Τι θα συμβεί στον οργανισμό σου όταν κόψεις το τσιγάρο;
Η επίδραση της παύσης του καπνίσματος θα φανεί στον οργανισμό σου πιο γρήγορα απ' ότι περίμενες!

τσιγάρο

Η επίδραση της παύσης του καπνίσματος θα φανεί στον οργανισμό σου πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενες!

Κάνεις το τελευταίο σου τσιγάρο. Τι ακολουθεί μετά; Περίπου 20 λεπτά μετά, ο καρδιακός σου ρυθμός θα αρχίσει ήδη να επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Δυο ώρες μετά: Ο καρδιακός σου παλμός και η αρτηριακή σου πίεση θα βρίσκονται σχεδόν σε φυσιολογικά επίπεδα. Η περιφερική κυκλοφορία του αίματος σου μπορεί να έχει βελτιωθεί και πάλι. Σταδιακά, τα άκρα των δακτύλων σου θα είναι όλο και πιο ζεστά.

Τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου κάνουν, συνήθως, την εμφάνιση τους περίπου 2 ώρες μετά το τελευταίο σου τσιγάρο. Η εξάρτηση από την νικοτίνη εμφανίζει, αρχικά, τα εξής συμπτώματα: ακατάσχετη επιθυμία για κάπνισμα, άγχος, ένταση, απογοήτευση, υπνηλία ή δυσκολία στον ύπνο, αυξημένη όρεξη.

12 ώρες μετά το τελευταίο τσιγάρο: Το μονοξείδιο του άνθρακα, μια ουσία που είναι ιδιαίτερα τοξική για το σώμα, απελευθερώνεται με την καύση του καπνού και εισέρχεται στον οργανισμό σου κατά το κάπνισμα.

Σε μόλις 12 ώρες μετά τη διακοπή του καπνίσματος, το μονοξείδιο του άνθρακα στο σώμα σου μειώνεται σε χαμηλά επίπεδα και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα αυξάνονται, επιστρέφουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

τσιγάρο

48 ώρες μετά: Οι νευρικές απολήξεις σου θα αρχίσουν να αυξάνονται εκ νέου και η ικανότητά σας σε οσμή και γεύση θα ενισχυθεί.

Τρείς μέρες αφού κόψεις το κάπνισμα, ο οργανισμός σου θα έχει αποβάλει εντελώς την νικοτίνη. Αυτό σημαίνει, όμως, πως τα συμπτώματα στέρησης της θα είναι γενικά ιδιαίτερα έντονα. Μπορεί να εμφανίσεις ορισμένα ζητήματα όπως πονοκεφάλους, ναυτίες και κράμπες.

Μετά από 2-3 εβδομάδες: Οι σωματικές δραστηριότητες θα σου είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολες. Πέραν από τις αναγεννητικές διαδικασίες που θα αρχίζουν να εμφανίζονται στο σώμα σας. Η κυκλοφορία του αίματος και η λειτουργία των πνευμόνων σου θα βελτιωθούν σημαντικά. Οι πνεύμονες σου σε αυτό το διάστημα θα είναι πιο καθαροί και θα αναπνέεις με περισσότερη άνεση.

1-9 μήνες μετά το τελευταίο σου τσιγάρο: Ήδη από τον πρώτο μήνα, οι πνεύμονες σου αρχίζουν να επιδιορθώνονται. Οι μικροσκοπικές “βλεφαρίδες” που απωθούν την βλέννα στο εσωτερικό τους, θα αρχίσουν να αυτοεπισκευάζονται να λειτουργούν και πάλι σωστά, μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Ο βήχας και η δυσκολία στην αναπνοή σου θα μειωθούν ραγδαία.

1 χρόνος χωρίς τσιγάρο: Πλέον, ο κίνδυνος για καρδιακή νόσο έχει μειωθεί κατά 50% σε σχέση με τις ημέρες καπνίσματος σου.

5-15 χρόνια χωρίς τσιγάρο: 5 έως 15 χρόνια μακριά από το κάπνισμα, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου είναι ο ίδιος με κάποιον που δεν καπνίζει καθόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;