ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθεί το εποχικό επίδομα!

Από neolaia.gr Team 2 Μαρτίου 2017

ΟΑΕΔ

Η κ. Αντωνοπούλου έκανε γνωστό ότι ο έλεγχος όλων των αιτήσεων στον ΟΑΕΔ θα έχει διεκπεραιωθεί έως τις 15 Μαρτίου, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι: «κι εξυπακούεται ότι θα λάβουν αναδρομικά το επίδομά ανεργίας τους σε όσους καθυστέρησε η χορήγηση».

Η υπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, τις οποίες, ωστόσο, η ίδια απέδωσε στον μεγάλο όγκο εργασίας που είχαν φέτος οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε ορισμένες περιοχές επειδή όπως ισχυρίστηκε λόγω αύξησης των προσλήψεων στον κλάδο του τουρισμού, υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα, καθώς και στην υποστελέχωση του ΟΑΕΔ εξαιτίας του περιορισμού των προσλήψεων βάσει Μνημονίου.

«Για να καταλάβετε μόνο στη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, υποβλήθηκαν 40.000 αιτήσεις μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα για τη λήψη του επιδόματος. 38.500 αιτήσεις έχουν ήδη διεκπεραιωθεί κι εκκρεμεί ακόμα το 3,5%», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ράνια Αντωνοπούλου.

Νωρίτερα στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησής του ο βουλευτής ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, είχε υπογραμμίσει τη σημασία του επιδόματος για την επιβίωση των εποχικά εργαζομένων, σχολιάζοντας πως «δεν μπορούν να πηγαίνουν στον μπακάλη και να του λένε γράφτα στο τεφτέρι» για να ζητήσει τη λήψη μέτρων, ώστε να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων ταχύτερα.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486