Στο Πανεπιστήμιο Γλασκώβης γίνεται το πιο cool μάθημα που έχουμε ακούσει!
Στο Πανεπιστήμιο Γλασκώβης τα μαθήματα είναι από άλλο γαλαξία!

55151506

Στο Πανεπιστήμιο Γλασκώβης τα μαθήματα είναι από άλλο γαλαξία!

Και όμως μόλις δημιουργήθηκε μάθημα για το Star Wars και τη βαθύτερη έννοια των ταινιών.

Το μάθημα, που θα διαρκέσει μόλις μία μέρα και θα είναι ανοιχτό για εγγραφές και από εξωπανεπιστημιακούς ενδιαφερόμενους, είναι προγραμματισμένο για τις 4 Μαΐου -μέρα αναγνωρισμένη ως επίσημη ημέρα Star wars από τους φαν- και ο τίτλος αυτού Star Wars και Φιλοσοφία: Μοίρα, Δικαιοσύνη και η Μεταφυσική της Δύναμης.

Ο καθηγητής φιλοσοφίας John Donaldson θα παρουσιάσει τις έννοιες της ελεύθερης βούλησης και της ηθικής υπευθυνότητας με φόντο τις ταινίες του George Lucas και θα εξετάσει μέχρι ποιο σημείο οι άνθρωποι μπορούν να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, όταν η μοίρα τους κυβερνάται από τη «Δύναμη». Ο ίδιος δήλωσε: «Με αυτόν τον τρόπο, η φιλοσοφία γίνεται πιο προσιτή. Είναι πολύ ατυχές που η φιλοσοφία συχνά κρύβεται μακριά στα πανεπιστήμια. Δεν έχεις προγράμματα φιλοσοφίας στην τηλεόραση, για παράδειγμα, όπως συχνά γίνεται με άλλα ακαδημαϊκά μαθήματα. Δεν είναι σύνηθες να αγοράζει κανείς βιβλία που ασχολούνται με φιλοσοφικές ιδέες. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε τον κόσμο να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη φιλοσοφία και να την πάει ένα βήμα παρακάτω».

Το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης έχει επιχειρήσει ξανά να κάνει το ίδιο, διερευνώντας φιλοσοφικά ερωτήματα που ανακύπτουν από σειρές όπως The Sopranos, The Wire και The Simpsons.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;