Χαρταετός: Πώς να φτιάξεις και να πετάξεις τον δικό σου!

Από neolaia.gr Team 27 Φεβρουαρίου 2017

χαρταετός

Ο χαρταετός είναι μια ιεροτελεστία που αγαπάμε και σπάνια πετυχαίνουμε. Δες εδώ λοιπόν πώς να φτιάξεις και να πετάξεις έναν!

Όλοι θα έχετε βρεθεί στη κατάσταση να προσπαθεί ο πατέρας σας ή κάποιος συγγενής να φτιάξει τον χαρταετό, να αποτυχαίνει, να αγοράζετε εν τέλει κάποιον έτοιμο και μετά να μην μπορείτε καν να τον πετάξετε.

Σε αυτό το άρθρο όχι απλά θα μάθετε πώς να πετάξετε έναν χαρταετό αλλά και να τον φτιάξετε μόνοι σας!

Ας μάθουμε πρώτα πώς να φτιάξουμε έναν χαρταετό μόνοι μας: 

Για την κατασκευή του χαρταετού θα χρειαστείτε 3 βέργες ή κάποιο ελαφρύ ξύλο, σπάγκο, κόλλα, χαρτί γλασέ ή νάιλον, λεπτό σύρμα,κολλητική ταινία και χαρτιά σε διάφορα χρώματα ή κομμάτια εφημερίδας.

 

Πρώτο βήμα: Κόβετε τις βέργες για να έχουν μήκος 60cm ή 100cm εξαρτάται πόσο μικρό ή μεγάλο θέλετε να κάνετε το χαρταετό σας. Τοποθετείτε τις βέργες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα νοητό εξάγωνο και έπειτα δένετε σφικτά το σημείο τομής τους με το σύρμα.
1

Δεύτερο βήμα: Δένετε με το σπάγκο, ο οποίος φροντίζεται να είναι τεντωμένος, τις κορυφές των βεργών έτσι ώστε να σχηματιστεί εξάγωνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω στις βέργες το χαρτί σε σχήμα εξαγώνου, αφού το κόψετε, αφήνοντας περιθώριο περίπου 5cm παραπάνω έτσι ώστε να μπορέσετε να το περάσετε από τον σπάγκο για να στερεωθεί. Για να δέσει το χαρτί με τον σπάγκο περνάτε κόλλα και στη συνέχεια μονωτική ταινία για σιγουριά.

2
Τρίτο βήμα: Για να φτιάξετε την ουρά περνάτε σπάγκο σε δύο άκρες των βεργών που βρίσκονται δίπλα δίπλα και τις ενώνεται με έναν κόμπο. Το μήκος τους πρέπει να είναι περίπου 40 cm. Έπειτα από το σημείο του κόμπου δένετε ένα άλλο κομμάτι σπάγκου με μήκος 3,20 μέτρα. Σε αυτό το μεγάλο κομμάτι σπάγκου τοποθετείτε τα χρωματιστά κομμάτια χαρτιού ή εφημερίδας, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 20cm.

3

Τέταρτο βήμα: Το τελευταίο βήμα φτιάχνετε το σπάγκο με τον οποίο θα κρατάτε το χαρταετό για να πετάξει. Περνάτε δύο κομμάτια σπάγκου στο ίδιο μήκος με τις βέργες στις άκρες που έχουν απομείνει ενώ ένα τρίτο κομμάτι σπάγκου που ξεκινάει από τη μέση, την ένωση των βεργών έρχεται να δέσει με ένα κόμπο με τις άλλες δύο. Ο χαρταετός σας είναι έτοιμος!

Ωραία, τώρα που φτιάξαμε τον χαρταετό ήρθε η ώρα να τον πετάξουμε! 

Για αρχή να ξέρετε εάν έχετε φτιάξει μόνοι σας τον χαρταετό πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στα ζύγια αλλιώς δε θα πετάξει. Έπειτα κάποιες συμβουλές που μπορούμε να σας δώσουμε ώστε να έχετε σίγουρη επιτυχία στο πέταγμα είναι οι εξής:
Ο άνεμος θα πρέπει να φυσά με κατεύθυνση προς αυτόν που κρατά το σκοινί προς τον αετό σας.
Όταν έχετε αφήσει αρκετά μέτρα σπάγκου (τουλάχιστον 20), ζητήστε να αφήσουν τον αετό και τρέξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Για να πάει ψηλότερα ο αετός, αμολήστε κι άλλη καλούμπα, και για να έρθει πιο χαμηλά, μαζέψτε λίγο σχοινί αντίστοιχα.

Προσοχή! Να θυμάστε ότι δε πετάμε χαρταετό με βροχή και να μείνετε μακριά από τα καλώδια της Δ.Ε.Η

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486