Κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας: Δείτε γιατί και μέχρι πότε!
Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί η κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, δείτε γιατί!

4777

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί η κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, από φοιτητές που τέσσερα τμήματα του Ιδρύματος δεν ολοκληρώνουν τη μετεγγραφή τους, διότι υπερβαίνουν τον αριθμό που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Οι φοιτητές απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου και δεν επετράπη στους υπαλλήλους στον πρόεδρο και αναπληρωτές να εισέλθουν στους χώρους εργασίας.

Το μέχρι πότε αναμένεται να διαρκέσει η κατάληψη στο ΤΕΙ Αθήνας δε γνωρίζουμε ακόμα, ωστόσο μόλις υπάρξουν νέες πληροφορίες θα ενημερωθεί και το σχετικό άρθρο.

Εντολή Μ. Μπρατάκου να γίνουν οι μετεγγραφές στο ΤΕΙ Αθήνας

Εντολή προς τα τμήματα που αποφάσισαν να μην εγγράψουν τους μετεγγραφέντες από ένσταση, φοιτητές, έδωσε με νέο έγγραφο χθες ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας Καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος.

Ειδικότερα στο σχετικό έγγραφο- εντολή προς τους Προέδρους Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων Μαιευτικής Μηχ.Πληροφορικής και ΤΕΝοσηλευτικής, ο κ. Μπρατάκος αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της υπ’αρ.πρωτ. 1104/7-2-2017 επιστολής μου για την εφαρμογή της υπ’αριθμ. 206338/Ζ1/02-12-2016 Υπουργικής Απόφασης, με την οποία κυρώθηκε ο συμπληρωματικός ονομαστικός Πίνακας των αιτούντων μετεγγραφής και κατόπιν της υπ’αριμ. πρωτ. 1239/10-2-2017 επιστολής του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (την οποία σας επισυνάπτω) και επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αναστολή (ούτε με προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου) της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, σας καλώ να προχωρήσετε στην εκτέλεση της Υπουργικής Απόφασης που συνεπάγεται την άμεση εγγραφή των φοιτητών».

Ανάλογο έγγραφο είχε στείλε ο κ. Μπρατάκος προς τα τμήματα και στις 7 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με έγγραφο που απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ Αθήνας τον καλεί:

Α. Να ενημερώσει το γραφείο του υπουργού γραπτά τους λόγους που οι συγκεκριμένες γραμματείες δεν δρουν σύμφωνα με το νόμο

Β. Να μεταβεί στο γραφείο του υπουργού ώστε να ενηεμρώσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ως πρόεδρος του ΤΕΙ.

Πηγή: esos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;