Εργατικές Κατοικίες: Όλες οι πληροφορίες για τις 11.134 κατοικίες – Πως θα κάνετε αίτηση!

Από neolaia.gr Team 2 Μαρτίου 2017

erg_kat-tavr

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του υπουργείου Εργασίας για 11.134 κατοικίες του πρώην ΟΕΚ σε 150 οικισμούς πανελλαδικά καθορίζεται ενιαία τιμή παραχώρησης στα 304,41 ευρώ το τ.μ.

Με την απόφαση αυτή για τον καθορισμό ενιαίας τιμής παραχώρησης ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των Οριστικών Τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών κατοικιών σε όσους οικισμούς εκκρεμεί και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων.

Σύμφωνα με την πρότερη ισχύουσα κατάσταση οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνονταν από 650 έως 1.035 ευρώ με ταυτόχρονη μείωση των εσόδων του τ. ΟΕΚ και νυν ΟΑΕΔ. Οπως δήλωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, «η απόφαση αυτή αποτελεί ένα στοίχημα για τον ΟΑΕΔ ώστε να μπορέσει να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης των οριστικών παραχωρητηρίων, ενώ στόχος επίσης είναι με τον καθορισμό της τιμής σε χαμηλά επίπεδα δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης των οικιστών, να μη μετακυλιστεί σε αυτούς το κόστος από τυχόν αδυναμίες και αστοχίες του κράτους».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486