ΟΑΕΔ: Αύριο η προκυρήξη για τις 15.000 θέσεις εργασίας - Πως θα κάνετε αίτηση
Διαβάστε πως θα κάνετε αίτηση αύριο για τις 15.000 θέσεις εργασίας

Εργασία: 17.500 Προσλήψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

Μέχρι αύριο αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για την υλοποίηση των δύο νέων προγραμμάτων για μακροχρόνια ανέργους και άτομα που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ η οποία αφορά τις συγκεκριμένες δράσεις.
Τα προγράμματα αφορούν 15.000 ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών και προσφέρουν μισθό έως και 500 ευρώ με ασφάλιση.

Ειδικότερα τα προγράμματα απευθύνονται σε άτομα που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, δηλαδή άνεργους- ηλικίας άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, αλλά και εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των έξι μηνών.

Και στα δύο προγράμματα η επιδότηση μισθού θα φθάνει έως και 500 ευρώ μηνιαίως, ενώ θα υπάρχει ασφάλιση (εισφορές και του εργοδότη) όπως και καταβολή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Το ένα πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης και προβλέπεται η πρόσληψη 5.000 ανέργων. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 άτομα, πλήρους απασχόλησης, για τις οποίες προβλέπεται η πρόσληψη 10.000 ανέργων.

Δείτε περισσότερα προγράμματα ΟΑΕΔ ΕΔΩ

Αναλυτικά:

— Το πρώτο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους, έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. (2017 – 2019), απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 20 άτομα και προβλέπει 12μηνη επιδότηση μισθού χωρίς δέσμευση διατήρησης του προσωπικού τρεις μήνες μετά αν προσληφθεί μακροχρόνια άνεργος.

Αν η επιχείρηση ζητήσει επέκταση της επιχορήγησης, αυτή θα είναι για επιπλέον 9 μήνες με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για ακόμη 3 μήνες. Για την πρόσληψη ατόμου άνω των 50 ετών – άνεργου για 6 μήνες, η επιχορήγηση θα είναι για 9 μήνες με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για άλλους 3 μήνες.

— Το δεύτερο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, είναι για 10.000 θέσεις ανέργων σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων. Οι επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να έχουν κάνει απολύσεις μόνο ένα τρίμηνο πριν από την υποβολή αίτησης και θα μπορούν να επιδοτηθούν για 12 μήνες χωρίς καμία δέσμευση αν προσλάβουν μακροχρόνια άνεργο (αν ζητήσουν επέκταση, αυτή θα είναι για ακόμη 9 μήνες δηλ, συνολικά για 21 μήνες αλλά με υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού για άλλους 3 μήνες).

Αν προσλάβουν μη μακροχρόνια (αλλά άνω των 3 μηνών) άνεργο θα επιδοτούνται για 9 μήνες με υποχρέωση δέσμευσης διατήρησης του προσωπικού χωρίς επιχορήγηση για άλλους 3 μήνες. Εφόσον, όμως, ζητήσουν επέκταση του προγράμματος για άλλους 9 μήνες (δηλαδή συνολικά για 18 μήνες) θα πρέπει να μην απολύσουν κανέναν για 6 ακόμη μήνες χωρίς επιχορήγηση.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η επιχείρηση αιτηθεί την επέκταση της επιχορήγησης για άλλους εννέα μήνες, μετά τη λήξη της επιχορήγησης (12+9=21 μήνες), η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό για τρεις μήνες ακόμα, χωρίς επιχορήγηση. Σε αντίθετη περίπτωση, το πρόγραμμα λήγει, μετά τη λήξη της δωδεκάμηνης επιχορήγησης και η επιχείρηση δεν δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό για τρεις μήνες ακόμα. Για την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους εννέα μήνες, χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης του προγράμματος για άλλους εννέα μήνες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με προσωπικό έως είκοσι (20) θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;