Εαρινή Ισημερία 2017: Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις στα ζώδια!

Από neolaia.gr Team 20 Μαρτίου 2017

Αυτές είναι οι εβδομαδιαίες προβλέψεις στα ζώδια από τη Λίλιαν Σίμου

Η Εαρινή Ισημερία 2017 είναι σήμερα!

Μία νέα αστρολογική πρωτοχρονιά ξεκινά, όπως ήταν για αιώνες η Πρωτοχρονιά σε πολλούς λαούς και παραδόσεις.
(Για το θέμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας: Εαρινή Ισημερία στους λαούς της Γης).
Κι αυτό γιατί αυτή την εποχή στην ουσία ανθίζει η Φύση και ξεκινά το παραγωγικό της έργο, άρα ένας ακόμη νέος κύκλος ζωής σε κάθε πλάσμα της Δημιουργίας.

Αυτή την χρονιά, η εαρινή ισημερία 2017 η αρχή της Άνοιξης τοποθετείται την 20η Μαρτίου στις 12.29μμ, συμβαίνει σε μία ιδιαίτερη χρονική περίοδο.

Λίγο μετά τις εκλείψεις του Φεβρουαρίου, με την Αφροδίτη να κινείται σε ανάδρομη φορά, η οποία προσπαθεί να μας παρακινήσει να μορφοποιήσουμε τους στόχους που ονειρευόμαστε, με μία αναδρομή στο χθες.

Ο Ήλιος στην κρίσιμη μηδενική πρώτη μοίρα του ζωδιακού κύκλου δίνει το έναυσμα και την εκκίνηση της εποχής. Παρορμητικά, φλογερά, βιαστικά, όπως οι χυμοί της Φύσης που αφυπνίζονται.

Ενώ ο κυβερνήτης του Άρης, είναι σε αδυναμία, στο σταθερό και αργό ζώδιο του Ταύρου. Οι κινήσεις είναι προσεκτικές, υπερβολικά αργές για τη δράση των χυμών της Φύσης. Ωστόσο, καλλιεργείται ένα κλίμα που μας προετοιμάζει για τη νέα εποχή. Αναζητάμε την ομορφιά, την σιγουριά, την αισθηματική, την απόλαυση και όλα φαίνονται πως κινούνται αργά, γιατί αδημονούμε να δράσουμε!

Δίνουμε μάχη για τις αξίες μας και ό,τι θεωρούμε αξιόλογο στη ζωή μας. Για άλλον αυτό σημαίνει το χρήμα, υλικά αγαθά, αγοραπωλησίες. Για άλλον, η μάχη έχει να κάνει με ό,τι αγαπάμε και είναι περισσότερο ουσιαστική προφανώς. Κι αυτό, γιατί ακόμη κι αν έχουμε καθυστερήσει, θα επιδιώξουμε να κατακτήσουμε και να κερδίσουμε αγαπημένα πρόσωπα ή στόχους. Θα επιμείνουμε, θα δράσουμε άλλοτε με πείσμα, άλλοτε κτητικά, άλλοτε αισθησιακά, αλλά τελικά μπορούμε να φθάσουμε στον στόχο μας. Μπορούμε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα είμαστε ικανοποιημένοι και θα απολαύσουμε χαρές στη ζωή μας.

Σε θετικές γωνίες με τους Δεσμούς της Σελήνης, η φετινή Ισημερία υπογραμμίζει ένα καρμικό καθήκον, στις επιλογές μας, όπου θα πρέπει να είμαστε πρακτικοί και προσγειωμένοι, χαράσσοντας τα μελλοντικά βήματα με προσοχή.

Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο, δίνει μία ευαίσθητη πινελιά στην έναρξη του νέου αστρολογικού κύκλου. Χρειάζεται φροντίδα το έργο μας, κυοφορείται μία νέα ελπίδα. Σημαντικό είναι να αποφύγουμε την εσωστρέφεια και την υπερβολή στο συναίσθημα.

Η Σελήνη κυβερνά τον ωροσκόπο και είναι στον αισιόδοξο Τοξότη, σε σύνοδο με τον Κρόνο. Η υπερβολή μπαίνει σε πλαίσιο, το φως συναντά την κρίση και την κριτική. Σύνεση και σοβαρότητα, ευθύνες και υποχρεώσεις περιορίζουν τη χαρά, ή προγραμματίζουν καλύτερα τις ιδέες μας. Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε συνετοί, συγκροτημένοι και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες ή να παλέψουμε για νέες ευκαιρίες. Η εποχή το υπόσχεται, αν ξέρουμε να περιμένουμε ή αν μοχθήσαμε πολύ.

Η Αφροδίτη ανάδρομη, προσθέτει την ανάγκη να αναπολήσουμε το χθες, τις αξίες, τα συναισθήματα, την αίσθηση της ασφάλειας, να αντιμετωπίσουμε αδυναμίες και ανασφάλειες.

Με έξι από τους δέκα πλανήτες στη φωτιά, η έμφαση της δημιουργικής άνθισης είναι πλέον γεγονός! Δύο εξ αυτών όμως, είναι σε κρίσιμη μοίρα (ο Ήλιος και ο Ερμής) και θα ήταν καλό να διαχειριζόμαστε σωστά τη συγκίνηση της παρόρμησης.

Το Μεσουράνημα είναι στην τελευταία μοίρα του ζωδιακού, κατά συνέπεια, δηλώνει ένα τέλος, με μία αρχή παράλληλα, αφού όλο το ζώδιο του Κριού εμπεριέχεται στον δέκατο οίκο. Είμαστε μοιραία σε ένα τέλος κύκλου, καταστάσεων, προβληματισμών, ονείρων, προσδοκιών, αλλά και βασάνων. Είναι ο τροχός που κυλάει χωρίς την δική μας συμβολή, σε μία νέα αρχή, δυναμική, σπινθηροβόλα, με τον σπόρο της νέας Άνοιξης.

Η Ισημερία και το νέο έτος για την Ελλάδα

Στην Πολιτική αστρολογία η μέτρηση του έτους ξεκινά με την Εαρινή Ισημερία και έχει συγκεκριμένους κανόνες και συμβολισμούς σε οικοθεσία και πλανητικές επιρροές ο χάρτης των κρατών (δεν υφίσταται Ηλιακή Επιστροφή για τα κράτη, σύμφωνα με τους δασκάλους της αστρολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο).
Επομένως είναι το πρώτο από τα προγνωστικά ωροσκόπια του έτους για την χώρα μας.
Σε μία πρώτη προσέγγιση, ο Ωροσκόπος του έτους μας οδηγεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με συμφωνίες και συμβάσεις, διαπραγματεύσεις, μετακινήσεις και ΜΜΕ. Εκεί θα υπάρχει προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί ή να επηρεαστεί η κοινή γνώμη. Γνωρίζοντας τις αδυναμίες του λαού, ο λόγος έχει στόχο τις ευαισθησίες του και χτυπά το συναίσθημα.

Το Βέρτεξ και το Αντιβέρτεξ είναι σε σύνοδο και αντίθεση με τον Ωροσκόπο του κράτους, όπου συναντήσεις με συμμαχικές ή φιλικά προσκείμενες Δυνάμεις, οδηγούν σε αποτελέσματα μέσω των Διεθνών Σχέσεων, με βάση προηγούμενες κινήσεις. Αν είναι θετική ή μη, φαίνεται σε ένα βαθμό από το ακριβές τετράγωνο των Δεσμών της Σελήνης. Υπάρχει ένας «δεσμός» που δεν επιτρέπει παρά να δούμε την κατάληξη αποφάσεων, πράξεων, επιλογών, του παρελθόντος. Αίτιο και αποτέλεσμα, συνδέονται άρρηκτα και δεν υπάρχει «τυχαίο» γεγονός.

Η έμφαση της φωτιάς και των πλανητών στον ενδέκατο τομέα, δηλώνει ένθερμο κλίμα στη Βουλή και πολλές πρωτοβουλίες, κινήσεις παρορμητικές, επιλογές απρόοπτες ή δίχως περίσκεψη.

Ο Άρης στον Ταύρο είναι στον 12ο οίκο του χάρτη της Ελλάδας. Καθώς ήρθε σε σύνοδο με τον Χείρωνα, αλλά και θα σχηματίσει σταδιακά δύσκολες όψεις προς τον Ουρανό, το Μεσουράνημα, τον Ήλιο, τον Κρόνο της χώρας, έχουμε την αίσθηση πως ενώ όλα κινούνται αργά, μας ταλαιπωρούν, δημιουργούνται προβλήματα στα θέματα της κοινωνικής μας προώθησης αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης. Υπόγειες κινήσεις, αργές αποφάσεις, ζητήματα που υποσκάπτουν το προφίλ του κυβερνητικού σχήματος, αλλά και πιθανή έλλειψη στήριξης από σημαντικούς –οικονομικά- παράγοντες, μπορεί να φέρουν ανατροπές, ξαφνικά γεγονότα, ή αλλαγές.

Γενικά πληγώνουν την χώρα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν διαχειρίζονται σωστά τις ευαισθησίες του τόπου και τα υλικά αγαθά του.
Στα θέματα του εδάφους, θα πρέπει να προσεχθεί ό,τι έχει σχέση με ξηρασία ή πυρκαγιές, ενώ δεν αποκλείονται προβλήματα στο έδαφος και στο υπέδαφος, ενδεχομένως και στις καλλιέργειες. Καιρικά φαινόμενα θα συμβάλουν στα προβλήματα αυτά. Ζέστη, ίσως καύσωνας, θα μας ταλαιπωρήσουν.

Το πλήγμα μπορεί να είναι οικονομικό, αφού ο Άρης στο ζώδιο αυτό συμβάλλει στις δραστηριότητες με οικονομικό όφελος.

Είναι προφανώς αποφάσεις για θέματα οικονομικά, Τραπεζικά, και μελλοντικές συμφωνίες. Με αργούς ρυθμούς ίσως κυλήσουν κάποιες συναλλαγές, αλλά και με συμφέροντα που αγγίζουν κάποια «κρυφά κέντρα» ή τους ίδιους τους βουλευτές. Αντιδράσεις ίσως είναι υποκινούμενες παρασκηνιακά, αφού ο πλανήτης βρίσκεται σε διέλευση στον 12ο γενέθλιο οίκο της χώρας.
Κινήσεις περισσότερο εμφανείς θα διαπιστώσουμε αργότερα, όταν θα περάσει στους Διδύμους (μετά τις 12 Απριλίου)

Η αναφορά είναι περιεκτική, σύντομη και αφορά μόνο ένα αλλά και το πλέον ενδεικτικό, των ωροσκοπίων του έτους, για την Πολιτική Αστρολογική προσέγγιση της χώρας. Ο κλάδος αυτός μου αρέσει πολύ και τον εκτιμώ βαθύτατα, αλλά απαιτεί πολλούς μηχανισμούς και εκτενή μελέτη που ξεπερνά τον ενημερωτικό χαρακτήρα της αρθρογραφίας.

Κριός (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Η σημαντική Εαρινή Ισημερία σας οδηγεί σε μία ανάγκη για δράση που όμως φαίνεται ανασταλτική κάποιες φορές. Είναι η εποχή σας και έχετε τα γενέθλιά σας, όσοι ανήκετε στο ζώδιο αυτό. Μην διστάσετε να αναγνωρίσετε λάθη του χθες, να αναθεωρήσετε απόψεις και να οδηγηθείτε σε καινοτομίες. Είναι στο χέρι σας.
Τα όνειρα σας θα σας απασχολήσουν λίγο και περιορίζουν τις επιλογές στα επαγγελματικά σας. Πρέπει να προσγειωθείτε και να γίνετε πιο πρακτικοί. Μην επιτρέπετε σε άλλους να πληγώνουν τις ευαισθησίες σας και ασχοληθείτε με τον απολογισμό αξιών. Η έμπνευση σας προσφέρει δυνατότητες που δεν είχατε φανταστεί. Εκμεταλλευτείτε τη! Για κάποιους από εσάς, μία ρομαντική σχέση, μπορεί να γίνει η αιτία να επουλώσετε προβλήματα του χθες, αρκεί να μην είστε καυστικοί σε ανούσιες λεπτομέρειες.
Η υγεία δεν πρέπει να παραμεληθεί, αντίθετα μπορείτε να θεραπεύσετε άνετα αυτό το διάστημα ευαισθησίες σας.
Αισθηματικά, απολαμβάνετε τις κοινωνικές συναναστροφές και η αγάπη φέρνει φως και πνοή στη ζωή σας, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που σας αγαπούν και τους έχετε ήδη κατακτήσει. Σταθείτε κοντά σε φωτεινά και χαρούμενα πρόσωπα.

Ταύρος (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Στροφή προς τον βαθύτερο εσωτερικό σας κόσμο, εκεί που δεν τολμάτε να αγγίξετε τα όνειρά σας και τις βιωματικές σας εμπειρίες, φέρνει η Εαρινή Ισημερία. Αποφασίστε να δώσετε ένα ερέθισμα και αντλήστε από τα ταλέντα σας την δύναμη για να προχωρήσετε.
Κάποιες ρομαντικές ιδέες, ενδέχεται να σας αποθαρρύνουν για επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ενισχύοντας την δική σας ανασφάλεια. Θα ήταν σημαντικό να μην κάνετε ξανά το ίδιο λάθος της καθυστέρησης. Ξεκινά μία νέα σημαντική περίοδος και σύντομα θα πρέπει να φανείτε το ίδιο δυναμικοί, όσο και σταθεροί. Υλοποιήστε τα σχέδιά σας σταδιακά, αρκεί να έχετε τώρα σε σωστή βάση τα οράματά σας. Μία όμορφη συγκίνηση θα σας προκληθεί από άτομο του φιλικού σας περιβάλλοντος. Αλλά δεν είναι η στιγμή για ένα ξεκίνημα ακόμη. Ο Άρης σας ωθεί να βαδίσετε σε «στέρεο έδαφος» και να αποφύγετε βιαστικές αποφάσεις.
Οι ιδέες σας πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα όνειρά σας, συνεχίζουν να σας απασχολούν αυτό το διάστημα. Όμως είστε πιο δυνατοί από όσο πιστεύετε. Έχετε τον απαραίτητο ρυθμό για να προχωρήσετε και να κάνετε όμορφα σχέδια για το μέλλον, που όμως θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τα τέλη της Άνοιξης.
Η δημιουργικότητά σας αναπτύσσεται άνετα και αυτό συμβαίνει και στις συναισθηματικές σας σχέσεις. Διαφυλάξτε τα κεκτημένα σας και μην παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό, αντίθετα, προχωρήστε σε σταθερές σχέσεις, αγάπης, συνοδοιπόρων της ζωής.

Δίδυμοι (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Η Εαρινή Ισημερία και η έμφαση των πλανητών αυτή την εποχή, έχει για σας πολλές ενδιαφέρουσες προκλήσεις. Καθώς είστε ανήσυχοι συχνά για νέες περιπέτειες, υπάρχει πλούσιο έδαφος να θέσετε στόχους σημαντικούς και να τους προωθήσετε μετά από τα μέσα της Άνοιξης. Θα είστε ικανοί να βρείτε συνοδοιπόρους και νέους φίλους που θα εντυπωσιαστούν από τον ενθουσιασμό σας. Μην είστε όμως ανέμελοι. Προγραμματίστε σωστά.
Στον κοινωνικό σας χώρο, σας εμπνέουν άτομα και με την σειρά σας εμπνέετε κι εσείς. Ίσως όμως προκαλέσετε τη ζήλια από οικεία πρόσωπα και δεν θα ήταν καλό να αφήσετε την προσωπική σας κάλυψη και άμυνα.
Κλείνετε σταδιακά λογαριασμούς ή προβλήματα που σας φορτίζουν εδώ και καιρό. Κατά συνέπεια, οι διαφορές με άτομα του φιλικού ή κοινωνικού περιβάλλοντος, θα μπορούσαν να λυθούν επίσης, αν αφήσετε και οι δύο πλευρές κατά μέρος τον εγωισμό. Καλό θα ήταν να αποφύγετε την ευθεία αντιπαράθεση, παρά τις προκλήσεις, αναζητώντας τα προσωπικά σας λάθη. Εκεί θα βρεθεί και η λύση.
Παράλληλα, θα διαπιστώσετε πως έχετε περισσότερες δυνάμεις και δυνατότητες από όσες περιμένατε. Έμπνευση και αγάπη από ένα άτομο που είναι πλάι σας διακριτικά, θα σας στηρίξουν. Μην δίνετε λαβή για σχόλια για την προσωπική σας σχέση, ό,τι καλό αποκομίζετε θα πρέπει να το διατηρείτε κρυφό, για να το προστατεύσετε. Μπορείτε όμως να έχετε στιγμές τρυφερές με το ταίρι σας, κάπου μόνοι, ρομαντικά και ζώντας την αγάπη.

Καρκίνος (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Σημαντική για σας η Εαρινή Ισημερία, μοιάζει να φέρνει την Άνοιξη σε θέματα της κοινωνικής σας προώθησης. Είστε παρορμητικοί και μπορείτε να κάνετε πολλά μέσα από τα ταλέντα και τις γνώσεις σας. Το όνομά σας και η φήμη σας εξαπλώνεται, ειδικά αν έχετε ήδη καλλιεργήσει την εικόνα σας στο παρελθόν. Ωστόσο μην ενθουσιαστείτε και μην βιαστείτε σε κάθε πρόκληση.
Θα προσπαθήσουν να σας περιορίσουν την διεύρυνση αυτή παράγοντες του στενού σας περιβάλλοντος με τις υποχρεώσεις που εγείρονται εκεί. Παραμείνετε στο όραμά σας, ακολουθείστε τον δρόμο σας, έστω και με αργούς ρυθμούς. Μία ρομαντική γνωριμία με άτομο που έχει διαφορετική νοοτροπία από την δική σας θα σας συγκινήσει. Με προσεκτικά βήματα να γίνει ένα ξεκίνημα και μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος.
Η εποχή βοηθά να εξομαλυνθούν πολλές δυσκολίες του προηγούμενου διαστήματος, αφού νεύρα και τριβές σας κουράζουν. Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να ξεδιπλώσετε τη διπλωματία σας και να αναγνωρίσετε τη σπουδαιότητα της οργάνωσης ή της σταθερότητας. Προσπαθήστε να μετριάσετε την παρόρμηση και να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις με ρεαλισμό και συνέπεια.
Ανάμεσα στις ασχολίες με βιβλία ή γράψιμο, είχατε αφήσει ημιτελή κάποια σας έργα, αν είστε δημιουργοί, ή κάποιες μελέτες, αν ήσασταν σπουδαστές. Θα έχετε όμορφες δημιουργικές ιδέες αυτές τις ημέρες, θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση ή βελτίωση του έργου σας και θα προσφέρουν στη δουλειά σας ποιότητα.

Λέων (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Με την Εαρινή Ισημερία να δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για σας, είστε γεμάτοι ενθουσιασμό και φλόγα για να ανοίξετε νέους ορίζοντες. Στην γνώση, στην αναζήτηση αλλά και σε ένα ταξίδι, υπάρχουν θετικές προοπτικές. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και μην διστάζετε. Ακόμη κι αν παρουσιάζονται ορισμένες καθυστερήσεις, προγραμματίστε τα σχέδιά σας και επιμείνετε. Νέες προοπτικές σας περιμένουν.
Προσοχή θα χρειαστεί στις επενδύσεις σας, αφού έχετε πολλά όνειρα αλλά είστε λίγο περισσότερο εύπιστοι ή αφελείς. Μην είστε γενναιόδωροι με όσους δεν έχετε ελέγξει για την αξιοπιστία τους. Καραδοκούν να σας εκμεταλλευτούν οικονομικά. Με το ταίρι σας, μπορείτε να βιώσετε μία πολύ τρυφερή περίοδο, αλλά ας είστε γειωμένοι και πρακτικοί, για να μην απογοητευθείτε αργότερα.
Αυτό το διάστημα φροντίστε να είστε φειδωλοί τόσο στα συναισθηματικά σας όσο και στα οικονομικά σας, καθώς και με την κοινωνική σας εικόνα. Αποφύγετε τις συγκρούσεις λόγω ανταγωνισμού και μη δίνετε συνέχεια στις αψιμαχίες. Θα πρέπει να οργανωθείτε για να προοδεύσετε σε γνώση, σπουδές, ειδίκευση ή κάποια ανοίγματα επαγγελματικά που θα σας βοηθήσουν στην εξέλιξή σας, έχετε συλλέξει αρκετό υλικό, αλλά ακόμη δεν πρέπει να καταλήξετε σε αποφάσεις.
Υπάρχουν λύσεις, υπάρχει διάθεση και ενθουσιασμός, δημιουργική έφεση, ανάδειξη ταλέντων και αξιοποίηση ευκαιριών. Μη διστάσετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, απλά ας είστε σίγουροι για τις αξίες σας και ας το οργανώσετε σωστά. Θα πάρει λίγο χρόνο περισσότερο, αλλά θα προκύψει κάτι όμορφο.

Παρθένος (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Για σας, η Εαρινή Ισημερία φέρνει αγωνία για τις προσωπικές σας ανασφάλειες και φωτίζει τις αδυναμίες σας προκειμένου να σας κάνει να πάρετε αποφάσεις και πρωτοβουλίες, δίχως να περιμένετε να το κάνουν άλλοι για λογαριασμό σας. Ανακαλύπτετε την φλόγα της δημιουργικότητάς σας. Αλλά προς στιγμήν είστε λίγο ανασφαλείς και δεν προχωράτε άμεσα. Αυτό θα αλλάξει μέσα σε ένα μήνα και θα μπορείτε να προοδεύσετε καλύτερα και ταχύτερα. Μέχρι τότε, ας κάνετε σωστά τον προγραμματισμό σας.
Στην αισθηματική σας ζωή, θα υπάρχει μία ρομαντική ατμόσφαιρα και αυτό θα σας κάνει να χαλαρώνετε από τις αγωνίες της καθημερινότητας. Ένα πρόσωπο που αγαπάτε ιδιαίτερα, θα φανεί ιδανικό για σας, αν και οι προσωπικές σας άμυνες ίσως περιορίσουν λίγο την χαρά της απόλαυσης.
Ο Άρης εδώ και καιρό σας ωθεί αυτή την εποχή για αποφάσεις για τα δημιουργικά σας σχέδια. Σκεπτικιστές όπως είστε, θα χρησιμοποιήσετε τα ταλέντα σας, την ευστροφία και τον ρεαλισμό για να αποφύγετε λάθος κινήσεις. Προσπαθήστε να μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας και να μην εστιάζετε σε λεπτομέρειες. Η κατανόηση του εαυτού σας και των άλλων θα βοηθήσει να αποφύγετε συγκρούσεις. Παραμερίστε το άγχος, όλα θα γίνουν με τον χρόνο τους. Αφήστε κατά μέρος τα παράπονα και χαρείτε!
Παραμερίστε ενοχές, αδυναμίες ή φόβο για την τελειότητα. Όλα γίνονται μέσα από προσπάθεια και το αποτέλεσμα θα είναι καλό, ακόμη και χωρίς να είναι άψογο!
Συναισθηματικά μάλιστα, θα έχετε περισσότερη ζεστασιά από το προηγούμενο διάστημα, αν αποφύγετε να επιμένετε σε λεπτομέρειες και λάθη του χθες. Δείτε λίγο τα δικά σας λάθη, δίχως ενοχοποίηση και ενδιαφερθείτε για την χαλάρωση και απόλαυση του να είστε με χαρούμενα πρόσωπα, αισιόδοξα και θετικά.

Ζυγός (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Ενδιαφέρουσα περίοδος για σας, αφού θα υπάρξουν στην πορεία άτομα που θα έρθουν κοντά σας, προκειμένου να σας ωθήσουν σε νέες ιδέες, νέες προοπτικές και μία επαναστατική διάθεση αλλαγής. Καθώς όλα πρέπει να περνούν από την συνεργασία, μην είστε διασπαστικοί ή αντιδραστικοί απέναντι σε προτάσεις που …σας ξεβολεύουν. Δεν γίνεται να είστε συμπαθείς σε όλους, προσπαθήστε να είστε ανανεωτικοί και προοδευτικοί για να έχετε νέες ευκαιρίες ζωής.
Είναι λίγο δύσκολο να τακτοποιήστε τις υποχρεώσεις σας όμως, είστε λίγο αμελείς και αφηρημένοι και αυτό δυσκολεύει τις υποθέσεις σας. Θα είστε συμπονετικοί και μπορεί να σας παρασύρουν ευαισθησίες προς αδύναμα άτομα, με συνέπεια να παραμελείτε τον εαυτό σας. Προσοχή λοιπόν!
Οι μέρες αυτές, μπορεί να φέρουν αδιέξοδα σε συνεργασίες ή μία προσωπική σχέση. Θα διαπιστώσετε πως κάποια άτομα είναι ανακόλουθα και δεν σας βοηθούν να προχωρήσετε. Ίσως αποκαλυφθούν προς όφελός σας πτυχές που ήταν κρυφές. Επομένως, ας δώσετε σημασία και σας μην στενοχωρηθείτε. Αλλά και μην μπείτε στον πειρασμό να διακόψετε απότομα μία σχέση, αυτή την εποχή.
Δεν μπορείτε να ευχαριστείτε όλες τις πλευρές κάνοντας συμβιβασμούς διαρκώς. Αυτό είναι ένα μάθημα. Το δεύτερο είναι πως αν έχετε ενοχλήσει κάποιους ανθρώπους, τώρα προσπαθούν να σας ταλαιπωρήσουν με τη σειρά τους. Ας είστε προσεκτικοί. Καθώς έχετε την ευκαιρία για μία εξισορρόπηση, με αγαπημένα πρόσωπα, όταν έρθετε κοντά ο ένας στον άλλο, κατανοώντας ανασφάλειες και φοβίες.
Οικονομικά, μπορείτε να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες αυτή την περίοδο, αλλά και να κάνετε επιλογές που σας διασφαλίζουν για το μέλλον, ή να γνωρίσετε άτομα που θα σας στηρίξουν στον τομέα αυτό. Απλά, μην πάρετε απόφαση οριστική για ένα ξεκίνημα.

Σκορπιός (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Η Άνοιξη σας φέρνει αντιμέτωπους με τις προσωπικές μας ανάγκες και σας κάνει να προκαλέσετε μία αλλαγή στη ζωή σας. Βαθιά ριζωμένες σταθερές αξίες στις υποχρεώσεις ή στην δομή της ζωής σας, αλλάζουν και θέλετε να επαναστατήσετε ενάντια σε «πιστεύω» ή πεποιθήσεις που επίμονα διατηρήσατε για καιρό. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι χρήσιμο να ακολουθήσετε την αλλαγή. Προσαρμοστείτε και θα διαπιστώσετε πως νέα πρόσωπα έρχονται στη ζωή σας και την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα. Ας είστε πιο επιμελείς στην υγεία σας όμως.
Η αισθηματική σας ζωή είναι ευχάριστη και όμορφες στιγμές βιώνετε, που όμως εναλλάσσονται από κάποιες αντεκδικήσεις ή μία διαρκή καυστική κριτική. Χαλαρώστε, χαρείτε την σχέση σας και προστατευθείτε από στείρες αντιπαραθέσεις ή εμπλοκή τρίτων.
Αντισταθείτε στην προδιάθεση της επιθετικότητας από εσωτερική ενόχληση ή υποβολές άλλων. Θα φανείτε σκληροί με τον εαυτό σας και με τους άλλους κατά την διεκδίκηση των στόχων σας. Προσπαθήστε να μετριάσετε την καυστικότητα και να μην είστε αντιδραστικοί και παρορμητικοί, για να αποφύγετε διαπληκτισμούς με τους γύρω σας, στον επαγγελματικό τομέα. Σχέδια που αργοπορούν, σας δίνουν την ευκαιρία να τα μελετήσετε στις λεπτομέρειες. Μάλιστα, έχετε την ικανότητα αυτή την περίοδο να τα κάνετε σχεδόν…άψογα! Απλά να περιμένετε λίγο για να τα εφαρμόσετε,
Μία έμφαση υπάρχει στον τομέα της αγάπης για σας, με ζεστασιά, που θα θέλατε να έχετε. Αν έχετε μία δοκιμασμένη σχέση, αυτή η εποχή θα δώσει πιο ρομαντικό χρώμα. Αν όμως είστε στην επιθυμία για σχέση, οι προκλήσεις που δέχεστε, είναι πολύ πιθανόν μελλοντικά να σας απογοητεύσουν. Αποφύγετε να υποσχεθείτε πολλά, ή να εκτεθείτε συναισθηματικά στον εργασιακό σας χώρο.

Τοξότης (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Νέες συγκινήσεις και νέες δημιουργικές ιδέες φέρνει η Εαρινή Ισημερία στη ζωή σας. Δώστε την ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα, όπως και για αρκετές νέες προδιαθέσεις για χαρά, διασκέδαση, ψυχαγωγία και χόμπι. Μοιραστείτε τον χρόνο σας με άτομα που είναι άνετα και αρκετά προοδευτικά και καινοτόμα στη ζωή τους. Θα τα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα.
Στην προσωπική σας ζωή καλό θα ήταν να δώσετε μία νότα χαράς, με ψυχαγωγία, ένα κοινό ενδιαφέρον ή χόμπι, τρυφερότητα. Προσοχή στην κριτική που μπορεί να σας ασκήσει ο κοινωνικός περίγυρος ή ακόμη περισσότερο, στην επιδίωξη να ανακατευθούν στις προσωπικές σας υποθέσεις. Μην επαναλαμβάνετε λάθη του παρελθόντος, επιλέξτε σωστά εκείνους που χαρίζετε την καρδιά σας.
Κάποιες συνεργασίες ή η σημαντική σας σχέση, απαιτούν αναθεώρηση. Αν διαπιστώσετε μία υπαναχώρηση, αποφύγετε να αντιδράσετε, δώστε χρόνο για να δείτε τι συμβαίνει.
Μην παρασυρθείτε από την απρόσμενη ενέργεια και την έντονη διάθεση για πρωτοβουλίες και νέα ξεκινήματα ώστε να αποκτήσετε την προβολή και την αναγνώριση που πάντοτε αποζητούσατε. Μελετήστε καλά και σχολαστικά τις κινήσεις σας. Η καλή προετοιμασία θα βοηθήσει να αποφευχθούν λάθη και τριβές. Προστατέψτε τον εαυτό σας και το έργο σας, επανεξετάζοντας τις κινήσεις και μην υποκύψετε στον αυθορμητισμό που θα σας δελεάζει.
Η απάντηση σε όποια σας υπερβολή, έρχεται αυτή την περίοδο και συχνά προσπαθείτε για αποτελέσματα κατώτερα των φιλοδοξιών σας. Κατά συνέπεια, κινηθείτε αργά, πρακτικά και σταθερά.
Μία ευκολία που παρουσιάζεται αυτό το διάστημα, σας κάνει να προχωρήσετε πιο άνετα. Μην την θεωρήσετε δεδομένη αλλά εκμεταλλευτείτε τα θετικά στο έπακρον, σχεδιάζοντας το «αύριο».

Αιγόκερως (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Η αρχή πρέπει να γίνει από τη βάση και τα θεμέλια της ζωής σας, με την Εαρινή Ισημερία φέτος. Είναι ακόμη μία ανατρεπτική περίοδος, ίσως σε πιο συγκεκριμένους τόνους τώρα. Απαιτήσεις από συνεργασίες, σχέσεις, κοινωνικές επαφές και συναλλαγές, ανατρέπουν διαρκώς το τοπίο. Διορθώσετε ό,τι έχει ήδη ξεκινήσει και αποφύγετε τα ίδια λάθη στο εξής.
Με το ταίρι σας, αναθεωρείτε πολλά, ίσως διορθώνετε αδυναμίες της σχέσης ή προκύπτουν έντονα παράπονα και επανάληψη καταστάσεων που σας πικραίνουν. Αποφύγετε όμως αντιπαραθέσεις και μην λύσετε διαφορές ανούσιες σε λεπτομέρειες που δεν αξίζουν τον κόπο, αυτή την εποχή. Μπορείτε όμως, να διορθώσετε αυτές τις διαφορές, με καλή διάθεση και κυρίως…υπομονή.
Μέσα στην οικογένειά, θα υπάρχει αυτονομία και ίσως κάποια δυσκολία στην προσέγγιση και στην επαφή. Ίσως μάλιστα επιθυμήσετε να κάνετε μία αλλαγή σπιτιού. Κάποια χρήματα που θέλετε να επενδύσετε για να ρισκάρετε, θα πρέπει να τα προσέχετε.
Μέσα από την απαράμιλλη τάση για ανάπτυξη δημιουργική, θα υλοποιήσετε το έργο σας. Διαθέτετε υπομονή, πρακτικό πνεύμα, για να το αναδείξετε.
Αν είστε δημιουργικά άτομα ή καλλιτέχνες, η περίοδος αυτή θα σας φέρει κοντά σε άτομα του χώρου που σας ενδιαφέρει και θα μπορείτε να κάνετε εποικοδομητικό έργο, υλοποιώντας στόχους που σας αγγίζουν προσωπικά και δημιουργικά. Το έργο σας αρέσει, γίνεται αγαπητό, έχει θαυμαστές και σας προσφέρει οικονομικά οφέλη. Εσείς, θα πρέπει να είστε σαφείς και συνεπείς στον λόγο σας, προς τρίτους.

Υδροχόος (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Ακολουθείστε το ένστικτό σας και την διορατικότητά σας. Νέες συναντήσεις ή γνωριμίες σας ενθουσιάζουν και σας κάνουν να περιμένετε την Άνοιξη στη ζωή σας. Μην βιαστείτε όμως για να συμφωνήσετε με τις προτάσεις αυτής της εποχής. Διαπραγματευθείτε με υπομονή και δώστε λίγο χρόνο.
Σκέψεις γύρω από τις προσωπικές σας σχέσεις, σας φέρνουν σε προβληματισμό. Αλλά δεν πρέπει να παραμελήσετε την ανάγκη για μία νέα φλόγα στην αισθηματική σας ζωή. Αν δεν υπάρχει, τότε δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε πως έχετε αρκετούς θαυμαστές γύρω σας και να αποφασίσετε να βρείτε κάτι νέο. Ωστόσο, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για οριστικές αποφάσεις. Αν είστε αδέσμευτοι, θα υπάρχουν περιπέτειες που πιθανόν δεν κρατούν πολύ, προς το παρόν. Αν και αυτό εξαρτάται από τα ατομικά σας χαρακτηριστικά.
Διατηρήστε χαμηλό προφίλ σε ό,τι αγγίζει τα οικονομικά σας. Μην παρασυρθείτε από επιτήδειους που υπόσχονται επισφαλή κέρδη. Μετριάστε τον παρορμητισμό και εξετάστε διεξοδικά τις καταστάσεις.
Ασχοληθείτε με την υγεία σας, τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική, χωρίς άγχος και σπασμωδικές αντιδράσεις. Δεν αποκλείεται να αλλάξει μία οικονομική συμφωνία. Δεν θα είναι εύκολο να καθορίσετε τους οικονομικούς σας στόχους αυτή την εποχή, παρά ταύτα, θα θέλετε να βρείτε ιδέες για ένα νέο ξεκίνημα.
Για τον λόγο αυτό, θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε μία έμπνευση που θα σας αποδώσει μελλοντικά οικονομικά. Ωστόσο, η έμπνευση αυτή θα είναι απόρροια κάποιας προσωπικής ανάγκης και επιρροών είτε από ένα συνεργάτη, είτε από τον/την σύντροφό σας. Για τον λόγο αυτό, είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνετε τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Ιχθείς (ωροσκόπος ή ηλιακό ζώδιο)

Η Εαρινή Ισημερία επικεντρώνει το ενδιαφέρον στις αξίες σας και σε ό,τι ή όποιον ξεχωρίζετε στη ζωή και θεωρείτε πολύτιμο και σημαντικό. Αν και αισθάνεστε πως χάνονται κάποια δεδομένα σας, ή δεν μπορείτε να εξηγήσετε τι αγαπάτε πιο πολύ, είναι σημαντικό να κάνετε μία αλλαγή στη ζωή σας, δίχως να ρισκάρετε ιδιαίτερα. Μην είστε σπάταλοι στα οικονομικά σας, δεν επιτρέπονται ριψοκίνδυνες κινήσεις. Ανακαλύψτε όμως, τι αξίζει περισσότερο για σας.
Είστε σε ρομαντική διάθεση και προβάλλετε ευγένεια και ζεστασιά. Αλλά παράλληλα θα είστε πολύ περισσότερο αφελείς, κάτι που θα σας φέρνει σε δύσκολη θέση με το ταίρι σας. Επιδιώξετε να μην δίνεστε δίχως σύνεση και λογική, για να αποφύγετε απογοητεύσεις και πλάνες.
Αυτό το διάστημα καλείστε να αποδείξετε την προσαρμοστικότητα, τη διπλωματία και την υπομονή που έχετε. Είστε διαλλακτικοί και μπορείτε να αποφύγετε συγκρούσεις τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο προσωπικό επίπεδο. Μην παρασυρθείτε σε παρορμητικές επιλογές και οδηγηθείτε σε αδιέξοδα. Κάποιες κινήσεις οικονομικής φύσης, ας περιμένουν, καθώς πρέπει να σκεφθείτε τι έγινε στο παρελθόν κάνοντας ένα απολογισμό. Μετριάστε τους τόνους και χρησιμοποιήστε τη διαίσθηση, για να αναγνωρίσετε τρόπους εξομάλυνσης των εντάσεων.
Αν έχετε ψυχραιμία και ηρεμία, μπορείτε να οργανώσετε ένα δημιουργικό έργο στη ζωή σας, μέσα από την έμπνευση της περιόδου αυτής. Ένα φλερτ μπορεί να φέρει χαρά στη ζωή σας και να σας κάνει να αισθανθείτε επιτέλους αισιοδοξία. Δεν είναι όμως σίγουρη η διάρκεια. Γι’ αυτό μην βιαστείτε να επενδύσετε οριστικά.