Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα digestive
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. Νουτέλα σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ψημένα φουντούκια χοντροκομμένα στο multi
500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα. Προσθέστε το βούτυρο, 1 κ.σ. Νουτέλα και 3 κ.σ. φουντούκια (5 γρ.) και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο 23 εκ. περίπου ή στρώνετε με λαδόκολλα ένα κανονικό ταψάκι και τοποθετείτε το μείγμα στη βάση του ταψιού. Το απλώνετε ισομερώς στη βάση, πιέζοντάς το με τα χέρια σας ή με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για τη γέμιση: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και την υπόλοιπη Νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Στρώνετε τη γέμιση στο ταψάκι πάνω από τη βάση και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια τα οποία πιέζετε ελαφρώς στο γλυκό με το χέρι σας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει ιδανικά για 4-5 ώρες αλλά και για όλη το βράδυ.
Πηγή: sintayes.gr
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Επιστήμες
Μερική Απασχόληση
31-01-2024
Ξηροκρηνη
400
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Αθήνα