Ήξερες πως όσοι καταναλώνουν ρύζι της προηγούμενης ημέρας κινδυνεύουν από τροφική δηλητηρίαση; Και όμως, ναι.
Αν το ρύζι δεν αποθηκευτεί σωστά μετά το μαγείρεμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία σου. Το άψητο ρύζι περιέχει πολλές φορές σπόρια ενός κλώνου βακτηρίου, τα οποία μπορούν και αναπαράγονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Τα σωματίδια αυτά μπορούν να προκαλέσουν εμετό ή διάρροιες.
Για να αποφύγεις αυτές τις “ευχάριστες” εμπειρίες, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις το μαγειρεμένο ρύζι σε ένα δροσερό μέρος. Σύμφωνα με το NHS, το ιδανικό είναι να έχει μπει στο ψυγείο σε μια ώρα και να μην μένει εκεί για παραπάνω από μια μέρα.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
06-03-2024
Αθήνα
Αγροτικά
Πλήρης Απασχόληση
24-01-2024
Ηρακλειο Κρητης