ΟΑΕΔ: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος για τον τουρισμό!
Δείτε πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού!

ΟΑΕΔ

Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες για τους 150.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Μετά από ένα δίμηνο καθυστερήσεων, η ανάδοχος εταιρία που έχει αναλάβει την επιλογή των δικαιούχων, βάσει μοριοδότησης, έχει ολοκληρώσει και τη διαδικασία επανελέγχου, έτσι ώστε να περιοριστούν τα λάθη και να αποφευχθεί σωρεία ενστάσεων.

Σημειώνεται ότι οι διαδοχικές καθυστερήσεις στην ανάρτηση των πινάκων προέκυψαν και από τις παράλληλες προκηρύξεις διαγωνισμών για προγράμματα απασχόλησης (πχ κοινωφελούς εργασίας) που μπήκαν σε προτεραιότητα.

Άλλωστε, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην τεράστια επισκεψιμότητα που είχαν τα προγράμματα απασχόλησης. Συνεπώς, το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, μεταφέρθηκε γι’ αργότερα και λόγω της πρακτικής δυσκολίας να «τρέξουν» παράλληλα τα διάφορα προγράμματα που υλοποιεί ο Οργανισμός. Ακόμα και έτσι, αρμόδιοι παράγοντες του ΟΑΕΔ επισημαίνουν ότι θα διατηρηθεί και φέτος η 12άμηνη διάρκεια του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Αφετηρία της θα είναι η ημερομηνία ανάρτησης των οριστικών πινάκων.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι πρέπει να προλάβει το πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή πριν από τις πασχαλινές ημέρες, έτσι ώστε να υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές που προσφέρει το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα έχουν διάρκεια:

•    Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.

•    Από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2015:

•    Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή

•    έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

•    έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

•    συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας). Επίσης, δικαιούχοι είναι και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;