Καππαδοκία: 10 μαγικές φωτογραφίες που θα λατρέψεις!
Εάν δεις αυτές τις φωτογραφίες δε γίνεται να μην ερωτευτείς την Καππαδοκία!

Screen Shot 2017-02-24 at 5.36.25 PM

Η Καππαδοκία αρχαία ελληνική λέξη που προέρχεται από το Περσικό: Κατπατούκα που σημαίνει “η χώρα των όμορφων αλόγων”, είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας.

Στα τέλη του 11ου αι., την Καππαδοκία υπέταξαν οι Σελτζούκοι Τούρκοι και, μετά τη διαίρεση της μεγάλης Σελτζουκικής αυτοκρατορίας, απετέλεσε μέρος του κράτους του Ικονίου ή Σουλτανάτου του Ρουμ (Ρωμανία). Το 13ο αι., μετά τη διάλυση και αυτού του κράτους, έγινε αυτόνομη χώρα κάτω από τη Δυναστεία Καραμάν εξ ου και το όνομα Καραμανία. Λίγο μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης, το κράτος αυτό καταλύθηκε και η Καππαδοκία περιήλθε στους Οθωμανούς Τούρκους.

Μετά τη κατάληψη από τους Οθωμανούς και επειδή η χώρα δεν ήταν και τόσο εύφορη, άρχισε η μετανάστευση των χριστιανών με διεξόδους τρεις κυρίως δρόμους: ο προς τη Μερσίνη κι από κει στην Αλεξάνδρεια, ο προς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και ο τρίτος προς Αμισό. Με το χρόνο και με την ανάπτυξη της συγκοινωνίας στη Μικρά Ασία, άρχισε να δημιουργείται σειρά ακμαζουσών παροικιών κατά μήκος των παραπάνω οδών, από τις οποίες προήλθαν μεγαλέμποροι, τραπεζίτες, ακόμη και κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι γνωστοί Καϊσερλήδες.

Έτσι το 19ο αιώνα άρχισε νέα ακμή του ελληνοχριστιανικού στοιχείου και των ελληνικών γραμμάτων στην Καππαδοκία, ιδίως από το 1870 που ανυψώθηκε στο μητροπολιτικό θρόνο της Καισαρείας ο πρώην Διευθυντής της Μεγάλης του Γένους Σχολής Ευστάθιος (Κλεόβουλος). Αυτός συνετέλεσε στην ίδρυση Καππαδοκικής Αδελφότητας στη Κωνσταντινούπολη, για συλλογή χρημάτων και ίδρυση σχολείων. Το 1882, ο διαμένων στη Μασσαλία ομογενής Θεόδωρος Ροδοκανάκης έθετε στη διάθεση του Πατριαρχείου κατ΄ έτος 5.000 φράγκα προς ίδρυση και συντήρηση Ιερατικής Σχολής, η οποία άρχισε να λειτουργεί το χειμώνα του 1882 στη Μονή Προδρόμου στο Ζιντζίντερε της Καισαρείας και της οποίας α’ δάσκαλος ήταν ο εξ Ανδρονικείου Σεραπίων Ιωάννου. Χάριν αυτής αργότερα φτιάχτηκε και οικοτροφείο στη Μονή.

Το 1904 ο από Κωνσταντινούπολη ομογενής Καππαδόκης Συμεών Σιντόσογλου ανοικοδόμησε λαμπρό διδακτήριο όπου και λειτουργούσε η Ιερατική Σχολή μέχρι το 1916-1917 οπότε κλείστηκε οριστικά από τους Τούρκους. Ο παραπάνω ομογενής είχε ιδρύσει και προικίσει δύο ακόμη ορφανοτροφεία (1 αρρένων και 1 θηλέων). Η κατά Καισάρεια Ιερατική Σχολή λειτούργησε επί 35 έτη με 100 μαθητές ετησίως.

Bluetiful patterned plates in #Cappadocia ? Happy Friday!

A post shared by Jennifer Mel Tuffen (@izkiz) on

Cappadocia, Turkey. Photo By @hobopeeba #boredpanda #travel #turkey #cappadocia

A post shared by Bored Panda (@boredpanda) on

Some places are just magical ?? ? #Cappadocia – #Turkey By: @neskirimli – – – #crazytravelling #theluxurycollection #tlpicks #ForbesTravelGuide #livetravelchannel #passionpassport #places_wow #instalikes #ourplanetdaily #destinationearth #aroundtheworldpix #luxuryworldtraveler #ForbesTravelGuide #TravelingOurPlanet #igersistanbul #ig_europe #allshotsturkey #lonelyplanet #likeforalways #whpmagic #theweekoninstagram #EarthPix #travelawesome #wonderful_vacations

A post shared by CRAZY TRAVELLING! (@crazy.travelling) on

Picture perfect views from the Kapadokya Museum Hotel? Who would you bring here?Tag them❤

A post shared by Luis Guzman (@iamluisguzman) on

Be one… Bir Ol… BeNowMeHere, Cappadocia, Turkey, 2017

A post shared by Engin Gokten (@benowmehere) on

Марсианские хроники. 2я неделя. Марсианские небоскребы . #cappadocia

A post shared by Ivan Dranishnikov (@ivan_dranish) on

#theloopkapadokya #plates #motivation #travel #photooftheday #instagood #cappadocia #turkey #travelgram #photo #traveling #kapadokya #nature #peace #picoftheday #peaceful #view #instatravel #vacation #smile #beautiful #bestoftheday #fairychimneys #comeseeturkey #wonderfulcity #sky #amazingturkey #instagramturkey #sunset #life Powered by @TagOmatic

A post shared by The Loop Cappadocia (@theloopcappadocia) on

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2