14 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών!
Η Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου έπειτα από πρωτοβουλία οργανώσεων προστασίας των ατόμων με συγγενείς καρδιοπάθειες!

Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών

Η Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου έπειτα από πρωτοβουλία οργανώσεων προστασίας των ατόμων με συγγενείς καρδιοπάθειες!

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι ανωμαλίες διάπλασης της καρδιάς με τις οποίες το άτομο γεννιέται.

Κοινώς, τα άτομα αυτά γεννιούνται με κάποιο λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά. “Συγγενής” σημαίνει “εκ γενετής”.

Κάθε χρόνο, γεννιούνται παγκοσμίως περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά με κάποια δυσπλασία στην καρδιά ,που απειλεί τη ζωή του βρέφους από τη πρώτη στιγμή της ύπαρξης του. Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια», υποδηλώνει μια εκ γενετής ανωμαλία στη καρδιά.

Στην Ελλάδα γεννιούνται ετησίως περίπου 1.000 παιδιά που πάσχουν από κάποια Συγγενή Καρδιοπάθεια

Η σωστή διάγνωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση θα επιτρέψουν στο 80% των παιδιών αυτών να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση, να απολαύσουν ένα άκρως ικανοποιητικό προσδόκιμο επιβίωσης και να ενταχθούν πλήρως στο κοινωνικό σύστημα.

Εάν ένα παιδί γεννηθεί με συγγενή καρδιοπάθεια, έχει σήμερα πολύ μεγάλες πιθανότητες να έχει μία ζωή φυσιολογικού ενήλικα. Τουλάχιστον το 80% των παιδιών αυτών (με σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση) θα μπορεί να εργασθεί, να δημιουργήσει οικογένεια και να ενταχθεί πλήρως στο κοινωνικό σύνολο.

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες παρουσιάζονται με συχνότητα 0,8-1,2%. Στην Ελλάδα με 100.000 γεννήσεις κάθε χρόνο αναμένονται 1.000 μωρά με συγγενείς καρδιοπάθειες, ενώ υπολογίζεται ότι 40.000 έως 50.000 έφηβοι και ενήλικοι πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες. Οι μισοί από αυτούς είναι γυναίκες – οι περισσότερες αναπαραγωγικής ηλικίας – οι οποίες διατρέχουν σημαντικούς κινδύνους εάν μείνουν έγκυοι δίχως να υποβάλλονται στην απαιτούμενη συχνή παρακολούθηση. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σήμερα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν επακριβώς τα αίτια που προκαλούν τις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Στην Ελλάδα η ημέρα πραγματοποιείται από τον σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;