ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα νέα προγράμματα που θα τρέξουν!
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα νέα προγράμματα που έρχονται!

Άνοιξε από χθες το πρωί το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι της επιταγής επανένταξης είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφόσον αποφασίσουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».
Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισµούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ), Κοινωνικούς Συνεταιρισµούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση και ενδιαφέρονται να προσλάβουν δικαιούχους της «επιταγής επανένταξης». Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν οι επιδοτούμενοι άνεργοι στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της τακτικής επιδότησης ανεργίας, είτε αρχικής είτε συνέχισής της. Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας. Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν οι επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι για τους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον δύο μήνες επιδότησης.

Δείτε περισσότερα προγράμματα του ΟΑΕΔ εδώ – Όλες οι πληροφορίες

 

Το νέο πρόγραμμα 
Στο μεταξύ ένα ακόμη πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση 10.500 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, αναμένεται να βγει τον «αέρα» αυτή την εβδομάδα. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις των ΟΤΑ αλλά και υπηρεσίες άλλων δημοσίων φορέων προκειμένου να προχωρούν στην πρόσληψη 10.500 μακροχρόνια ανέργων άνω των 55 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση των ατόμων αυτών που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους, θα περιλαμβάνει, την πρόσληψη τους με μισθό μέχρι 600 ευρώ από 8 μέχρι 12 μήνες και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα θα εντάσσονται άνεργοι που βρίσκονται στο μητρώα του Οργανισμού τουλάχιστον επί 12 μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης υπαγωγής.
Επίσης ανάμεσα στις προϋποθέσεις θα είναι να εξακολουθούν να είναι άνεργοι κατά την προκήρυξη του προγράμματος και να κατέχουν κάρτα ανεργίας, την οποία ανανεώνουν σε μηνιαία βάση. Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;