Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Τι πρέπει να κάνουν αυτοί που φιλοξενούνται!
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που φιλοξενούνται.
 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης- ΚΕΑ 2017
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης- ΚΕΑ 2017

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που φιλοξενούνται.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από την αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο keaprogram.gr στις διαθέσιμες σχέσεις των μελών του νοικοκυριού με το νοικοκυριό προστέθηκαν οι επιλογές:
Συνιδιοκτησία,
Συνενοικίαση
καθώς και οι επιλογές:
Σύζυγος,
Τέκνο (έως 25 ετών)
Εξαιρούνται από τον έλεγχο του φιλοξενούμενου και μπορούν να προστεθούν ως μέλη του νοικοκυριού από χρήστες Δήμων με κατάλληλα έγγραφα.

Διαβάστε όλες τις πληροφορίες για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Μέλη φιλοξενούμενων οικογενειών
Επίσης έχει γίνει προσπάθεια απο το υπουργείο οι οικογένειες φιλοξενούμενων να αντλούνται αυτόματα από το σύστημα ώστε να λυθεί το φαινόμενο που έχει εμφανιστεί με ολόκληρες οικογένειες που φιλοξενούνται.

Για να γίνει αυτό πρέπει να ακυρωθεί τυχόν αίτηση που είναι σε εκκρεμότητα και να γίνουν εκ νέου ώστε να «τραβηχτούν» τα στοιχεία των μελών των φιλοξενούμενων οικογενειών. Δεν γίνεται με κάποιο τρόπο “αυτόματα” για αιτήσεις που είναι αποθηκευμένες.

Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika news έχουν δοθεί οδηγίες στα ΚΕΠ και τους δήμους ώστε να ρωτούντε οι πολίτες αν όντως όλα τα πρόσωπα που θα εμφανίζονται ζουν υπό την ίδια στέγη και να τονίζετε στους πολίτες ότι η αίτηση του ΚΕΑ είναι υπεύθυνη δήλωση και έχουν νομικές συνέπειες για ψευδή δήλωση.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, όσοι πολίτες θέλουν να ενημερωθούν τηλεφωνικά για το ΚΕΑ, μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στις υπηρεσίες του υπουργείου, στον αριθμό 15105 (εργάσιμες ημέρες, από τις 07:30 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι).

Πολλοί είναι οι πολίτες που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον συγκεκριμένο αριθμό, ώστε να ενημερωθούν, όμως ο αιρθμός δεν απαντάει και φαίνεται συνεχώς να μιλάει από τον τεράστιο όγκο των κλήσεων.

Ακόμα δεν έχει βγει σχετική ενημέρωση, όμως με το ενδιαφέρον να είναι τεράστιο, το τηλεφωνικό κέντρο είναι λογικό να «σκάσει» και οι πολίτες για άλλη μια φορά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στο επιθυμητό βαθμό και να υπάρχει έντονη δυσφορία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;