγμονές.

Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί επιστήμονες παρατήρησαν πως ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ήταν μειωμένος κατά 31% στα άτομα που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες μπύρας.

Η μπύρα, μάλιστα, μπορεί να προσφέρει ορισμένα παραπάνω οφέλη από το κρασί καθώς περιέχει περισσότεορ νερό με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται πιο άμεσα “φουσκωμένο”, μειώνοντας τον κίνδυνο καταχρήσεων.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ με μέτρο πιθανότατα έχουν έναν γενικότερο τρόπο ζωής που ενισχύει την λειτουργία της καρδιάς τους.

Για παράδειγμα, όσοι καταναλώνουν κρασί πιθανότατα ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή, όπως η μεσογειακή, που εκτός από το κρασί περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, όσπρια και λίγα κορεσμένα λιπαρά.

Τέλος, οι ερευνητές συμβουλεύουν, σε κάθε περίπτωση, το αλκοόλ να καταναλώνεται με μέτρο καθώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ποιο είναι το όριο της “ήπιας κατανάλωσης”, το οποίο είναι ως ένα ποτήρι την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;