3+1 γυναικεία ρούχα που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία!
Ορισμένα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην υγεία, είτε αυτά αφορούν την στάση του σώματος είτε στις κινήσεις του αυχένα!

ανοιξιάτικο look

Ορισμένα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην υγεία, είτε αυτά αφορούν την στάση του σώματος είτε στις κινήσεις του αυχένα!

Σύμφωνα με την Βρετανική Ένωση Χειροπρακτικής (BCA), ορισμένα γναικεία ρούχα, όπως τα στενά τζιν και οι τεράστιες τσάντες, μπορούν να επιβαρύνουν έντονα το γυναικείο σώμα.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα κομμάτια που προκαλούν τα πιο σοβαρά προβλήματα είναι τα εξής:

Στενά τζιν

Σύμφωνα με την Ένωση, τα στενά τζιν δυσκολεύουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες, όπως το περπάτημα. «Τα περιοριστικά ρούχα μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της φυσιολογικής αναπήδησης κατά τον βηματισμό και σε μειωμένη απορρόφηση των κραδασμών, με αποτέλεσμα να ασκείται αυξημένη πίεση στις αρθρώσεις» αναφέρει η Ένωση.

Τεράστιες τσάντες

Η Ένωση αναφέρει πως οι τεράστιες και βαριές τσάντες προκαλούν συχνά πόνους στην μέση και συμβουλεύει τις γυναίκες να μην τις στηρίζουν στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα, καθώς επιβαρύνουν τον ώμο τους όσο ποτέ άλλοτε.

Μπουφάν με κουκούλα

Η Ένωση προεδοποιεί ότι οι μεγάλες κουκούλες, ειδικά όσες έχουν γούνα, καταπονούν τον λαιμό τον γυναικών όσο εκείνες προσπαθούν να δουν σωστά.

Ψηλοτάκουνα παπούτσια

Τα συγκεκριμένα παπούτσια τοποθετούν το σώμα σε μια στάση που καταπονεί την σπονδυλική στήλη.

καλσόν

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Ένωση σε 1.062 ανθρώπους έδειξε πως 1 στους 3 συμμετέχοντες (ποσοστό 33%) δεν γνώριζε ότι τα ρούχα και τα αξεσουάρ που επιλέγει μπορεί να επηρεάσουν στη στάση του σώματός του.

Ακόμη, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οποιοδήποτε κομμάτι της γκαρνταρόμπας περιορίζει την κίνηση ή μας κάνει να περπατάμε περίεργα επηρεάζει αρνητικά το σώμα μας.

Σύμφωνα με το BBC, όμως, το Βρετανικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τους Φυσικοθεραπευτές (CSP) δεν αποδέχεται ούτε υποστηρίζει τις συστάσεις της Βρετανικής Ένωσης Χειροπρακτικής, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε τα ρούχα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;