Πανελλήνιες 2017: Αυτός είναι ο αριθμός των εισακτέων

Από neolaia.gr Team 13 Μαρτίου 2017

Πανελλήνιες 2017

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων που θα φιλοξενήσει κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, θα είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τις 69.985 θέσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που δόθηκαν πέρυσι.

Παράγοντας που φέτος θα αποδειχθεί κρίσιμος για την κατανομή των θέσεων ανάμεσα στα περιφερειακά και κεντρικά ιδρύματα θα είναι οι μετεγγραφές, καθώς τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για σπουδές εντός έδρας. Την σελίδα για την ενημέρωση των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να «αντιμετωπίσει» τον μεγάλο, και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, αριθμό αιτήσεων φοιτητών για μετεγγραφή αναμένεται για το 2017-2018 να δώσει επιπλέον θέσεις εισακτέων στα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς μέρος αυτών θα «χαθεί» υπέρ των κεντρικών ιδρυμάτων τον Νοέμβριο, όταν συνήθως ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των μετεγγραφών. Μείνετε ενημερωμένοι για τις μετεγγραφές εδώ. Στον αντίποδα, ο αρχικός αριθμός θέσεων των κεντρικών ιδρυμάτων αναμένεται να είναι μικρότερος σε σχέση με πέρυσι.

Δες περισσότερα νέα για τις πανελλήνιες εξετάσεις εδώ 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486