Το YouthSpeak Forum στην Ελλάδα!
Τι πραγματεύεται όμως αυτή η εκδήλωση και σε τι διαφέρει από αυτές που έχεις ήδη παρακολουθήσει;

 

unnamed (1)

Εάν είσαι ένας ενεργός νέος άνθρωπος που δε χάνει την ευκαιρία να παρευρεθεί σε ημερίδες και συνέδρια, παρακολουθώντας τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει το όνομα YouthSpeak Forum.

Τι πραγματεύεται  όμως  αυτή η εκδήλωση και σε τι διαφέρει από αυτές που έχεις ήδη παρακολουθήσει;

Το YouthSpeak ξεκίνησε 2 χρόνια πριν σαν μια παγκόσμια πρωτοβουλία της AIESEC να αποτυπώσει τη φωνή των νέων παγκοσμίως και να απαντήσει το ερώτημα «Πως φαντάζονται οι νέοι τον κόσμο το 2030;». Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από το YouthSpeak Survey, μια έρευνα που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 160.000 απαντήσεις από 126 χώρες, ανάμεσα και σε αυτές και η χώρα μας. Αφότου αναλυθούν τα αποτελέσματα της έρευνας σε κάθε χώρα, πραγματοποιείται το YouthSpeak Forum, μια πρωτότυπη εκδήλωση που συγκεντρώνει νέους με άτομα από διαφορετικά περιβάλλοντα έχοντας ως κοινό στόχο να εντοπίσουν τι απασχολεί τους νέους σήμερα και πώς θα καταφέρουν να γίνουν μέρος της αλλαγής που φαντάζονται στον κόσμο.

Το YouthSpeak Forum πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στην Ελλάδα τον Μάιο του 2016 στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο “Youth Impacts Greece”. Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σύντομες ομιλίες, να συμμετέχουν σε μια συζήτηση σε μορφή πάνελ γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης και να επιλέξουν ανάμεσα σε ενδιαφέροντα workshop οργανωμένα από σπουδαίες εταιρείες στο χώρο τους όπως η Coca-Cola Hellas, η P&G, η PwC και άλλες. Στη συνέχεια το κοινό του Forum πήρε μέρος σε ένα μοναδικό actionspace μέσα στο οποίο δημιούργησαν οι ίδιο project γύρω από την εκπαίδευση τα οποα αξιολογήθηκαν από την επιτροπή ενώ το νικητήριο project ενέπνευσε αλλαγές στα εκπαιδευτικά προγράμματα  που ήδη πραγματοποιεί η AIESEC στα ελληνικά σχολεία.

Τέλος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συμμετέχοντες ενημερώνονται σχετικά με τους 17 παγκόσμιους στόχους των Ηνωμένων Εθνών, στη δημιουργία των οποίων ήταν παρούσα και η AIESEC στα πλαίσια της συνεργασίας “Youth for Global Goals”.  Οι στόχοι καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών που παρουσιάζει ο πλανήτης μας μέχρι το 2030 και δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και να δραστηριοποιηθούν πάνω στον στόχο της επιλογής τους.

Φέτος το YouthSpeak Forum θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο Spark a Movement, Impact Greece. Πολλοί ομιλητές αλλά και workshops θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το δικό σου project και να μάθεις περισσότερα γύρω  από την επιχειρηματική εκπαίδευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;