Μπορεί η τσίχλα να σε “σώζει” στις φάσεις που θες να βελτιώσεις την αναπνοή σου αλλά σου δημιουργεί άλλα προβλήματα που δεν παίρνεις χαμπάρι!
Σύμφωνα με νέα έρευνα, η τσίχλα περιέχει ένα συστατικό το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας.
Όλα ξεκινούν από τα νανοσωματίδια του διοξειδίου του τιτανίου, ενός λευκαντικού παράγοντα που βελτιώνει την υφή των τροφίμων και εντοπίζεται κυρίως στις τσίχλες, την μαγιονέζα, το ψωμί και την οδοντόκρεμα.
Η κατανάλωση αυτής της ουσίας επί πολλά έτη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και συγκεκριμένα, στο έντερο, όπου απορροφώνται οι θρεπτικές ουσίες.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Binghamton παρατήρησαν πως η έκθεση του οργανισμού μας σε νανοσωματίδια οξειδίου του τιτανίου, δυσχέραινε την διαδικασία απορρόφησης του σιδήρου, του ψευδάργυροου, και των λιπαρών οξέων.
Το ζήτημα, βέβαια, απαιτεί περαιτέρω έρευνα καθώς οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις σε απομονωμένα κύτταρα.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μεταφορές
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Μαρούσι
800
Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης
Όλοι οι τύποι εργασίας
23-01-2024
Αθήνα