5+1 τρόποι να κόψεις εύκολα το κάπνισμα!
Το είπες, το ξαναείπες αλλά αυτήν την φορά το πήρες απόφαση: Ήρθε η ώρα να κόψεις το τσιγάρο! Πώς μπορείς να εξασφαλίσεις, όμως, πως δεν θα ξανακυλήσεις;

tumblr_inline_nymidmx8vZ1slf0ai_1280

Το είπες, το ξαναείπες αλλά αυτήν την φορά το πήρες απόφαση: Ήρθε η ώρα να κόψεις το τσιγάρο! Πώς μπορείς να εξασφαλίσεις, όμως, πως δεν θα ξανακυλήσεις;

Μπορείς πάντα να το κόψεις μαχαίρι αλλά παίρνεις το ρίσκο να μην έχεις ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Αν είσαι χρόνια καπνιστής, το να το κόψεις θα είναι δύσκολο γιατί ο οργανισμός σου είναι συνηθισμένος στη νικοτίνη και θα αρχίσει να “διαμαρτύρεται” μόλις του τη στερήσεις.

Έτσι, τα πράγματα πρέπει να γίνουν οργανωμένα.

Δες τι πρέπει να κάνεις:

Πάρε χαρτί και μολύβι (ή στυλό)

Γράψε σε ένα χαρτί γιατί σου αρέσει το κάπνισμα, οργανωμένα και όσο αναλυτικά θες. Έπειτα, γράψε γιατί θες να το κόψεις (π.χ. για τα παιδιά μου, την γυναίκα μου, κτλ). Τοποθέτησε το στην πόρτα του ψυγείου και κοίτα το όποτε νιώθεις την ανάγκη να καπνίσεις. Θα σου θυμίσει τις προτεραιότητες σου.

Σταμάτα το τσιγάρο όταν είσαι σε καλή διάθεση

Έρευνες αναφέρουν πως το να κόψεις το τσιγάρο είναι λιγότερο αποτελεσματικό όταν το κάνεις σε φάσεις που νιώθεις θλίψη ή είσαι υπό μεγάλη πίεση.

getty_rm_photo_of_woman_cutting_cigarettes_with_scissors

Όταν έρθει η μέρα να το κόψεις, πέρα ό,τι σου θυμίζει κάπνισμα από το σπίτι

Αυτό σημαίνει αναπτήρες, τασάκια, θήκες, τα πάντα.

Βάλε όλα τα λεφτά που θα ξόδευες σε τσιγάρα σε ένα βάζο

Αξίζει να βλέπεις πόσα λεφτά χαλούσες τον μήνα για τσιγάρα. Βάλε ένα στόχο για αυτά τα χρήματα, κάνε τα π.χ. ένα ταξίδι!

Βρες ένα σνακ που θα κουβαλάς μαζί σου

Δυστυχώς η απομάκρυνση από το τσιγάρο φέρνει και λιγούρες, οπότε για να μην έχεις θέμα με το βάρος σου δοκίμασε να κουβαλάς μαζί σου ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ. Αυτό μπορεί να είναι από ξηρούς καρπούς (χωρίς αλάτι) μέχρι κομμένα καροτάκια. Έτσι, θα καταπολεμήσεις την επιθυμία σου για τσιγάρο.

Αντί για διάλειμμα για τσιγάρο στην δουλειά/σχολή, παίξε κάτι στο κινητό σου

Αν δεν σου αρέσει η παραπάνω πρόταση, βρες έναν τρόπο να απασχολείς τον εαυτό σου. Πάρε ένα τηλέφωνο, περπάτα λίγο ή φάε ένα φρούτο.

tumblr_inline_n6lubiqflb1sbo94y-gif

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;