Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Στο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο τίποτα δεν είναι τυχαίο και το επιβεβαίωσε ο ίδιος!

Ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι με διαφορά ένας από τους πιο ιδιαίτερους σκηνοθέτες! Είτε τον λατρεύεις είτε δε σου αρέσει καθόλου. Ωστόσο ήξερες πώς συνδέονται οι χαρακτήρες των ταινιών του;

Ξεκίνησε να σκηνοθετεί, λίγο, πριν συμπληρώσει τα 30 του έτη και έβαλε σκοπό της ζωής του να δώσει μια νέα μορφή στις ταινίες, το κατάφερε διαμορφώνοντας μια ολόκληρη γενιά. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί πρόσφατα όλοι οι “βγαλμένοι” από τη φαντασία του χαρακτήρες συνδέονται κατά κάποιον τρόπο.
“Υπάρχουν δυο κόσμοι, είναι ένας που είναι πιο πραγματικός από τον πραγματικό κόσμο και οι χαρακτήρες μου ζουν σε εκείνον. Από την άλλη, υπάρχει ο κόσμος των ταινιών, έτσι από τη πρώτη, το My Best Friend’s Birthday,μέχρι και την τελευταία ταινία, το The Hateful 8, η δράση εξελίσσεται σε αυτόν.”

Ενώ, συμπλήρωσε πως, οι κανονικές ζωές των χαρακτήρων εξελίσσονται σε ένα διαφορετικό σύμπαν και “όταν οι χαρακτήρες του Reservoir Dogs ή του Pulp Fiction πηγαίνουν στον κινηματογράφο, βλέπουν το Kill Bill.”

Οι πιο διάσημοι αδερφοί αυτού του κόσμου είναι στο Reservoir Dogs ο Vic Vega (Michael Madsen) και στο Pulp Fiction ο Vincent Vega (John Travolta)

Επίσης, βλέπουμε τον Lee Donowitz από τη συνεργασία του Ταραντίνο με τον Tony Scott  στο True Romance, που είναι ο γιος της Donny Donowitz, ενσαρκωμένη από την Eli Roth στο Inglourious Basterds.

Λίγο πιο δύσκολη για να μην το καταλάβεις είναι μια άλλη λεπτομέρεια που συνδέει τους χαρακτήρες: όλοι καπνίζουν την πλασματική μάρκα τσιγάρων «Red Apple».

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε πως στόχος τους από τα βραβεία της Ακαδημίας, δηλαδή τα Όσκαρ είναι να αποκτήσει ” τα περισσότερα βραβεία Πρωτότυπου Σεναρίου από κάθε άλλον. Θα ήθελα να αποκτήσω το λιγότερο τέσσερα  Όσκαρ σε 10 ταινίες. Έτσι, όταν πεθάνω να μετονομάσουν το βραβείο σε the Quentin“.

Δες εδώ: Τα καλύτερα soundtracks σε ταινίες του Ταραντίνο

Οι ταινίες που έχει σκηνοθετήσει και έχει γράψει το σενάριο ο Ταραντίνο είναι:

My Best Friend’s Birthday (1987)
Reservoir Dogs (1992)
Pulp Fiction (1994)
ER – Πρώτη περίοδος, Επεισόδιο 24: “Motherhood” (1995) – Tηλεοπτική σειρά
Four Rooms (1995) (σκηνοθεσία τμήματος The Man from Hollywood)
Jackie Brown (1997)
Kill Bill Vol.1 (2003)
Kill Bill Vol.2 (2004)
Sin City (2005) (συμμετοχή στη σκηνοθεσία)
CSI: Crime Scene Investigation (2005), διπλό επεισόδιο “Grave Danger: Vols. I & II” (επίτιμος σεναριογράφος και σκηνοθέτης)
Death Proof (2007) (σε μερικές χώρες προβλήθηκε μαζί με το Planet Terror του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, κάτω από τον γενικό τίτλο Grindhouse)
Άδωξοι Μπάσταρδη (Αγγλικά:Inglourious Basterds) (2009)
Django Unchained (2013)
The Hateful Eight (Ελληνικά : Οι Μισητοί Οκτώ) (2015)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;