«Η Ωραία Ελένη» του Ζακ Όφενμπαχ συνεχίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
«Η Ωραία Ελένη» του Ζακ Όφενμπαχ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ κάθε Κυριακή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 21:00

unnamed (1)

«Η Ωραία Ελένη» του Ζακ Όφενμπαχ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ κάθε Κυριακή στο
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στις 21:00

H Αθηναία «Ωραία Ελένη», η ξεκαρδιστική οπερέτα – έκπληξη που κέρδισε κοινό και κριτικούς, συνεχίζεται κάθε Κυριακή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στις 21.00. Σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Χρύσας Γρένδα.

Η γνωστότερη φάρσα του Offenbach, είναι μια σάτιρα που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ένα έργο με μελωδίες που δημιούργησαν σχολή, μια μουσική κωμωδία που, από τις πρώτες νότες ως το φινάλε, συνδυάζει ευρηματικά υπέροχες μουσικές ερμηνείες με σκηνές αυθεντικής αίσθησης του χιούμορ.

Έρωτας, μοιχεία, σκηνές ζηλοτυπίας, ναυαγοσωστικά κόλπα, μεταμφιέσεις και μαντικές τεχνικές χαρίζουν άφθονο γέλιο. Ενάντια στη φήμη που θέλει το λυρικό θέατρο ένα θέαμα αποκλειστικά για λίγους και “εκλεκτούς” και την οπερέτα ένα είδος παρωχημένο – μουσειακό, η “Ωραία Ελένη” αναδεικνύει το λαϊκό και προσιτό χαρακτήρα του συγκεκριμένου θεατρικού είδους προτείνοντας μια νέα ριζοσπαστική ανάγνωση.

Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά – σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά – η Ωραία Ελένη μιλάει ελληνικά και σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό,τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας.

“Σάτιρα, κωμωδία, μουσική και συνολικά μια εξωφρενική παράσταση όπερας, από ταλαντούχους καλλιτέχνες που εκμεταλλεύονται ένα από τα πιο εκρηκτικά και αμφιλεγόμενα libretto στην ιστορία της μουσικής. Συνιστάται για στενόμυαλους ασθενείς, με τάσεις αυτοβελτίωσης.” (Γιάννης Καψάσκης – typosthes.gr)

Τέσσερις μουσικοί, επτά λυρικοί ερμηνευτές και δύο χορευτές, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Παναγιώτη Αδάμ, προσεγγίζουν την κωμική όπερα αναδεικνύοντας παράλληλα και τα δύο συστατικά της στοιχεία. Τη θεατρικότητα και την εμπνευσμένη μουσική του J.Offenbach.

Όταν η Ωραία Ελένη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι, το Δεκέμβρη του 1864, σημείωσε αμέσως τεράστια επιτυχία, παρά την θύελλα αντιδράσεων από τους κριτικούς της εποχής, που μιλούσαν για βλασφημία, για τολμηρά υπονοούμενα και ανήθικη πλοκή. O κριτικός της εφημερίδας New York Tribune μάλιστα έφτασε να γράψει: «Σας συνιστούμε να μην την πλησιάσετε!».

Κι όμως, το κοινό συνέρρεε κάθε βράδυ στο θέατρο και οι παραστάσεις έφτασαν τις επτακόσιες. Οι εφημερίδες της εποχής σημείωναν με έκπληξη ότι κάθε βράδυ το θέατρο ήταν γεμάτο από μοντέρνο κοινό που απολάμβανε την σατυρική πλοκή και την εξαιρετική μουσική χωρίς να δείχνει ότι ενοχλείται.

Η Athens Voice έγραψε για την παράσταση : «Μα είναι δυνατόν μια οπερέτα να είναι ίσως και η πιο ξεκαρδιστική παράσταση της χρονιάς; Απ’ ό,τι φαίνεται είναι.» (Δημήτρης Μαστρογιαννίτης).

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Μουσική Διασκευή: Μιχάλης Παπαπέτρου
Μετάφραση στα Ελληνικά: Παύλος Χρυσάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Πηνελόπη Κέφου, Λουκάς Θεοδοσόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Ερμηνεύουν
Μαρισία Παπαλεξίου (Ελένη)
Γιάννης Φίλιας – Σταύρος Γιαννούλης (Πάρης)
Γιώργος Παπαδάκης – Γιώργος Ματθαιακάκης (Κάλχας)
Διονύσης Τσαντίνης (Αγαμέμνονας)
Μιχάλης Αγγελιδάκης (Ορέστης)
Αντώνης Σιγάλας (Μενέλαος)
Στρατής Στιλ – Στέλιος Κέλερης (Αχιλλέας)
Κλέλια Μενελάου (Αφροδίτη)
Λουκάς Θεοδοσόπουλος (Έρωτας)

Παίζουν οι μουσικοί:
Χρύσα Γρένδα (Πιάνο), Περικλής Τιμπλαλέξης (Βιολί), Καίτη Πάντζαρη (Τσέλο), Μαρία Παχνιστή (

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;