Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Από neolaia.gr Team 29 Μαρτίου 2017

Μια ολιστική μορφή συνεργασίας, η οποία θα μπορέσει να λειτουργήσει ως μοχλός πολύπλευρης ανάπτυξης με θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία της Βορείου Ελλάδος και της Κύπρου, αντίστοιχα, εξετάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των Πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι δύο Πρυτάνεις συναντήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του καθηγητή Κώστα Γουλιάμου, Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τον υποδέχτηκαν ο Πρύτανης καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και ο Αναπληρωτής Πρύτανη, καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Στη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε ότι αν και τα δύο Ιδρύματα λειτουργούν κάτω από διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο και αντιμετωπίζουν διαφορετικής μορφής προβλήματα και προκλήσεις, έχουν κοινές ακαδημαϊκές επιδιώξεις και δυνατότητα ανταλλαγής αμοιβαία επωφελών εμπειριών και τεχνογνωσίας.

Όπως τόνισαν οι δύο Πρυτάνεις, σε πρώτη φάση, στόχος των δύο Ιδρυμάτων είναι να διοργανωθεί με πρωτοβουλία τους ένα φόρουμ από κοινωνικούς, οικονομικούς, επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς και από τις δύο περιοχές. Κατά τη διάρκειά του θα επιδιωχθεί η δημιουργία της απαραίτητης ώσμωσης μεταξύ Πανεπιστημίων και φορέων, ενώ επιπλέον θα εντοπιστούν οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Τέλος, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεισφοράς των Ιδρυμάτων στο κοινωνικό σύνολο, όπως και οι μέθοδοι που μπορούν να αξιοποιηθούν, ώστε η ενδεχόμενη συνεργασία τους να αποτελέσει καταλύτη στην ανάπτυξη και των δύο ακριτικών περιοχών του ελληνισμού.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486