Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια ευτυχισμένη ζωή; Οι ερευνητές του Χάρβαρντ απαντούν

Από neolaia.gr Team 8 Μαρτίου 2017

wgwg

Μακροχρόνια έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ με τίτλο «Grant and Glueck study» αποκαλύπτει το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή!

Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης έρευνας καταγράφηκαν η σωματική αλλά και η ψυχική υγεία δυο ομάδων ατόμων.

Η έρευνα ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1938 και εστίαζε σε 465 φτωχούς άνδρες που μεγάλωσαν στη Βοστόνη από το 1993 ως το 2014

Συγκεκριμένα η έρευνα που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1938, εστίαζε σε 465 φτωχούς άνδρες που μεγάλωσαν στη Βοστόνη από το 1939 ως το 2014 (Grant study) και 268 αποφοίτους των ετών 1939-1994 του Χάρβαρντ (Glueck study).

Επειδή ακριβώς η έρευνα διήρκησε πολλές δεκαετίες, οι ερευνητές δούλεψαν ιδιαίτερα σε αυτήν, πραγματοποιώντας εξετάσεις αίματος, τομογραφίες εγκεφάλου και συνεντεύξεις στους συμμετέχοντες στην έρευνα.

gwgwg

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτό που μας βοηθάει να είμαστε πιο ευτυχισμένοι είναι οι καλές σχέσεις. Όχι τα χρήματα, όχι η επαγγελματική επιτυχία, όχι η αναγνώριση.

Το να έχουμε ανθρώπους στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε μας ηρεμεί, μειώνει τον πόνο μας (είτε αυτός είναι ψυχικός είτε σωματικός) και διατηρεί το μυαλό μας σε καλή κατάσταση.

Ταυτόχρονα, όσοι νιώθουν μοναξιά είναι πιθανό να έχουν χειρότερη υγεία και να πεθάνουν νωρίτερα.

Οι επιστήμονες, μάλιστα, αναφέρουν πως δεν χρειάζεται να έχουμε πολλές φιλίες ή μια μόνιμη σχέση αλλά πως το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι ποιοτικές, να αισθανόμαστε ασφάλεια και αγάπη.

Ακόμη, προτείνουν, όταν περνάμε κακές φάσεις στην ζωή μας, (π.χ. πένθος, διαζύγιο, κ.α.) να ζητάμε βοήθεια από ειδικό.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486