Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Η παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Από neolaia.gr Team 6 Μαρτίου 2017

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και στο πλαίσιο των δράσεων του Ινστιτούτου Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 στις 18.30 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος), ενώ χαιρετισμό σε αυτήν θα απευθύνει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου και Κοσμήτορας της Σχολής ΚΑΕΤ, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Ηλίας Κουσκουβέλης.

Για την Έκθεση  φέτος θα μιλήσουν ο κ. Νικόλαος Μηλιώνης, Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου και η κυρία Ιουλία Παπαθεοδώρου, Διευθύντρια του Γραφείου του κ. Μηλιώνη και Πάρεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η παρουσίαση της Έκθεσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η οποία συντονίζεται κάθε χρόνο από τον αναπληρωτή καθηγητή Δημήτριο Σκιαδά, αποτελεί πια θεσμό και κάθε φορά αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τα δημοσιονομικά της Ε.Ε., αλλά και πτυχές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Κατά την παρουσίαση της φετινής Έκθεσης (οικονομικό έτος 2015) στο Ευρωκοινοβούλιο, ο νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, Klaus Heiner Lehne, τόνισε την ανάγκη η Ε.Ε. να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: «Οι πολίτες δεν μπορούν ούτε καν να αρχίσουν εμπιστεύονται τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., εάν δεν πιστεύουν ότι φροντίζουμε σωστά τα χρήματά τους και καταγράφουμε πλήρως τις σχετικές διαδικασίες». Η δήλωση του κ. Lehne αναδεικνύει τη συμβολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Ελεγκτών στην ομαλή λειτουργία της Ε.Ε. και επιπλέον υπογραμμίζει την ανάγκη οι πολίτες να ενημερώνονται για τα ζητήματα της Ε.Ε. και να την εμπιστεύονται.

Σε αυτό το πλαίσιο η παρουσίαση της Έκθεσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη δεδομένη χρονική συγκυρία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτός των άλλων στην ομιλία του προς τους Ευρωβουλευτές ο νέος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε λόγο και για μεταρρυθμίσεις και σεβασμό στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486